ههوالکانی رۆژ تیڤی
/////////////////////////////
تکذیب ادعای دستگیری "فرد شماره ۲ پ ک ک" توسط ایران
علاءالدین بروجردی، رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی پیشتر در حاشیه برگزاری جلسه علنی مجلس در روز یکشنبه (۲۳ مرداد/۱۴ اوت) در گفتوگویی با خبرنگاران اعلام کرد که «نیروهای امنیتی کشورمان کار مهمی را انجام داده و فرد شماره ۲ "پ ک ک" را دستگیر کردهاند.»
حال رئیس کمیسیون امنیت ملی درگفتوگو با خبرگزاری ایسنا این خبر را تکذیب کرده و گفت: «حرف من این بود که شنیدههای بنده درباره خبر دستگیری یکی دیگر از رهبران "پ ک ک" در حد خبرهای منتشر شده از رسانههای ترکیه است و صحت و سقم آن را باید از مراجع ذیصلاح مشخص کرد.»
بروجردی دستگیری مراد قرهایلان (کارایلان) را «واکنشی به اقدامات تروریستی پژاک» در مرزهای ایران خوانده بود. پژاک دارای مناسبات بسیار نزدیکی با حزب کارگران کردستان معروف به "پ ک ک" است. برخی پژاک را شاخه "پ ک ک" در کردستان ایران میدانند.
خبر دستگیری مراد قرهایلان پیشتر در بامداد یکشنبه (۱۴ اوت) از سوی برخی رسانههای ترکیه نیز منتشر شده بود. بدین ترتیب بروجردی در نخستین اظهارات خود که بطور وسیع در رسانههای داخلی انعکاس یافته بود، خبر رسانههای ترکیه از جمله گزارش تلویزیون این کشور را تایید کرده بود.
اما خبرگزاری "فرات" نزدیک به گروه "پ ک ک" از همان آغاز انتشار این خبر آن را تکذیب کرده و آن را "یک دروغ خوانده بود. به گفته این خبرگزاری «مراد قرهایلان سرگرم انجام وظایف خود است.»
مقر مراد قرهایلان در سالهای گذشته در کوههای قندیل در شمال عراق قرار داشته است. خبرگزاری آلمان مینویسد که «از این منطقه گروه "پ ک ک" حملات متعددی را علیه نیروهای نظامی ترکیه تاکنون سامان داده است.» بر اساس این گزارش در صورت صحت دستگیری قرهایلان « این اقدام میتواند ضربهای سنگین بر تشکیلات "پ ک ک" به شمار آید.»
از سوی دیگر "آنادولو"، خبرگزاری نیمه رسمی ترکیه نیز در روز یکشنبه گزارش داد که در یک درگیری میان ارتش ترکیه و جنگجویان "پ ک ک" در جنوب شرقی ترکیه دستکم سه سرباز ترک کشته شدهاند. بر اساس این گزارش واحدهای ارتش ترکیه در حال بازگشت از ماموریتی از منطقه مرزی "سیرناک" بودهاند.
تاثیر این دستگیری احتمالی بر روابط ایران و ترکیه
خبرگزاری مهر ضمن انتشار خبر دستگیری نوشت که «مراد قرهایلان طی مصاحبهای با سایت خبری "فرات"، ایران را نه تنها تهدید کرده بود، بلکه گفته بود که اگر حملات ایران علیه پژاک ادامه یابد، این بار "پ ک ک" بطور مستقیم با ایران جنگ خواهد کرد.»
خبرگزاری مهر درباره اهمیت این دستگیری گفته بود: «آنچه مسلم است این موفقیت ایران باعث خواهد شد تا یک صفحه جدیدتری در روابط دو کشور باز شود.»
حمله نیروهای نظامی ایران به کردستان عراق در مناطق مرزیبه گفته مقامات ایرانی مراد قرهایلان «نفر دوم تشکیلات تروریستی پ ک ک» پس از عبدالله اوجالان به شمار میآید. مراد قرهایلان ۵۶ سال سن دارد، در ترکیه متولد شده و در سال ۱۹۷۹ میلادی به گروه "پ ک ک" پیوست. وی در سال ۱۹۸۰ با فرار به سوریه کوشید که از آنجا مبارزهی مسلحانه علیه دولت ترکیه را سازماندهی کند. وی پس از دستگیری اوجالان رهبری "پک ک" را عملاَ برعهده داشته است.
پیشتر قرهایلان در مصاحبهای با روزنامه تایمز بریتانیا گفته بود که "پ ک ک" آماده پایان دادن به مبارزه ۲۵ ساله علیه دولت ترکیه است. به گفته ارتش ترکیه در درگیری میان دولت مرکزی و گروه "پ ک ک" تاکنون حدود ۴۲ هزار نفر جان خود را از دست دادهاند.
شماری از نیروهای نظامی ایران تا به حال در درگیری با گروه پژاک کشته شدهاند. جمهوری اسلامی گروه پژاک را تشکیلاتی تروریستی میداند و معتقد است که پایگاههای اصلی آن در خاک عراق بوده و به همین دلیل بارها مناطق مرزی کردستان عراق را مورد هدف توپخانه خود قرار داده است.
مقامات نظامی و امنیتی ایران میگویند که تعقیب و سرکوب نیروهای پژاک را تا ورود به خاک عراق برای خود مجاز میدانند. مسئولان منطقه خودمختار کردستان عراق نیز متقابلاَ از این رویه جمهوری اسلامی انتقاد کردهاند.
روزنامه های دروغگو ایران که این دروغها از امامشان یادگرفته اند .ایران تایید کرد: فرد شماره 2 "پ.کا.کا" را دستگیر کردیم
گزارش بخش فارسی رادیو اسرائیل –رییس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی ایران امروز (یکشنبه) گزارش رسانه های ترکیه را تایید کرد که در آن ادعا شده بود مرد شماره دو در تشکیلات حزب کارگران کردستان،،
دروغهای شاخدار ایران
"پ.کا.کا" توسط نیروهای امنیتی جمهوری اسلامی دستگیر شده است. اما همزمان، این فرمانده "پ.کا.کا" در شبکه تلویزیونی "روژ" ظاهر شد و گفت ادعای دستگیری او پروژه ای مشترک از سوی حکومت های ایران و ترکیه است. شبکه تلویزیونی ملی ترکیه، "تی. آر.تی" و تارنمای روزنامه "زمان"، عصر دیروز (شنبه) در گزارشی مدعی شدند که مراد کاراییلان، فرد شماره دو در "پ.کا.کا"، توسط نیروهای اطلاعاتی ایران دستگیر شده است.
آقای علاءالدین بروجردی، امروز (یکشنبه) با تایید این خبر، گفت که این "کار مهمی" بوده که توسط نیروهای اطلاعاتی ایران، انجام شده است.
این گزارش تنها ساعاتی پس از آن منتشر شد که حزب کارگران کردستان، با انتشار بیانیه ای مسئولیت انفجار در خط لوله گاز ایران به ترکیه را برعهده گرفت.
خط لوله اصلی انتقال گاز طبیعی ایران به ترکیه، بامداد جمعه منفجر شد و بر اثر آن، صادرات گاز از ایران به ترکیه متوقف گردید.
این دومین انفجار در خط لوله گاز ایران به ترکیه در یک ماه گذشته است. این انفجارها پس از آن رخ داد که حکومت ایران، نبرد شدیدی را علیه "پژاک" که گفته می شود شاخه ایرانی "پ.کا.کا" است، آغاز کرد.
در همین حال، در منطقه "سیرنک" در شرق ترکیه، شامگاه دیروز (شنبه) چریک های کرد از کمین گاه به یک کاروان نظامی ارتش ترکیه حمله بردند و سه سرباز را به قتل رساندند.
کشتارهای سوریه بر اثر آتشباری از ناوچه های دریایی گسترش یافت
گزارش بخش فارسی رادیو اسرائیل – اولتیماتوم دولت ترکیه به بشار اسد، رییس جمهوری نظام سرکوبگر سوریه مبنی بر این که اگر وی به کشتار مردم کشورش ادامه بدهد، مشروعیت خود را از دست می دهد و احتمالاً وقوع جنگی علیه سوریه با مشارکت ترکیه بعید نیست، بر رییس جمهوری سوریه اثری نگذاشته است و وی همچنان با خشونت به سرکوب مردم، از هر راه، و از جمله از طریق دریا ادامه می دهد.
امروز (یکشنبه) ناوچه های جنگی ارتش سوریه، شهر ساحلی "لاذقیه" را هدف آتشباری قرار دادند و با توپ هایی که از این ناوچه ها شلیک شد، دستکم 21 تن کشته شدند و همزمان واحدهای تانک و نفربرهای زرهی نیروی زمینی نیز به کشتار در همین شهر دادمه دادند.
گزارش ها حاکی است که تنها در شبانه روز اخیر، در پنج شهر و از جمله دمشق، حلب، ادلیب و حماة هفت نفر دیگر به قتل رسیده اند.
با ادامه آدم کشی ها در سوریه، ترکیه اعلام داشته که دخالت بین المللی را در اوضاع سوریه بعید نمی داند.
به نوشته روزنامه "حریت" چاپ آنکارا، پرزیدنت عبدالله گول، رییس جمهوری ترکیه در روزهای اخیر از طریق آقای احمد داوود اوغلو، وزیر خارجه ترکیه، در مورد سرکوب مردم سوریه به بشار اسد اولتیماتوم داده و گفته است اگر این وضع همچنان ادامه پیدا کند بشار اسد دیگر نمی تواند به دولت آنکارا تکیه داشته باشد و وقوع جنگ علیه سوریه بعید نیست.
توافق اوباما با کامرون و ملک عبدالله: اسد برود
گزارش بخش فارسی رادیو اسرائیل – رهبران کشورهای جهان، هم سران اروپایی و غربی، و هم عربی، هر چه بیشتر از حکومت بشار اسد در سوریه روی می گردانند.
رییس جمهوری ایالات متحده، پرزیدنت باراک اوباما، شامگاه دیروز (شنبه) در تماس تلفنی با نخست وزیر بریتانیا و نیز با ملک عبدالله، پادشاه عربستان سعودی، موضوع سرکوب خشونت بار تظاهرات در سوریه را مطرح ساخت.
براساس گزارش ها، هم آقای دیوید کامرون و هم ملک عبدالله موافقت خود را با خاتمه دادن به حکومت بشار اسد اعلام داشتند.
پرزیدنت اوباما پنجشنبه نیز در گفتگوی تلفنی با نخست وزیر ترکیه، آقای رجب طیب اردوغان بر لزوم پایان حکومت اسد در سوریه تأکید کرده بود.
ایالات متحده پیشتر به شهروندان خود توصیه کرده بود خاک سوریه را ترک کنند. فرانسه نیز شب گذشته به همه شهروندان خود در سوریه هشداری مشابه داد.
"سازمان کشورهای اسلامی" شامگاه دیروز (شنبه) ضمن آنکه از حکومت اسد خواست فوراً از خشونت علیه مخالفان و سرکوب آنها دست بردارد، پیشنهاد داد که به میانجیگری بین حکومت اسد و مخالفان او بپردازد.
همزمان، کانادا نیز اعلام کرد تحریم علیه رژیم سوریه را گسترش می دهد و از این پس فرمانده نیروهای امنیتی در شهر "حماة"، عموی بشار اسد و سه مقام دیگر سوری حق ورود به کانادا را ندارند.
کانادا همچنین بانک بازرگانی سوریه و شرکت تلفن های همراه آن کشور را مشمول تحریم قرار داده ولی در مقطع کنونی، از تحریم گاز و نفت سوریه خودداری کرده است.
روزنامه بریتانیایی "ایندیپندنت" برای آینده سوریه، چهار حالت را قابل تصور دانست:
نخست، ادامه سرکوب وحشیانه ملت سوریه و کنترل اوضاع با توسل به اسلحه،
دوم، سرنگونی ناگهانی رژیم،
سوم، کودتای ارتش،
و چهارم، تجهیز مخالفان به اسلحه و وقوع جنگ شدید داخلی در سوریه.
داد "اخوان المسلمین" هم از حمایت های ایران از جنایات سوریه درآمد
گزارش بخش فارسی رادیو اسرائیل – جماعت "اخوان المسلمین" با صدور بیانیه ای خواستار آن شد که حکومت ایران، دست از حمایت از رژیم جنایتکار بشار اسد در سوریه بردارد.
این بیانیه تنها یک روز پس از آن منتشر شد که روزنامه بریتانیایی "دیلی تلگراف" گزارش داد که جمهوری اسلامی در حال سرمایه گذاری در بندر استراتژیک "لاذقیه" در سوریه است، تا یک مجتمع نظامی جدید در آن شهر ساخته شود.
به نوشته "دیلی تلگراف"، از این تأسیسات نظامی، قرار است به عنوان یک سکو برای انتقال تجهیزات نظامی به سوریه استفاده شود.
همزمان، سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی، آقای کاظم جلالی، امروز (یکشنبه) مدعی شد که جهان غرب در مورد رویدادهای سوریه، به گفته او "به افراط گری رسانه ای" است زده است.
جلالی با این ادعا که "مردم سوریه، دوست و دشمن خود را می شناسند" گفت که از دید حکومت ایران، سرنوشت سوریه باید به دست مردم آن کشور رقم بخورد – بنا به گفته این مقام ایرانی، مردم سوریه پیشتر دشمن خود را معرفی کرده اند، چرا که در ماه های گذشته، بارها پرچم های جمهوری اسلامی و حزب الله لبنان را به آتش کشیده اند.
در همین حال، شیخ ناصر مکارم شیرازی، از مراجع تقلید حکومتی، با صدور فتوایی مدعی شد که خیزش مردمی در سوریه، "نقشه مخرب آمریکا و اسرائیل" است و گفت مبارزه با این "نقشه" وظیفه همه مسلمانان جهان است.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر