Pages

۱۳۹۰ آذر ۲۹, سه‌شنبه

بازداشت گسترده شهروندان مهابادی


بازداشت گسترده شهروندان مهابادی

سایت کُردپا: طی چند روز گذشته تعدادی از شهروندان مهابادی از سوی نهادهای امنیتی حکومت اسلامی ایران بازداشت شده‌اند.
بنا به گزارش ارسالی خبرنگار آژانس خبررسانی کُردپا از شهر مهاباد، تنها اسامی سه نفر از افراد بازداشت شده به دست آمده است که زانیار قادرزاده، هیوا بیرمی و مراد فاطمی از جمله‌ی این بازداشت شدگان می‌باشند.
بر اساس گفته‌ی یکی از بستگان بازداشت‌شدگان، گمان می‌رود که تعداد افراد بازداشت شده توسط دستگاه اطلاعاتی حکومت اسلامی ایران به 17 نفر برسد.
تا لحظه انتشار این خبر از دلایل بازداشت و محل نگهداری این چند شهروند کرد اطلاعی در دست نمی‌باشد.
آژانس کُردپا در حال پی‌گیری این موضوع جهت انتشار اخبار صحیح و معتبر جدید در رابطه با این بازداشت‌ها می‌باشد.
طی سه ماه گذشته 86 نفر از شهروندان کُرد در مناطق مختلف کُردستان از سوی نهادهای امنیتی و قضایی حکومت اسلامی ایران بازداشت شده‌اند.
این آمار با استناد به مرکز ثبت آمار آژانس کُردپا منتشر شده و امکان بالاتر بودن این آمار بالقوه می‌باشد.
-------------------------

نیروی انتظامی 148 نفر را در سنندج دستگیر کرد

سایت کُردپا: بازداشت شهروندان کُرد در روزهای اخیر با عناوین مختلف از سوی نهادهای انتظامی - قضایی همچنان ادامه دارد.
فرمانده‌ی انتظامی استان کردستان با اشاره به فعالیت‌های نهاد زیرنظر خود اظهار داشت: مأموران انتظامی شهرستان سنندج در پی اجرای طرح ارتقاء امنیت اجتماعی و هماهنگی با مقام قضایی در چندین اقدام مجزا 148 نفر را دستگیر و با تشکیل پرونده به مراجع قضایی معرفی کرده‌اند.
خبرگزاری ایرنا به نقل از مسعودی اعلام کرد: اتهام این عده از افراد خرید و فروش و حمل و نگهداری مواد مخدر ،تهیه و توزیع مشروبات الکلی ، خرید و فروش سیگارهای خارجی، خرید و فروش تجهیزات ماهواره‌ای، سرقت، زورگیری و مالخری بوده که در حین اقدامات مذکور ۲۲دستگاه خودرو و سه دستگاه موتورسیکلت فاقد مدارک و یک دستگاه خودروی فاقد پلاک را توقیف کردند.
پیشتر و در اواسط شهریورماه سال جاری حدود 769 شهروند کُرد در استان کردستان به دلیل آنچه ارتقای امنیت اجتماعی و مقابله با به اصطلاح بزهکاری خوانده می‌شود دستگیر و روانه‌ی دستگاه قضای حکومت اسلامی ایران شده‌‌اند.
به باور کارشناسان امور اجتماعی در ایران، بیکاری، نبود فضای باز سیاسی و گسترش ناهنجاری‌های اجتماعی نظیر فحشا و اعتیاد از جمله‌ی عوامل افزایش بزهکاری و عدم امنیت اجتماعی در جامعه می‌باشد.‌

-------------------------------

بازداشت یک شهروند در کردستان توسط نیروهای امنیتی

آژانس خبری موکریان 
سرویس حقوق بشر

یک شهروند اهل سقز توسط نیروهای امنیتی بازداشت شد.
براساس گزارش رسیده به سرویس حقوق بشر آژانس خبری موکریان، طی روزهای اخیر یک شهروند اهل سقز واقع در استان کردستان به نام جعفر سوران سقزی توسط نیروهای امنیتی در این شهر دستگیر و روانه زندان شد.
گفته می شود نامبرده پس از بازداشت به زندان مرکزی شهر سقز منتقل شده است.
تا لحظه تنظیم این گزارش از اتهاماتی که منجر به بازداشت این شهروند شده، اطلاعی در دست نیست.

-----------------------------

منبع حکومتی: مرگ و مير زنان در کردستان

آتی نیوز: كم كاري هاي وزارت بهداشت در كردستان و مرگ و مير زنان؛ با توجه به گزارشات رسیده از این استان آخرین مورد گزارش شده فوت مادری 34 ساله مریوانی بود که به گفته همراهان در اثر بی توجهی و رسیدگی نکردن پزشکان و پرستاران رخ داد. این زن مریوانی در حالی فوت کرد که دو ساعت قبل از آن طبیعی زایمان کرده بود و حال عمومی او و کودکش خوب بود.
این موضوع در حالی رخ می دهد که طی چندماه گذشته، این نهمین مادر بارداری است که از ابتدای سال در این استان فوت می کند و این میزان مرگ زن باردار برای استان در مقاسیه با شاخصهای اعلام شده بسیار نگران کننده است.
استان کردستان در 520 کیلومتری جنوب غربی تهران واقع شده که با وجود کوهستانی بودن این استان، همواره با مشکلاتی روبرو است. از جمله مشکلات و کمبودهای این استان می توان به نبود امکانات پزشکی، پزشکان متخصص، وجود صرفاً یک فرودگاه در این استان اشاره کرد.


نبود امکانات در استان کردستان

اسماعیل احمدزاده، نماینده شورای عالی استان کردستان، در خصوص مشکلات این استان گفت: یکی از مشکلات این استان داشتن فقط یک فرودگاه در این استان است که در سنندج موجود است. از طرفی یک فرودگاه دیگر درحال ساخت در سقز است که حدود 6 سال است که این پروژه به پایان نرسیده است. این در حالی است که در کنار ما در سلیمانه عراق یک فرودگاه در 6 ماه ساخته شد.
مسئولین این استان از نبود امکانات در شهرهای کوچک و روستاهای این استان گفتند و بروز برخی مشکلات را ناشی از این کمبودها تلقی کردند.


علت مرگ مادران باردار کردستانی چیست؟

پزشکان علت فوت این مادر 34 ساله را خونریزی شدید اعلام کردند. حال فرض را بر این بگیریم که درست گفته باشند، علت فوت 8 مادر دیگر که ابتدای سال جاری رخ داده چه بوده است؟
طی گفتگوی که خبرنگار آتی نیوز با یکی از مسئولان بهداشت این استان داشت، وی علت فوت زنان باردار این استان را بیشتر ناشی ازسوء مدیریت سیستم بهداشتی و سلامت استان دانست و گفت: اشکال در سیستم مدیریتی باعث این گونه حوادث می شود.وی همچنین آمبولی ریه و بیماری های قلبی و عفونی را از دیگر موارد مرگ و میر زنان باردار خواند.
نبود امکانات پزشکی یا متخصصان پزشک؟

اسماعیل احمدزاده، نماینده شورای عالی استان کردستان یکی از علل مرگ و میر بیماران کردستانی را مشکلات شهری و جاده ای خواند و گفت: در مواردی پیش آمده که بیمار به علت مسدود بودن جاده به موقع به بیمارستان نرسیده و فوت کرده است.
حسین قادر مرزی، رئیس شورای عالی این استان در خصوص امکانات پزشکی این استان گفت: امکانات موجود است اما کافی نیست، پذیرش هم سخت است.
این گفته ها در حالی است که استاندار این استان، وجود امکانات پزشکی را در این استان نسبت به گذشته خوب اعلام کرد، وی همچنین تعداد پزشکان متخصص را دراین استان خوب عنوان کرد.
همچنین حسینی، نماینده مردم این استان در مجلس شورای اسلامی در گفتگو با خبرنگار آتی نیوز علت را کمبود پزشک متخصص در این استان دانست و افزود: علاوه بر پزشک ما با کمبود تجهیزات پزشکی هم مواجه هستیم. من چند بار هم از وزیر درخواست پزشک متخصص و امکانات پزشکی برای این استان داشته ام، ام همکاری لازم انجام نشده است.
پیگیری نمایندگان کردستان به کجا رسید؟
این موارد در حالی است که نمایندگان مردم این استان درخصوص این اتفاقات به دنبال طرح سوال از وزیر بهداشت برآمدند و وزارت بهداشت هم برای بررسی موضوع گروهی را عازم کردستان برای بررسی کرد. در این اعزام معاون درمانی وزیر، مشاور وزیر در امور درمان، پزشک متخصص زنان و زایمان به عنوان هیئتی به کردستان اعزام شدن تا دلایل آن مشخص شود. البته تمام این اتفاقات قبل از مرگ آخرین مادری بود که اخیراً رخ داده است و پس از آن بازدیدها این اتفاق رخ داده است.
نمایندگان این استان پیگیری های فراوانی را در این خصوص انجام داده اند. امین شعبانی، نماینده مردم کردستان در وب سایت شخصی خود اظهار داشته که ما 7 سال است که به مدیریت دانشگاه علوم پزشکی کردستان معترضیم، اما هیچ اقدامی صورت نگرفته است. وی با بیان این مطلب که تنها موضوع زنان باردار نیستند گفت: در خرداد ماه سال جاری سهل‌انگاری پزشکی منجر به جان باختن کودک ۳ ساله سنندجی شد. من به‌عنوان نماینده مردم و برای تکرار نشدن چنین حوادث تلخی در عرصه درمان از استاندار کردستان می‌خواهم نسبت به بی‌کفایتی و سهل‌انگاری دانشگاه علوم پزشکی در این زمینه رسیدگی جدی و قاطع نماید. 


همچنین حسینی، نماینده مردم قروه در گفتگو با خبرنگار آتی نیوز گفت: حوادث بهداشتی و درمانی در استان کردستان در سالهای اخیر بسیار بالا بوده است. این موضوع هم به وضعیت نامناسب دانشگاه علوم پزشکی این استان باز خواهد گشت. بارها این تذکر به مسئولین و وزیر مربوطه داده شده است و درخواست داده شده که تدابیری برای این استان اندیشیده شود.
این عضو کمیسیون انرژی همچنین گفت: این خانم اولین نفر نبوده که به علت سهل انگاری پزشکان فوت کرده است و آخرین نفر هم نخواهد بود، چندی پیش هم دختر بچه 3 ساله برای یک عمل ساده لوزه به بیمارستان مراجعه می کند ولی در اثر بی توجهی و سهل انگاری پزشکان فوت می کند!

حسینی در توضیح شرایط افزود: شاید بعضی موارد طبیعی باشد ولی این حوادث در کرستان به صورت اپیدمی در آمده و درحال گسترش است. این موضوع در جاهای کوچکتر بیشتر مشاهده می شود. علت آن هم نبود بهداشت در روستاها است. از طرفی مسافت موجود با مراکز بهداشت باعث تشدید این مسئله شده است. در مواردی هم به علت دوری مسافت با مراکز بهداشت بیماران با مشکلاتی روبه رو شده اند.
عدم مدیریت و بی کفایتی مسئولین بهداشت و درمان استان کردستان باعث مشکلات مرگ ومیر شده است. باید سلایق سیاسی و عقده گشایی ها را از بین برد تا استان از وضعیت رها شود.
صلاحيت مدیران دانشگاه علوم پزشکی کردستان
رئیس مرکز بهداشت سقز در خصوص علت موارد یا شده با بیان اینکه ما در سقز هیچگونه فوتی در خصوص زنان باردار از ابتدای امسال نداشته ایم گفت: ازنظر بنده دانشگاه علوم پزشکی کردستان از نظر مدیريتی مشکل دارد که باید مورد بررسی قرار گیرد.
حسینی در خصوص مدیریت دانشگاه علوم پزشکی کردستان گفت: مدیریت غلط هم یکی دیگر از علل این گونه موارد است. در واقع احساس مسئولیت نسبت به موضوع دیده نمی شود. ما مدیریت درستی بر روی پزشکان از سوی دانشگاه علوم پزشکی نمی بینیم که شاید این موضوع هم به وجود مشکلات خاصی در دانشگاه باز گردد.

-----------------------------------
مجمع عمومی سازمان ملل ‘نقض فاحش حقوق بشر در ایران’ را محکوم کرد
111220095044_un_ban-ki-moon_shaheed_304x171_un

مجمع عمومی سازمان ملل قطعنامه ای را در محکومیت نقض حقوق بشر در ایران تصویب کرده است.

روز سه شنبه، ۲۹ آذر (۲۰ دسامبر)، مرکز اطلاع رسانی سازمان ملل متحد گزارش کرد که کشورهای عضو سازمان ملل متحد در جلسه مجمع عمومی، با تصویب قطعنامه ای، "نگرانی عمیق خود را نسبت به ادامه و تکرار موارد نقض حقوق بشر" در جمهوری اسلامی ایران ابراز داشته اند.


در این گزارش کاربرد شکنجه، استفاده از مجازات های ظالمانه مانند شلاق و قطع اندام های بدن و "تبعیض وسیع جنسیتی و رواج خشونت علیه زنان" در ایران مورد انتقاد شدید قرار گرفته و از حکومت جمهوری اسلامی خواسته شده است تا نهادهای ناظر بر رعایت حقوق بشر در این کشور را تقویت کند.

قطعنامه مصوب مجمع عمومی سازمان ملل همچنین نسبت به "افزایش چشمگیر در استفاده از مجازات اعدام به خصوص برای جرایم فاقد تعریف دقیق و صریح قضایی، و محدودیت های مستمر، سازمان یافته و جدی در مورد آزادی اجتماعات مسالمت آمیز و آزادی بیان" اشاره داشته و نسبت به این وضعیت ابراز ناخرسندی عمیق کرده است.

از میان یکصد و نود و سه کشور عضو سازمان ملل، هشتاد و نه کشور به این قطعنامه رای مثبت و سی و نه کشور رای منفی و سایر کشورها رای ممتنع دادند.

نمایندگان کشورهایی که در این جلسه سخنرانی کردند به ویژه خواستار توجه جامعه جهانی به افزایش شمار اعدام ها در ایران شدند و هشداردادند که احکام اعدام در محاکم حقوقی جمهوری اسلامی بدون رعایت ضوابط شناخته شده بین المللی صادر می شود.

آنان همچنین، اجرای احکام اعدام در ملاء عام، اعدام های دستجمعی مخفیانه و صدور حکم اعدام برای مجرمان زیر سن قانونی را باعث نگرانی شدید افکار عمومی جهان توصیف کردند و خواستار توقف این قبیل اقدامات شدند.

به گزارش مرکز اطلاع رسانی سازمان ملل، کشورهای عضو سازمان در قطعنامه مصوب مجمع عمومی از دولت ایران خوستند تا فورا و بدون هیچ قید و شرطی زندانیانی را که بدون رعایت موازین معتبر و شناخته شده قضایی و "صرفا به خاطر استفاده از حق تجمع و شرکت در اجتماعات مسالمت آمیز" بازداشت کرده است آزاد کند.

کشورهای عضو سازمان ملل با تصویب این قطعنامه ایران را تشویق کردند تا از "هدف قرار دادن سازمان یافته" مدافعان حقوق بشر خودداری ورزد و به بازنگری و انجام اصلاحات لازم برای رفع "تبعیض گسترده جنسیتی" در این کشور مبادرت کند.

متن قطعنامه مصوب مجمع عمومی به گزارش اخیر بان کی مون، دبیرکل سازمان ملل حاوی هشدار نسبت به "وخامت شرایط حقوق بشر" در ایران و همچنین ابراز نگرانی احمد شهید، گزارشگر ویژه حقوق بشر در ایران، اشاره کرده که از جمله شامل انتقاد از آزار و تعقیب اقلیت ها در جمهوری اسلامی بوده است.

مجمع عمومی

قطعنامه مربوط به وضعیت حقوق بشر در ایران در جلسه مجمع عمومی به رای گیری گذاشته شد

به گفته منابع سازمان ملل، اقلیت های قومی عرب، آذری، بلوچ، کرد و همچنین اقلیت های مذهبی شامل مسیحیان، یهودیان، صوفیان، مسلمانان سنی، زرتشتیان و بهائیان و مدافعان حقوق این اقلیت ها همگی در معرض انواع اقداماتی قرار می گیرند که به منزله نقض حقوق اساسی و در مواردی آزار و اذیت این افراد است.

همچنین، سازمان ملل متحد به شدت از خودداری حکومت ایران از انجام تحقیقات مستقل در مورد اتهام مربوط به بروز تقلب و تخلف در انتخابات ریاست جمهوری سال ۲۰۰۹ (۱۳۸۸) ابراز ناخرسندی کرده و از مقامات ایرانی قویا خواسته است تا "برگزاری انتخاباتی آزادانه، منصفانه، شفاف و فراگیر مجلس در سال ۲۰۱۲ را تضمین کنند به نحوی که این انتخابات منعکس کننده اراده و خواست واقعی مردم باشد."

کشورهای عضو سازمان ملل از ایران خواسته اند تا هر چه سریعتر تمامی معاهدات راجع به حمایت از حقوق بشر را که تا کنون از تصویب آنها خودداری ورزیده، امضا کند و تعهداتی را که پیشتر در این زمینه پذیرفته به طور کامل و شایسته به اجرا بگذارد.

اعتراض ایران


پیش نویس قطعنامه مربوط به وضعیت حقوق بشر در ایران توسط نمایندگان کانادا و با حمایت چهل و دو کشور دیگر عضو سازمان ملل به مجمع عمومی ارائه شده بود.

در جلسه بحث پیرامون این قطعنامه، محمد خزاعی، رئیس هیات نمایندگی دایم ایران در سازمان ملل، طرح چنین قطعنامه ای در مجمع عمومی را مورد انتقاد شدید قرار داد و آن را اقدامی عمدی برای هتک آبروی کشورها توصیف کرد.

نماینده ایران در سازمان ملل ضمن دفاع از وضعیت حقوق بشر در کشور خود، از نقض حقوق بشر در کانادا و ایالات متحده سخن گفت و وضعیت این دو کشور را نگران کننده خواند.

اخیرا سخنگوی وزارت خارجه جمهوری اسلامی از شورای حقوق بشر سازمان ملل خواسته بود تا هر چه سریعتر گزارشگر ویژه ای را برای رسیدگی به وضعیت بومیان آتاواپیسکات در کانادا تعیین و به آن کشور اعزام کند و "وضعیت انسانی فاجعه آمیز" این بومیان را باعث نگرانی خود خوانده بود.



نماینده ایران در سازمان ملل وضعیت حقوق بشر در کانادا و آمریکا را مورد انتقاد قرار داد

مقامات و رسانه های دولتی در جمهوری اسلامی معمولا در واکنش به اتهام نقض حقوق بشر در ایران، به خصوص کشورهای غربی و متمایل به غرب را به نادیده گرفتن حقوق بشر متهم می کنند.

در ماههای اخیر، نحوه برخورد پلیس آمریکا با اعتراضات موسوم به "جنبش وال استریت" در آمریکا مورد توجه مقامات و رسانه های دولتی ایران قرار گرفته است.

آنان این اعتراضات را نشانه رویگردانی اکثریت مردم آمریکا از نظام حکومتی آن کشور و آغاز فروپاشی این نظام دانسته شده است.

آقای خزاعی گفت که مسایل مربوط به وضعیت حقوق بشر در کشورهای عضو سازمان ملل متحد باید در شورای حقوق بشر سازمان بررسی شود تا این موضوع در معرض "گرایش های سیاسی، نگرش های گزینشی، معیارهای دوگانه و رویارویی" قرار نگیرد.

در عین حال، شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد، مستقر در ژنو، در موارد متعدد وضعیت حقوق بشر در جمهوری اسلامی را نگران کننده خوانده است و چند ماه پیش، احمد شهید، وزیر خارجه سابق مالدیو را به عنوان گزارشگر ویژه حقوق بشر در ایران برگزید.

دولت جمهوری اسلامی از صدور اجازه ورود برای سفر احمد شهید به ایران خودداری کرده و گزار او را فاقد اعتبار خواندند و مردود دانسته است.

چندی پیش، جواد لاریجانی، دبیر ستاد حقوق بشر قوه قضاییه که برای شرکت در جلسه کمیته سوم مجمع عمومی در مورد وضعیت حقوق بشر در ایران به نیویورک سفر کرده بود، از تصمیم دولت خود در عدم پذیرش گزارشگر ویژه شورای حقوق بشر دفاع کرد و گرایش و انگیزه احمد شهید را زیر سئوال برد.

آقای لاریجانی با رد گزارش گزارشگر ویژه، گفت: "اگر او می خواهد قطعنامه ضد ایرانی دیگری را توسط آمریکا تمهید کند، دیگر نیازی نیست خود را به زحمت بیاندازد و به ایران بیاید."

وی گفت که سازمان ملل برای آگاهی از شرایط حقوق بشر در ایران باید به گزارش های "بررسی جهانی ادواری" – یو. پی. آر. – که دولت های عضو سازمان ملل در باره اقدامات خود در زمینه پیشبرد حقوق بشر تهیه و به سازمان ارسال می دارند اتکا کند.

قطعنامه مربوط به نقض حقوق بشر در جمهوری اسلامی در کمیته سوم مورد تایید قرار گرفت و برای مذاکره و رای گیری به مجمع عمومی ارسال شد

برگرفتە از سایت بی بی سی
----------------------------------

سه شنبه بیست و نهم آذر ماه 1390 خورشیدی


بیستم ماه دسامبر 2011 میلادی

بیست و چهارم ماه عبری «کیسلو» سال 5772 عبری

با شادباش نخستین شب حنوکا

جشن نور و روشنایی

خستین شب عید "حنوکا"، جشن نور و روشنایی یهودیان آغاز شد



گزارش بخش فارسی رادیو اسرائیل امشب (شامگاه سه شنبه) نخستین شب از یک عید مهم باستانی یهودیان؛ جشن نور و روشنایی "حنوکا" است و در آن یهودیان، در سراسر جهان اولین شمع را با شمع "شماش"، به معنای خادم برمی افزوزند و تا هشت شب، هر شب یک شمع دیگر بر شمار شمع های روشن شده می افزایند.
افراد خانواده و میهمانان دور شمعدان فروزان "حنوکا" گرد می آیند و سرودهای ویژه ای را می خوانند.
داستان "حنوکا" به 2170 سال پیش برمی گردد. در آن هنگام ابرقدرت یونان، همانند ایران و بسیاری از کشورهای دیگر، سرزمین یهودیان را نیز به تصرف خود درآورده بود و می خواست فرهنگ و آداب و رسوم یونانی را در این سرزمین برقرار کند و یهودیان را وادار به فراموش کردن دین و سنت های خود نماید.
یهودیان به عنوان قومی یکتاپرست نمی توانستند رسوم یونانی و به ویژه پرستش خدایان آنها را تحمل کنند و هنگامی که فردی یک خوک را برای ژوپیتر (خدای خدایان یونان) قربانی می کرد، متییاهوی سالخورده، یکی از کاهنان یهودی به خشم آمد و آن فرد را به قتل رسانید و در پی آن فریاد زد: «هر که طرفدار خدای یهودی است به من ملحق شود».
باورمندان یهودی به متییاهو و پسرانش پیوستند؛ با یونانیان جنگیدند و آنها را از سرزمین اسرائیل بیرون راندند و بیت المقدس یهود را از وجود بت های یونانی پاک ساختند و شمعدان مقدس را با روغنی که معجزه آسا هشت شب سوخت روشن کردند.
بخش فارسی رادیو اسرائیل آغاز جشن "حنوکا" را به همه یهودیان در سراسر جهان شادباش می گوید.
350 مهاجر یهودی در شب اول "حنوکا" وارد اسرائیل شدند
گزارش بخش فارسی رادیو اسرائیل همزمان با آغاز جشن های "حنوکا"، امروز 350 مهاجر یهودی جدید از کشورهای مختلف و از جمله فرانسه، بریتانیا، آفریقای جنوبی، مکزیک، شیلی و کاستاریکا به اسرائیل آمدند و در هتلی در اورشلیم مورد استقبال قرار گرفته، و شناسنامه اسرائیلی دریافت داشتند.
رییس آژانس ملی یهود، آقای ناتان شرانسکی، در جریان استقبال از این مهاجران شرکت داشت و همراه با فرزندان آنها نخستین شمع "حنوکا" را برافروخت.
مهاجران و افراد خانواده های شان همراه با میزبانان اسرائیلی، کلوچه مربایی ویژه جشن "حنوکا" را تناول کردند و نیایش های ویژه عید راخواندند.
این مهاجران برای زندگی همیشگی به اسرائیل آمده اند.
--------------------------

مرگ کیم جونگ ایل ناکارآیی تشکیلات اطلاعاتی را نشان داد


گزارش بخش فارسی رادیو اسرائیل مرگ دیکتاتور کره شمالی فاش ساخت که تا چه حد سرویس های اطلاعاتی ایالات متحده و کره جنوبی از اوضاع آن کشور بی خبر هستند و هواپیماهای جاسوسی که بر فراز کره شمالی پرواز می کنند و آنتن های حساسی که در طول خط مرزی آن کشور در کره جنوبی نصب گردیده اند تنها پس از 48 ساعت توانستند از مرگ کیم جونگ ایل آگاه شوند.
بی خبری ایالات متحده از اوضاع کره شمالی درگذشته نیز سابقه داشته و ایالات متحده و کشورهای آسیایی کمتر می توانستند در مورد رخدادهای مهم کره شمالی خبری قطعی به دست بیآورند. آنها به هنگام خود متوجه نشدند که کره شمالی کارگاه غنی سازی اورانیوم دایر کرده و این موضوع تنها پس از یک سال و نیم فعالیت آشکار شد.
ایالات متحده در مورد وارث کیم جونگ ایل و یا سیاست های داخلی در پیونگ یانگ اطلاعات زیادی ندارد و هر واکنشی نشان می دهد بر اساس حدسیات می باشد.
خانم هیلاری کلینتون، وزیر خارجه ایالات متحده، در پی مرگ کیم جونگ ایل و رسیدن حکومت به فرزند وی، روز گذشته ضمن بیان نگرانی، ابراز امیدواری کرد که رهبری جدید کره شمالی راه صلح و مسالمت را برگزیند و با کشورهای همسایه روابط دوستانه برقرار کند و موازین حقوق بشر را در مورد مردم خود رعایت نماید.
خانم کلینتون تأکید کرد که ایالات متحده آماده است به کره شمالی یاری برساند تا آن کشور به شکوفایی اقتصادی و ثبات برسد.

کشتار در سوریه پس از امضای توافق با اتحادیه عرب نیز ادامه دارد


گزارش بخش فارسی رادیو اسرائیل در سوریه امروز، یک روز پس از امضای توافق میان این کشور و اتحادیه عرب برای استقرار ناظران اتحادیه در خاک سوریه، کشتارها ادامه یافت.
تا ساعات ظهر دستکم پنج نفر دیگر طی درگیری بین اعتراض کنندگان و نیروهای امنیتی کشته شدند.
ظها امروز هیئتی از خبرنگاران خارجی برای مشاهده اوضاع شهر "حمص" از نزدیک، وارد آنجا شدند.
چند تن از مأموران امنیتی سوریه گروه خبرنگاران را همراهی می کردند و مراقب آنها بودند.
خبرنگاران از جمله از یک بیمارستان دیدار کردند و با نظامیان که طی درگیری با به ادعای آنها "تروریست های مسلح" زخمی شده اند گفتگو نمودند.
همزمان پرزیدنت بشار اسد امروز قانون جدیدی را امضا کرد که به موجب آن کسانی که برای غیرنظامیان اسلحه فراهم کرده، تجهیزات نظامی را در اختیار آنها قرار بدهند، به مجازات سنگین و حتی مجازات مرگ محکوم خواهند شد.
این در حالی است که در پی تن در دادن سوریه به درخواست اتحادیه عرب، قرار است هیئتی از سوی اتحادیه برای نظارت بر رویدادها در سوریه در 48 ساعت آینده وارد این کشور شود.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر