Pages

۱۳۹۰ اسفند ۷, یکشنبه

سپاه پاسداران سه روزنامه نگار را متهم به همکاری با خارج از کشور کرد

سپاه پاسداران سه روزنامه نگار را متهم به همکاری با خارج از کشور کرد
سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران روز شنبه با انتشار اطلاعیه‌ای، جزئیات عملیاتی با نام «چشم روباه» را منتشر کرد. در این اطلاعیه پنج نفر که سه تن از آنها روزنامه نگار بوده و در بازداشت به سر می‌برند به عنوان همکار شبکه خبری بی ‌بی سی فارسی در ایران معرفی شده اند.
این اطلاعیه از سوی مرکز جرائم سازمان یافته سپاه پاسداران ایران منتشر شده و اسامی متهمان به اختصار نوشته شده است. همچنین چشم‌های پنج متهم در تصاویر ضمیمه این اطلاعیه پوشانده شده است.
در این اطلاعیه که در وب سایت گرداب وابسته به مرکز جرائم سازمان یافته سپاه پاسداران ایران منتشر شده، آمده است این افراد با ایجاد «شبکه جذب و آموزش محرمانه و سری در ایران در جهت حذف نخبگان رسانه‌ای و سیاسی کشور و برقراری ارتباط با شبکه‌های خارجی و ضد انقلاب» فعالیت داشته‌اند. همچنین اشاره شده است که این شبکه از سوی فعالان و همکاران بی ‌بی سی فارسی در ایران دنبال می‌شده است.
اعترافات اجباری و فشار بر خانواده‌ها
معرفی عملیاتی به نام «چشم روباه» از سوی سپاه پاسداران ایران پس از آن صورت گرفت که اواخر دی ماه امسال سه تن از روزنامه نگاران ایرانی به نام‌های پرستو دوکوهکی، روزنامه‌نگار حوزه اجتماعی و فعال حقوق زنان که طی سالهای اخیر از فعالیت روزنامه‌نگاری دست کشیده و در بنیاد شریعتی فعال بود، سهام الدین بورقانی، روزنامه‌نگار، عکاس و از خبرنگاران روزنامه توقیف شده اعتماد ملی و مرضیه رسولی روزنامه‌نگار حوزه فرهنگ و هنر که مدت‌ها بود فعالیت مطبوعاتی نمی‌کرد، در منزل بازداشت شدند.
همچنین پس از چند روز پرس و جو که از سوی خانواده‌های روزنامه نگاران بازداشت شده برای یافتن محل نگهداری این افراد صورت گرفت در ‌‌نهایت به آنها اعلام شد که این افراد به جرم «تبلیغ علیه نظام» دستگیر شده‌اند. این درحالی است که هیچ یک از این روزنامه نگاران سابقه فعالیت سیاسی یا ارتباط شخصی با احزاب و نهادهای سیاسی نداشته‌اند.
از سوی دیگر در حالی که مسئولان بی‌ بی سی فارسی طی هفته‌های گذشته از تحت فشار گذاشتن اعضای خانواده‌های کارکنان این شبکه خبر داده بودند، در اطلاعیه منتشر شده در وب سایت گرداب آمده است یک تن از بازداشت شدگان که با عنوان خانم ب. ه از وی نامبرده شده، خواهر یکی از خبرنگاران بی ‌بی سی فارسی است. وی متهم شده که رابط خبری بی‌ بی سی و رادیو فردا بوده است. فردی به نام س. ک نیز در میان افراد معرفی شده، متهم است که مستندات بسیاری برای شبکه بی ‌بی سی فارسی تولید و ارسال کرده است.
درخواست مسئولان بی‌بی سی از مقامات ایران
در بخشی از اطلاعیه منتشر شده آمده است که در فاز دوم عملیات «چشم روباه» برای ۲۴ نفر دیگر که آنها نیز از همکاران بی‌ بی سی فارسی نامیده شده‌اند پرونده‌ای قضایی تشکیل شده است. همچنین اشاره شده ده نفر از این افراد در خارج از ایران هستند و برای آنها قرار غیابی صادر خواهد شد.
همزمان با افزایش فشار علیه روزنامه نگاران فعال در بی ‌بی سی فارسی، مارک تامپسون، مدیر کل این شبکه از مقامات رسمی ایران خواست تا با این اقدام‌ها برخورد کنند. 
پیش‌تر نیز سازمان گزارشگران بدون مرز با انتشار اطلاعیه‌ای نگرانی خود را از وضعیت روزنامه نگاران و وب نگاران تازه بازداشت شده در ایران از جمله سعید مدنی، جامعه‌شناس، روزنامه‌نگار و عضو شورای فعالان ملی مذهبی، محمد سلیمانی نیا، مدیر سایت یو ٢۴ شبکه اجتماعی متخصصان ایرانیان، احسان هوشمند، فعال ملی مذهبی و پژوهشگر مطالعات قومی، سهام الدین بورقانی، پرستو دو کوهکی و مرضیه رسولی ابراز داشته بود.

در بیانیه این سازمان تأکید شده است که این دستگیری‌ها با هدف اعتراف گیری صورت گرفته و این افراد از بدو دستگیری در سلول‌های انفرادی بندهای ٢٠٩ و دو الف زندان اوین که در کنترل وزارت اطلاعات و سپاه پاسداران انقلاب اسلامی است، نگهداری می‌شوند.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر