Pages

۱۳۹۰ بهمن ۲۶, چهارشنبه

محمدصادق کبودوند، فعال کرد همچنان در اعتصاب غذاست

محمدصادق کبودوند، فعال کرد همچنان در اعتصاب غذاست


با گذشت دو هفته از اعتصاب غذای محمد صادق کبودوند فعال کرد و دبیر سازمان حقوق بشر کردستان، خانواده وی نسبت به بی‌اطلاعی از وضعیت‌اش و ادامه اعتصاب غذای او ابراز نگرانی کردند.

پریناز حسنی، همسر آقای کبودوند، با اشاره به وضعیت نامساعد همسر و بیماری فرزندش به بی بی سی فارسی گفت:" فرزندم از یک ماه پیش دچار مشکل خونی شده و وضعیتش بحرانی است.به دلیل شرایط موجود، در این دو هفته امکان ملاقات با همسرم را نداشته‌ام."

همسر این فعال کرد و زندانی سیاسی افزود:" دو هفته پیش با دادیار و همسرم در سالن ملاقات صحبت کردم، وضعیت فرزندم را توضیح دادم و از او خواهش کردم که اگر به آقای کبودوند مرخصی نمی‌دهند، همسرم را با مامور به بیمارستان ببرند تا فرزندم را که وضعیتش بحرانی است را ببیند. دادیار گفت درخواست می‌دهد اما تاکنون هیچ اقدامی نکردند. همسرم هم پس از اطلاع از وضعیت فرزندم کاملا به هم ریخته است."

خانم حسنی که پس از بازداشت و زندانی شدن نسرین ستوده وکیل آقای کبودوند پرونده همسرش را پیگیری کرده است همچنین ادامه داد: " تمام کارهای اداری را خودم انجام می‌دادم و وقت اینکه وکیل بگیرم، پیدا نکردم."

آقای کبودوند در سال ۱۳۸۶ بازداشت شد. او یک سال بعد در دادگاه انقلاب تهران به جرم نشر اکاذیب به قصد تشویش اذهان عمومی از طریق تشکیل "سازمان حقوق بشر کردستان" و فعالیت در آن، به تحمل ۱۱ سال حبس محکوم شد و در زندان اوین دوران محکومیتش را می‌گذراند.

همسر محمد صدیق کبودوند، پیشتر در خصوص وضعیت او گفته بود: "همسرم سه بار سکته ناقص قلبی و مغزی داشته است.گزارش پزشکانی که ایشان را ملاقات کردند این بود که او باید بستری شود و دریچه های رگ قلبش باید عمل شود. همچنین پروستات ایشان هم باید سریعا جراحی شود."

آقای کبودوند از زمان بازداشتش تاکنون به مرخصی نیامده است.
bbc news
-----------------------------------




حمله نظامی به رژیم تهران اجتناب ناپذیر؛ آماده شدن روسیه

به گزارش رادیو آلمان، روسیه در دریای خزر سامانه‌ موشکی مستقر کرده و مرکزی را از جمله برای "رصد" اوضاع ایران ایجاد نموده است. کارشناسان معتقدند مسکو خود را برای شرایط پس از حمله به جمهوری اسلامی آماده می‌کند.
نیکلای ماکاراف، رئیس ستاد ارتش روسیه در گفت‌وگو با رسانه‌های این کشور اعلام کرد: «مسكو در صورت وقوع هرگونه درگیری نظامی احتمالی در منطقه، گزینه‌های متفاوتی را پیش روی خود دارد.» خبرگزاری روسی ریانووستی از قول رئیس ستاد کل نیروهای مسلح روسیه می‌نویسد: «ایران نقطه‌ی درد و جای حساسی است. احتمالا باید نزدیک به تابستان نوعی تصمیم‌گیری در رابطه با آن صورت بگیرد.»
"پاول فلگن‌هاور" کارشناس آلمانی مسائل نظامی روسیه معتقد است که روسیه خود را برای احتمال درگیری‌های نظامی آتی علیه ایران آماده می‌کند. وی می‌افزاید:«روسیه به دلیل ترس از به خطر افتادن منافع کشورش در قفقاز و حوزه‌ی دریای خزر چنین آمادگی را ضروری می‌داند». این کارشناس با توجه به اوضاع کنونی پیش آمده پیرامون ایران، به انتقال بیش‌تر نیروهای ارتش روسیه و تجهیزات پیشرفته به قفقاز و حوزه‌ی دریای خزر هم اشاره می‌کند.


سامانه‌ی موشکی در خزر

ایگور گوربول، رئیس سرویس خبری ناوگان نظامی جنوب روسیه نیز از استقرار سامانه‌ی موشكی در ساحل دریای خزر خبر داده است. خبرگزاری روسی اینترفاکس از قول این مقام روسی می‌نویسد:« در ظرف یک سال قراراست نیروی موشكی ناوگان نظامی جنوب روسیه سه پرتاب با موشک‌های جدید به اهداف فرضی انجام دهد».
این مقام روسی همچنین تاکید می‌کند: «سامانه‌ی موشکی مستقر در خزر می‌تواند حتی در شرایط آب‌وهوائی نامساعد به صورت شبانه روزی هرگونه هدفی را در سطح آب ردیابی و نابود كند.»
لئونید گوسییف، کارشناس ارشد "مرکز تحقیقات بین‌المللی دانشکده دولتی روابط بین‌الملل وزارت خارجه‌ی روسیه" در این رابطه به دویچه وله می‌گوید:«استفرار سامانه‌ی موشکی روسیه در سواحل دریای خزر با تشدید بحران در خلیج فارس مقارن بوده و روسیه نگران بحرانی شدن اوضاع پیرامون ایران است و خود را برای چنین شرایطی آماده می‌کند».


ارتش روسیه و تعقیب اوضاع ایران

ماکاراف بالاترین مقام ارتشی روسیه همچنین از تاسیس "مرکز مطالعات وزارت دفاع روسیه" نیز خبر داده است. یکی از وظایف عمده‌ی این مرکز بررسی و تحلیل اوضاع ایران خواهد بود. ماکاراف در این رابطه چنین توضیح ‌می‌دهد: «تمامی اطلاعات بطور همزمان به مرکز مطالعات وزارت دفاع خواهد رسید و ستاد کل نیروهای مسلح روسیه می‌تواند اوضاع ایران را به‌صورت زنده و مستقیم تعقیب کند».
به نظر لئونید گوسییف، مطالعه درباره‌ی نیروهای درگیر از جمله وظایف مهم ارتش روسیه است. وی این اقدام روسیه را هم بخشی از آماده شدن روسیه در قبال بحرانی شدن اوضاع پیرامون ایران تلقی می‌کند.


چاره اندیشی‌ پیش از آغاز جنگ

به نظرلئونید گوسییف، کارشناس روس در مسکو، هرگونه تهاجم نظامی احتمالی علیه ایران از سوی آمریکا یا اسرائیل برای روسیه فاجعه بار خواهد بود و به همین دلیل مسكو تمامی تلاش‌های خود را خواهد کرد تا چنین اقداماتی انجام نگیرد.
وی در این رابطه اضافه می‌کند: «روسیه به شورای امنیت سازمان ملل متحد مراجعه خواهد کرد و با آمریکا، ناتو و همچنین با اسرائیل صحبت خواهد کرد. کشورما با اسرائیل رابطه‌ی خوبی دارد. ما با ایران از طریق دریای خزرهم مرز هستیم و بحرانی شدن اوضاع ایران در مرزهای جنوبی ما ثبات و امنیت کشورهای قفقاز را هم برهم خواهد زد.»
گوسییف اما سخنان رئیس ستاد ارتش روسیه در رابطه با "حل مسئله‌ی ایران تا تابستان" را نادرست می‌داند. وی معتقد است که "مسئله‌ی ایران" تا انتخابات ریاست جمهوری آینده آمریکا ادامه خواهد یافت. این کارشناس همچنین تاکید دارد که غرب درگیر مشکلات سوریه است و فکر می‌کند نخست مسئله سوریه باید حل شود.


عبور ناو آمریکائی از تنگه‌ی هرمز

تحلیل‌گران و مقام‌های نظامی روس تاکید می‌کنند که اوضاع پیرامون ایران پس از تهدیدهای این کشور در تنگه هرمز بحرانی‌تر شده است. ناو هواپیمابر آبراهام لینکن نیز ۲۵ بهمن ۱۳۹۰ از نزدیکی آبهای ایران در تنگه‌ی هرمز عبور کرد و وارد خلیج فارس شد.
درياسالار مارک فاکس، فرمانده‌ی ناوگان پنجم آمریکا مستقردر بحرين، پیش از این گفته بود که نيروی دريايی آمريکا، آمادگی هرگونه برخورد با ايران را دارد.
همزمان با عبور ناو آمریکائی از تنگه‌ی هرمز، رئیس ستاد ارتش روسیه هم به آمریکا هشدار داد که در صورت هرگونه تهاجم نظامی احتمالی به ایران با واكنش تندی از سوی ایران مواجه خواهد شد. وی در این رابطه همچنین گفت:«روسیه به شكلی واقع‌بینانه وضعیت پیرامون ایران را رصد می‌كند و هر گونه تحرک نیروهای خارجی در منطقه را تحت نظر دارد.»


جنگ اجتناب ناپذیر

پاول فلگن‌هاور، کارشناس مسائل نظامی روسیه با توجه به تشدید تنش‌ها وقوع جنگ را اجتناب ناپذیر می‌داند. وی در اشاره به نقش روسیه می‌گوید: «در جنگ احتمالی خلیج فارس روسیه دخالتی نخواهد کرد. اما چگونگی حمایت‌های روسیه از کشورهمسایه ایران بستگی به اوضاع داخلی روسیه خواهد داشت. روسیه منافع عظیمی در قفقاز دارد و هرگونه بی‌ثباتی در این منطقه و در حوزه‌ی دریای خزر منافع این کشور را به خطر می‌اندازد. بنابراین، ارتش روسیه وضعیت ایران را دقیق تحت نظر دارد و در صورت وقوع یک جنگ احتمالی علیه این کشور نخست از منافع خود در منطقه‌ی قفقاز و حوزه‌ی دریای خزردفاع خواهد کرد.»
فلگن‌هاور نتیجه می‌گیرد، استقرار سامانه‌ی موشکی روسیه در خزر، تاسیس مرکز مطالعات جدید ارتش این کشور و اقدامات پیشگیرانه روسیه برای جلوگیری از بروز ناآرامی در مرزهایش، از جمله نشانه‌های آماده شدن مسکو برای یک جنگ احتمالی علیه ایران است.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر