مصاحبه آقای آسانج با تلویزیون الجزیره
Frost over the World - Julian Assange
--------------------------------------------------------------------------
با در نظر گرفتن مسائل داخلی بعید است که او خود را درگیر برخی تنشهای خارجی مانند برنامه اتمی ایران کند، کاری که لولا داسیلوا کرد و باعث خشم واشنگتن گردید.
دیلما روسف همچنین طی موضعگیری علیه حکومت آخوندی گفته است: من با رفتار قرونوسطایی حکومت ایران با زنان موافق نیستم. من نمیتوانم علیه سنگسار چیزی نگویم.
آژانس خبری موکریان
سرویس حقوق بشر
دادگاه انقلاب اسلامی شهرمهاباد سه شهروند اهل روستای قم قلعه از توابع شهر مهاباد را به نام های هیوا پورمند ، عبدالوهاب فتاحی و قادر قنده به حبس محکوم کرد.
به گزارش خبرنگار آژانس خبری موکریان ، براساس حکم صادره از سوی دادگاه انقلاب مهاباد ، هیوا پورمند ، وهاب فتاحی و قادر قنده به اتهام فعالیت تبلیغی علیه نظام و همکاری با احزاب غیرقانونی هر کدام به 6سال حبس محکوم شده اند که این حکم در دادگاه تجدید نظر استان آذربایجان غربی به 5 سال کاهش یافته است.
گفتنی است این سه شهروند هم اکنون در زندان مرکزی شهر مهاباد دوران محکومیت خود را سپری می نمایند.
دانشمندان اسرائیلی، اشک زنان غمگین را جمع کرده و تأثیر آن را بر جهان احساسی مردان مورد آزمایش قرار دادند. نوآم سوُبل، از انستیتوی وایتسمان، در این رابطه به تلویزیون سوئیس گفت که آنها ضمن آزمایشات دریافتهاند که اشک زنان بویی دارد که دیگران میتوانند آن را استشمام کنند.
به گفته وی، این ماده میتواند احساسات، دریافتها و حتی رفتار مردان را تغییر دهد. این دانشمندان زنان را به تماشای فیلمهای غمانگیز نشانده و اشک شان را جمع کرده و مورد آزمایش قرار دادند و به این نتیجه رسیدند که بوی اشک تأثیر فوق العادهای روی مغز مردان دارد. از جمله کاهش انگیزش جنسی و پایین رفتن میزان تستسترون در آنها.
با بوی اشک، زن نشان میدهد که در لحظه معین بیشتر خواهان حمایت و گرمای انسانی است، تا آمیزش جنسی. به گفته الیانه شوایتسر، مشاور جنسی، در گذشته زنان از اشک به عنوان وسیله قدرت استفاده میکردند، اما امروزه زنان کمتر به این وسیله متوسل میشوند و بیشتر خواستهای خود را مستقیماً عنوان میکنند.
------
" وزیر اطلاعات هم مثل آقای صالحی که همینجوری آمد و گفت کرم استاکس نت پشت درهای بسته ماند (که بعد هم خودشان اعتراف کردند که اینچنین نبوده) کیلویی می گوید کد و رمز ایمیل ها ظرف ۴۸ ساعت باز شد. اصولا در این مملکت غلو و خالی بندی کنتور ندارد.
چند تا از آشنایان و دوستان خیلی نگران بودند و از من می پرسیدند. کمی توضیح دادم خیالشان راحت شد. گفتم اینجا هم بنویسم شاید شما هم نگران شده باشید. اصولا سیستم رمز نگاری برای ایمیل دو تعریف دارد. یک تعریف اینست که شما یک رمز خصوصی نزد خودتان دارید و یک رمز عمومی هم به طرفتان می دهید که با آن ایمیلی که به شما می خواهد بزند رمزنگاری می کند و به طریق معمولی (حتی کبوتر هم می تواند برساند) به دست شما می رسد و فقط شما هستید که با داشتن رمز خصوصی می توانید بازش کنید. اصلا هم مهم نیست آی اس پی شما آن متن رمزنگاری شده را شخصا تقدیم به جناب وزیر کند. اگر از رمزنگاری چیزی بلد باشید و اصولا زحمت این کار را بخواهید بکشید (همان فتنه گرانی که جناب وزیر می گویند لابد) از سیستم PGP استفاده می کنید که طول رمز را ۱۰۲۴ بیت می گذارید و خیال خودتان را راحت می کنید برای اینکه اگر سربازان گمنام کل کامپیوترهای دنیا را هم جمع کنند رمزگشایی پیام شما به سن دنیا (۶ میلیارد سال) طول خواهد کشید چه برسد به ۴۸ ساعت. تا آن موقع خورشید آنقدر بزرگ شده است که زمین را بلعیده است و بساط ولایت فقیه هم جمع شده است (البته اگر در کره ی دیگری شعبه نزده باشد). نکته ی بعد اینست که این نوع رمزنگاری اصولا از یک دهم ثانیه بیشتر طول نمی کشد چه برسد به ۲۴ ساعت. جنگ جهانی دوم خیلی وقت است که تمام شده.
اما نوع دوم سیستم رمزنگاری که گوگل به صورت پیش فرض دارد اینست که راه ارتباطی شما با گوگل وقتی به ایمیلتان لاگین می کند توسط یک کلید ۱۲۸ بیتی رمزنگاری می شود. هر چی که رد و بدل می شود توسط این کلید ۱۲۸ بیتی تا سرور گوگل رمزنگاری می شود. اما بعد از آن گوگل ایمیل شما را به صورت متن معمولی به سرور شخص دریافت کننده می فرستد. اگر آن طرف هم در جیمیل باشد باز هم همه چیز رمزنگاری شده است. سرویس های دیگر نظیر یاهو از این سیستم به صورت پیش فرض استفاده نمی کنند اما خوب جناب وزیر روی سخنشان با این دسته از کاربران نبوده چون اصولا این کاربران چیزی را رمزنگاری نمی کنند که وزارت اطلاعات بخواهد ظرف ۴۸ ساعت بشکند. (مگر اینکه منظور از شکستن رمز واقعا ترجمه ی فارسی متن های انگلیسی باشد؟ بعید هم نیست واقعا از این ها که منظورشان این بوده باشد.) بنابراین اگر دو طرف گیرنده و فرستنده هر دو جیمیلی باشند کل نقل و انتقال ارتباطات رمزنگاری شده است.
خوب حالا که معلوم شد این نوع سیستم چطوری کار می کند بیایید با هم ببینیم که اصولا رمزنگاری ۱۲۸ بیتی جیمیل که مامان من هم استفاده می کند با تکنولوژی کنونی امن است یا نه. سایت بلوکریپت میزان امنیت کلید را بر حسب تحقیقات دانشگاهی (نه حرف زدن کیلویی مثل جناب وزیر) که تا کنون انجام شده مقایسه می کند و پیشنهاد می کند که تا چه سالی رمزنگاری متن شما امن خواهد بود. بیایید در آن لیست کرکره ای گزینه ی (Enter a year) را انتخاب کنیم. بیایید به جای ۴۸ ساعت ۱۰ سال دیگر را بزنیم. سال ۲۰۲۰ را بزنیم. هان؟ بدبینانه ترین تحقیق کلید ۱۰۰ بیتی را کافی می داند. خدا رو شکر. خوب بیایید بزنیم ۲۰۳۰. بدبینانه ترین تحقیق، کلید ۱۲۸ بیتی را تا سال ۲۰۳۰ امن می داند. وقتی می گوییم امن یعنی اینکه در مقابل یک اینتلیجنس ایجنسی با بودجه ی ۳۰۰ میلیون دلاری با بزرگترین سوپرکامپیوترهای بزرگ دنیا هم امن است نه با کامپیوترهای قزمیت وزارت اطلاعات. خوب چطوره سال ۲۰۴۰ را امتحان کنیم. سربازان گمنام باید حداقل تا ۳۰ سال دیگر سماق بمکند تا بتوانند حتی فکر رمزگشایی را از همین کلید کوتاه ۱۲۸ بیتی را هم بکنند.
در این مملکت مقامات زر مفت زیاد می زنند. متاسفانه آنقدر هم اطلاعاتشان کم است که یک جوری خالی نمی بندند که کسی بهشان نخندد. خوب شما فتنه گر عزیز اگر هم فتنه ای کرده ای جای نگرانی نیست. مخصوصا شما مامان عزیز که عکس های خنده دار احمدی نژاد را برای دوستانت هر روز می فرستی. پس این چای و بیسکوییت ما چی شد؟
سرانجام پس از کشوقوسهای فراوان، قرار است که سودان روز یکشنبه (۹ ژانویه / ۱۹ دی) شاهد رایگیری برای استقلال جنوب این کشور باشد؛ امری که به احتمال قوی منجر به تاسیس کشور شماره ۱۹۳ جهان خواهد شد.
راديو آلمان : عمر البشیر، رئیسجمهور سودان که پیش از این با استقلال جنوب مخالفت کرده بود، سرانجام به این موضوع تن داده و با سفر به جنوب اعلام کرد که به نتیجه رایگیری احترام گذاشته و آن را خواهد پذیرفت.
البشیر سه روز قبل از رایگیری در دیداری که بیشتر شبیه به دیدار خداحافظی بود، از جنوب بازدید کرده و مورد استقبال رسمی همراه با تظاهرات مردمی قرار گرفت. رئیسجمهور سودان در سخنان خود تعهد کرد که مسائل مورد اختلاف میان جنوب و شمال از جمله منطقه سرشار از نفت «ابیی» را قبل از نهم ژوئیه آینده که زمان خاتمه مرحله انتقالی است، حلوفصل کند.
جنوب سودان: فقیرترین کشور دنیا
جنوب سودان که تا چندی دیگر به استقلال رسیده و به احتمال قوی از طرف کشورهای جهان برسمیت شناخته میشود، از فقیرترین مناطق جهان است. این منطقه سرشار از نفت، ۵، ۸ میلیون نفر جمعیت دارد که ۹۰ درصد آنها فقیر هستند.
بر اساس آمارهای سازمان ملل، ۴۸ درصد کودکان زیر پنج سال در جنوب سودان به سوء تغذیه مبتلا هستند و تنها ۲۴ درصد جمعیت این منطقه سواد خواندن و نوشتن دارند. ۲۰ درصد از کودکان جنوب سودان وارد مدارس ابتدایی میشوند و تنها ۳، ۴۸ درصد از جمعیت جنوب سودان به آب آشامیدنی دسترسی دارند. ۳، ۲ درصد از جوانان بالای ۱۵ سال نیز به بیماری ایدز مبتلا هستند.
مرکز جنوب سودان شهر جوبا است و رهبری سیاسی این منطقه را در حال حاضر سلوا میاردیت به عهده دارد. وی پیش از این معاون اول عمر البشیر، رئیسجمهور سودان بوده و انتظار میرود که بهعنوان اولین رئیسجمهور جنوب سودان انتخاب شود.
این منطقه که سرشار از نفت است، همواره بهخاطر درگیری قبیلهای و تنش با دولت مرکزی؛ شاهد رشد و توسعه نبوده و در عین حال اختلافی مرزی نیز با شمال بر سر منطقه ابیی و حاکمیت بر آن دارد. در عین حال شورشیان دارفور بهخاطر آشفته بودن وضعیت جنوب، در این منطقه فعالیت میکنند. با این حال سلوا میاردیت قول داده تا پس از استقلال جنوب، این افراد را به هر قیمتی از این منطقه بیرون کند.
ثبتنام وجدان شرایط برای شرکت در همهپرسی
اپوزیسیون، آماده برکناری البشیر
با نزدیک شدن به زمان رایگیری برای استقلال جنوب، احزاب وابسته به اپوزیسیون سودان نیز جلسهای را برای بررسی وضعیت کشور تشکیل دادند.
۳۰ حزب اپوزیسیون در این نشست عمومی، چهار موضوع جدایی جنوب، شرایط دارفور، وضعیت اقتصادی و سخت شدن زندگی مردم را مورد بررسی قرار داده و در این جلسه هر کدام از احزاب نظر خود را در مورد این چهار سرفصل اعلام کرد.
با این حال آنچه جالب توجه نمود، اظهارات حسن الترابی از رهبران اپوزیسیون بود که پس از این نشست اعلام کرد که اپوزیسیون سودان در جلسات برگزار شده به این نتیجه رسیده که باید دولت حاکم بر سودان به رهبری عمر البشیر برکنار شود.
الترابی در اظهارات خود گفت: «اپوزیسیون پس از نشستهای دوجانبه و گروهی بسیار با دولت که هیچکدام هم نتیجهای نداشت و همچنین پس از انتخاباتی که در سودان برگزار شد و اثری از دموکراسی در آن نبود، به این نتیجه رسید که باید بر روی برکناری مسالمتآمیز دولت مرکزی تمرکز کند».
واکنش تحلیلگران: سودان در آستانه تنش
تحلیلگران عرب بر این باورند که جنوب و شمال سودان در آستانه یک درگیری مسلحانه و طولانی قرار دارند و سفر عمر البشیر به جنوب، بیشتر از آن که به سود جنوبیها باشد؛ حرکتی با پیامهای مختلف برای شمال سودان بود.
عبدالله اسکندر در روزنامه الحیات مینویسد: «جنوبیها که برای استقلال نیاز به تأیید دولت مرکزی داشتند، با دعوت از عمر البشیر و ترتیب دادن استقبال رسمی و مردمی از وی در واقع بر این جدایی مهر تأیید زدند. چه چیزی بهتر از سفر رئیسجمهور و اظهارات مسالمتآمیز وی در پذیرش نتیجه رایگیری؟».
اسکندر میافزاید: «با این حال سفر عمر البشیر بیشتر پیامی به مردم شمال را در خود داشت. وی با این سفر اعلام کرد که جنوب در آستانه استقلال قرار دارند و تنها خود جنوبیها هستند که که میتوانند از تنش جلوگیری کنند. از آنجایی که انتظار میرود مردم شمال پس از استقلال جنوب علیه دولت و سیاستهای البشیر دست به اعتراض بزنند، وی با این سفر در واقع خواست جنگی پیشگیرانه را از جنوب علیه این حرکات اعتراضآمیز در شمال کشور به راه بیاندازد».
صالح القلاب دیگر تحلیلگر عرب در روزنامه الشرقالاوسط مینویسد: «نشانهها حاکی از این است که سودان قرار است بهزودی تمام جنگهای گذشته را در یک جنگ خانمانسوز جمع کند. در عین حال نیروهای خارجی نیز وجود دارند که سودان را به طرف این پرتگاه هل میدهند. ظاهراً سودان قصد دارد جدایی را تبدیل به یک حمام خون کند. امکان دارد بهزودی شاهد قتل جنوبیها در خیابانهای خارطوم و کشته شدن شمالیها در جوبا باشیم».
القلاب در ادامه میگوید: «بزرگترین خطر در منطقه دارفور نهفته است. این منطقه سرشار از نفت که با شورشهای مختلف و دخالتها و تاثیر آشکار خارجیها همراه است، آماده ورود به تنشی بیپایان میشود که این بار شمال و جنوب سودان نیز در آن نقش خواهند داشت».
در نخستین بارقههای تنش، دانشجویان ساکن شمال سودان از اینکه برخی دانشگاههایشان به جنوب منتقل شده و در واقع قرار است به کشوری دیگر برای تحصیل عزیمت کنند، خشمگین شده و دست به تظاهرات زدهاند.
دهها تن از دانشجویان دانشکده پزشکی سودان از روز چهارشنبه در برابر ساختمان وزارت آموزش عالی سودان دست به تحصن و اعتصابغذا زدهاند. این دانشکده که در جریان جنگ داخلی سودان از جنوب به شمال منتقل شده بود، قرار است بهزودی به جنوب بازگردد.
البشیر، رئیسجمهور کنونی سودان
آمریکا آماده تعیین سفیر در جنوب سودان
آمریکا که از بزرگترین مشوقان جدایی جنوب سودان است، در حاشیه اجلاس اخیر مجمع عمومی سازمان ملل، جلسهای را برای جلب تأیید جهانی جدایی جنوب سودان برگزار کرد. باراک اوباما که ریاست این جلسه را برعهده داشت، تلاش کرد تا بیشترین حمایت جهانی را از استقلال جنوب جلب کند.
واشنگتن اعلام کردهکه آماده است بهمحض استقلال جنوب سودان ، با این کشور روابط سیاسی برقرار کرده و سفیری را در آن تعیین کند. جان کری سناتور دموکرات و اسکات گریشن ژنرال بازنشسته ارتش آمریکا از دو روز قبل به سودان رفته و جلساتی را با مسئولان سودانی برگزار کردهاند. قرار است این هیأت آمریکایی در زمان انتخابات نیز در سودان حاضر بوده و بر روند انتخابات نظارت کند.
الشرقالاوسط بهنقل از یک منبع آمریکایی بلندپایه مینویسد: «واشنگتن پیشبینی میکند که موضوع اختلاف جنوب و شمال بر سر منطقه نفتخیز ابیی پس از تعویق رایگیری در آن، به شکل سیاسی حل شود و گمان نمیرود که بین دو منطقه سودان بر سر ابیی درگیری مسلحانه رخ دهد».
در عین حال سازمانهای پژوهشی آمریکا نسبت به خطرات «خوشبینی مفرط» هشدار داده و از دولت آمریکا خواستهاند تا با واقعبینی بیشتری با جدایی جنوب سودان تعامل کند.
جان براندرگاست مدیر مرکز «ایناف» در واشنگتن میگوید: «شش ماه فاصله میان رایگیری تا استقلال رسمی جنوب سودان از جمله خطرناکترین مراحل است که در آن امکان خلق یک روآندای دیگر وجود دارد».
به گفته براندرگاست، بیل کلینتون در سال ۱۹۹۴ هشدارها نسبت به شرایط روآندا را جدی تلقی نکرد تا سرانجام شاهد حمام خون در این کشور بودیم و اکنون که آمریکا نقشی اساسی را در جدایی جنوب سودان ایفا میکند، باید دقت داشته باشد تا حادثه روآندا با نیم میلیون کشته تکرار نشود.
ریچارد ویلیامسون سفیر سابق آمریکا در سودان نیز میگوید: «جراید و رسانهها بهزودی سعی خواهند کرد نتیجه رایگیری برای جدایی جنوب سودان را عالی و دموکراتیک توصیف کنند؛ اما آنچه جریان دارد خلاف این توقع است. متاسفانه خطر اصلی در انتخابات نهفته نیست، بلکه در مرحله پس از آن مخفی شده است».
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر