Pages

۱۳۹۱ تیر ۱۷, شنبه

برای تدوین قانون اساسی و انتخاب نخست وزیر اولین انتخابات پارلمانی در لیبی پس از سرنگونی رژیم قذافی آغاز شد


برای تدوین قانون اساسی و انتخاب نخست وزیر اولین انتخابات پارلمانی در لیبی پس از سرنگونی رژیم قذافی آغاز شد
دبی – العربیه. نت فارسی
 
مردم لیبی روز شنبه 7-7-2012 برای نخستین بار پس از پیروزی انقلاب برای انتخاب اولین پارلمان به پای صندوق های رای رفتند

.

آنها پس از نیم قرن زندگى در سايه دیکتاتوری در یک انتخابات آزاد شركت مى كنند و برای تشکیل این پارلمان به پای صندوق های رای گیری می روند.



شركت در اين انتخابات، به معناى پایان دادن رسمى به رژیم استبدادی سرهنگ قذافی و بقاياى آن است که 42 سال به طول انجامید.

این درحالی است که برخی رسانه های عربی از وقوع درگیری هاى پراکنده به همراه اعتراضات و گاهی آشوب و بی نظمی در شرق این کشور خبر داده اند.



به گزارش العربیه هواداران برقراری سیستم فدرالی در شرق لیبی روز پنجشنبه در اعتراض به تعداد کرسی ها و اختیارات داده شده به مناطق شرق این کشور دو مركز صنايع نفتی را پلمب کردند.



یکی از مسئولان تاسیسات تولید نفت در شهر "راس لانوف" به خبرگزاری فرانسه گفته است که معترضین، تاسیسات تولید و استخراج نفت را متوقف کردند.



این مقام مسئول گفت:" 15 تن از رهبران معترض به صورت مسالمت آمیز خواهان متوقف شدن تولید نفت در تاسیسات شدند و ما نیز به خاطر حل اختلافات به شکل مسالمت آمیز درخواست آنها را پذیرفتیم."



در انتخابات امروز 200 نماینده انتخاب می شوند و در مجموع 3700 نامزد به رقابت خواهند پرداخت. 



این پارلمان از نظر سیاسی در واقع جایگزین شورای ملی انتقالی خواهد بود.

از وظایف مجمع ملی انتقالی جدید(مجلس موسسان) تعیین نخست وزیر برای دولت آینده لیبی است. 



پس از انتخاب اعضای مجمع ، در گام بعدی قانون اساسی جدید در این کشور تدوین خواهد شد.

در این انتخابات بیش از دو ملیون لیبیایی حايز شرایط رای دادن هستند و جهان نیز با دقت فراوان اولین تجربه دمکراسی این کشور را پس از 40 سال دیکتاتوری دنبال مى كند.



درباره نحوه برخورد لیبیایی ها با این انتخابات ، طارق مبروک یکی از بازرگانان طرابلس می گوید:" این انتخابات آغازی نوین برای لیبیایی هاست. ما براى اولين بار در حال تجربه کردن دمکراسی هستیم و امیدواریم همه چیز به خوبی طی شود".

برجسته ترین احزاب شرکت کننده در انتخابات

ائتلاف نیروهای ملی: این ائتلاف در 22 فوریه سال 2012 تشکیل شده و 65 حزب 
لیبرال و دمکرات را زیر لوای خود متحد کرده است، رهبری این ائتلاف را احمد 
.جبریل روشنفکر معروف لیبی بر عهده دارد


احمد جبریل تحصیل کرده غرب و دارای مدرک دکترای علوم سیاسی از آمریکاست وی اولین نخست وزیر دولت موقت بعد از قذافی بود. شعار ائتلاف او در این انتخابات " لیبی برای همه " می باشد، به نظر کارشناسان لیبیایی این ائتلاف بزرگترین تشکل سیاسی مدنی را در خود جای داده است. احمد جبریل اعلام کرده که خود در این انتخابات کاندید نخواهد شد اما از کاندیدای ائتلاف نیروهای ملی حمایت خواهد کرد.



حزب اسلامگرای عدالت و سازندگی: این حزب شاخه اخوان المسلمین لیبی است ، که در زمان قذافی به صورت مخفیانه تاسیس شد و از افکار و اندیشه اخوان المسلمین مصر الهام می گیرد.

رهبر کنونی آن محمد صوان است که در زمان قذافی چندین بار زندانی شده بود.



کارشناسان معتقدند که تشکیلات اخوان المسلمین لیبی مانند هم فکران خویش در مصر قدرتمند نیستند اما پیروزی اخوان المسلمین در مصر جایگاه آنها را بالا برده است.

حزب میهن: این حزب از شبه نظامیان اسلامگرای سابق که در افغانستان علیه 
روس ها می جنگیدند و به نام افغانهای عرب مشهور بودند تشکیل شده است.



این شبه نظامیان لیبیایی از آغاز با تشکیلات القاعده در اختلاف بودند. 

واینک عبدالحکیم بلحاج که پیشتر فرمانده شورای نظامی طرابلس بود رهبری آنها را بر عهده دارد. 


جبهه ملی لیبی: شاخه ای دیگر از اخوان المسلمین است و محمد المقریب آن را رهبری می کند.
------------------------

 

کشته و زخمی شدن ١٨٢ کولبر کُرد در طول ١٤ ماه
خبررسانی کُردپا
از فروردین‌ماه ١٣٩٠ تا خردادماه ١٣٩١، قریب به ١٨٢ کولبر در مناطق مرزی کُردنشین ایران از سوی نظامیان حکومت اسلامی ایران به قتل رسیده و یا مجروح شده‌اند.
مرکز آمار آژانس خبررسانی کُردپا ١٨٢ مورد کشته و زخمی شدن شهروندان کُرد، که در مناطق مرزی کُردنشین ایران جهت امرار معاش و به دلیل نبود فرصت‌های شغلی مناسب در منطقه به شغل پر مخاطره کولبری روی برده‌اند را با استناد به اخبار منتشره در منابع معتبر محلی منعکس می‌کند.
بخش اعظمی از موارد ثبت شده مطعلق به اخبار ارسالی گزارشگران کُردپا در مناطق مختلف کردستان بوده که گزارشات آن در وب‌سایت آژانس موجود و برخی نیز برگرفته از دیگر منابع محلی معتبر می‌باشد.
به دلیل عدم امنیت شهروندان و فعالان حقوق بشردر ارتباط با انعکاس رویدادهایی در این زمینه، احتمال بالاتر بودن آمار کشته و زخمی شدن کولبران کُرد بالقوه است.
عوامل به قتل رسیدن و کشته شدن کولبران
عمدتا کولبران کالاهای قاچاق در مرزهای کردستان به دلیل شلیک مستقیم و هدفدار نیروهای نظامی حکومت ایران به قتل رسیده و یا به دلیل انفجار مین‌های کاشته شده توسط حکومت کشته می‌شوند. در برخی موارد و به صورت فصلی هر ساله چند نفر از این کولبران به دلیل سقوط بهمن و سرمازدگی جان خود را از دست می‌دهند.
در اکثر موارد نظامیان پس از به کمین انداختن کولبران بدون هیچ هشداری آنها را هدف گلوله قرار می‌دهند.
اخیرا نیروهای حکومتی برای به دام انداختن کولبران با پوشیدن لباس‌های مبدل محلی کولبران مرزی را گمراه کرده و پس از نزدیک شدن به آنان اقدام به کشتار آنها می‌کنند.
به دلیل امنیتی کردن مناطق مرزی کُردنشین توسط حکومت ایران، این مناطق از سوی حکومت مین‌گذاری شده که این مسئله نه تنها به یکی از قاتلان کولبران مبدل شده بلکه سالانه موجب کشته و معلول شدن ده‌ها نفر از اهالی این مناطق همچون چوپان‌‌ها، زنان و بچه‌ها می‌گردد.
به گلوله بستن ماشین شهروندان کُرد توسط نظامیان و در مناطق غیر مرزی به بهانه‌ی حمل کالای قاچاق یکی دیگر از عوامل کشته شدن شهروندان کُرد به شمار می‌رود، نه تنها این اقدام نظامیان مغایربا قوانین خود حکومت است بلکه در اکثر موارد نیز ماشین شهروندان کشته شده حامل هیچ نوع کالایی نبوده.
اذیت و آزار ساکنین مرزی کردستان توسط نهادهای امنیتی-نظامی
مضاف بر تمامی محرومیت‌های ساکنین مناطق مرزی کردستان و عدم امکانات اولیه زندگی و شغلی، به طور معمول هر روزه اهالی این مناطق به بهانه‌ی همکاری با احزاب کُرد مخالف حکومت ایران از سوی نهادهای امنیتی-نظامی مورد مواخذه قرار می‌گیرند.
احضار مرزنشینان به مراکز نظامی و اخذ تعهد کتبی از آنان به منظور خودداری از نزدیک شد به مرزها از دیگر موارد فشاری است که بر مرزنشینان کُرد تحمیل شده و راه را برای کشتن هر چه آسان‌تر آنها را از سوی نظامیان حکومت هموار می‌سازد.
دلیل پناه بردن مرزنشینان کُرد به شغل کولبری
کوهستانی بودن مناطق مرزی کردستان و عدم امکان کشاورزی از یک سو و به بهانه‌ حضور نیروهای وابسته به احزاب مخالف حکومت اسلامی ایران، نه بخش خصوصی بلکه از سوی حکومت نیز هیچ نوع اقدامی جهت اشتغالزایی در این مناطق صورت نمی‌گیرد.
تقریبا می‌توان گفت که بخش اعظمی از ساکنین این مناطق در فقر زندگی کرده و روی بردن به شغل پر خطر کولبری نیز آخرین گزینه جهت تأمین زندگی‌شان است.
کولبران تنها در قبال حمل کالاها که در اکثر موارد از وزن خودشان سنگین تر است مبلغی دستمزد دریافت کرده و صاحبان اصلی کالاها معمولا تاجرین غیرقانونی هستند.
تمامی موارد ذکر شده در قالب گزارشات متعددی در وب‌سایت آژانس خبررسانی کُردپا موجود می‌باشد.



-----------------------------------------

انقلاب سوریه دوستان سابق را در برابر هم قرار داد

سرتیپ مناف طلاس؛ جدایی کمرشکن برای رژیم اسد

دبی – العربیه. نت فارسی
سرتیپ مناف طلاس که روز جمعه از رژیم سوریه جدا شد از دوستان نزدیک بشار اسد رئیس جمهور سوریه بود.


مناف طلاس ( 48 ساله ) نمادی از " جوانان مرفه " در دمشق بود ؛ همیشه لباس های شیک می پوشید ، به خودروهای گرانقیمت علاقه داشت ، سیگار می کشید ، به کافی شاپ های مدرن در دمشق می رفت و علاقه داشت تعطیلات تابستان را در منطقه " کوت دازور " در فرانسه سپری کند.



پدر او سپهبد مصطفی طلاس از دوستان حافظ اسد بود. به دلیل همین سابقه دوستی ، مناف با باسل فرزند ارشد حافظ اسد دوست شد. باسل اما در سال 1994 درگذشت و این دوستی با بشار اسد ادامه پیدا کرد.

مناف و باسل همانند پدران خود وارد دانشگاه نظامی شدند و به عنوان افسر گارد ریاست جمهوری و نیروهای ویژه خدمت می کردند.



وابرس بالانش کارشناس مسائل سوریه در گفتگو با خبرگزاری فرانسه می گوید مصطفی طلاس اقدام زیرکانه ای انجام داد. مناف را وارد ارتش کرد و پای فراس دیگر فرزند خود را به بازار تجارت باز کرد.



فراس مدیرعامل گروه " برای سوریه " بود که مسئول تامین مواد غذایی ، پوشاک و دارو برای ارتش سوریه بود. خاندان اسد این امتیاز را به این دلیل به مصطفی طلاس دادند که وابستگی او به مذهب سنی برای ادامه حکومت خاندان اسد علوی مذهب مفید بود.



بین سال های 1958 و 1961 که بین مصر و سوریه اعلام " جمهوری مشترک عربی " شد حافظ اسد و مصطفی طلاس از اعضای بارز حزب بعث بودند و با اعلام اتحاد بین دو کشور مخالفت کردند.

در سال 1970 حافظ اسد به حکومت رسید و دو سال بعد مصطفی طلاس را به عنوان وزیر دفاع برگزید.



مناف فرزند ارشد مصطفی طلاس چهار فرزند دارد و مناف فرزند ارشد اوست. منابع نزدیک به رژیم سوریه می گویند او یک سال پیش به دلیل عدم اعتماد نظام به وی سمت خود در گارد ریاست جمهوری را از دست داد.



منبع مطلع می گوید مناف طلاس تلاش کرد بین مخالفان در زادگاه خویش الرستن و درعا و نظام آشتی ایجاد کند اما موفق نشد.



مناف از چند ماه پیش یونیفورم نظامی خود را کنار گذاشت و در دمشق خانه نشین شد و ریش و موی سر بلند گذاشت.



یک منبع دیگر نیز به خبرگزاری فرانسه گفت طلاق بین مناف طلاس و رژیم هنگام عملیات ارتش علیه بابا عمر صورت گرفت. او فرماندهی نیروهایی که به این محله حمله کرده بودند را نپذیرفت. از آن هنگام بشار اسد از او خواست خانه نشین شود.

منبع همچنین گفت بشار اسد امسال رتبه سرلشکری به مناف نداد و این نیز خشم وی را برانگیخت. 
او مهم ترین افسر سوری است که پس از اعتراضهای مردم از رژیم جدا می شود. مخالفان و واشینگن اقدام او را ستودند. 
منبع نزدیک تاکید کرد همسر طلاس و خواهرش ناهد عجه همسر سابق میلیاردر و تاجر معروف اسلحه اکرم عجه پیش از جدا شدن وی به پاریس منتقل شدند.



نزدیکان او نیز اعلام کرده اند همه افراد خانواده وی در حال حاضر خارج از سوریه به سر می برند و برادر او فراس طلاس نیز در دبی مستقر است. او پیشتر بر روی وبلاگ خویش با معترضان اعلام همبستگی کرده بود.



عبدالرزاق طلاس یکی از عموزادگان مناف رهبری گردان " فاروق " وابسته به ارتش آزاد را در حمص برعهده دارد. 

بالانش می گوید خانواده طلاس از سوی رژیم به ناز و نعمت رسیده بودند زیرا آنها وفاداری اهل سنت به ویژه مردم الرستن را برای رژیم تضمین می کردند.



او اما می افزاید :" پس از ناتوانایی خاندان طلاس در تضمین وفاداری اهل سنت به رژیم اسد ، دلیلی برای ادامه امتیازها باقی نماند بلکه موضع آنها نسبت به حوادث جاری اعتراضات را به ویژه در منطقه الرستن گسترده کرد.
----------------------------


درگیری میان طرفداران سوریه و مخالفان رژیم سوریه بر روی یک کانال ماهوره ای بزن بزن
دبى- العربيه.نت فارسى
محمد شوابکه نماينده پارلمان اردن يک باره تماشاگران برنامه تلويزيونى و حاضران استوديو را غافلگير و شگفت زده کرد و به طرف مقابل خود در مناظره هفت تير کشيد.


طرف مقابل اين نماينده "هفت تير کش"، منصور مراد نماينده سابق همين پارلمان بوده است که در برنامه پنجشنبه شب، شب جمعه 5 و6 ژوئيه 2012 در برنامه مشترک تلويزيونى در برابر محمد شوابکه حضور داشت.



نماينده پارلمان اردن به خبرگزارى اردنى "جراسا نيوز" راجع به اين رويداد گفت: درست است که من به منصور مراد حمله کردم. ولى او به رژيم اردن و شخصيت هايش حمله کرد و آنها را عناصرى مفسد و انگل صفت برشمرد.



شوابکه افزود: من ناگاه در برنامه تلويزيون "جوسات" که محور بحث آن "افزايش نشاط و فعاليت سياسى در اردن" بوده است، و نقش پارلمان را به تبادل نظر مى گذاشت، ناگاه با تهاجم شديد منصور مراد عليه نظام و نهادهاى حکومتى اردن مواجه شدم.



محمد شوابکه دفاع منصور مراد از قضيه بورسهاى وهمى را به نقد و تمسخر گرفت. نماينده سابق به پدر شوابکه ناسزا گفت. شوابکه هم با پرتاب کفش به منصور مراد حمله کرد و در نهايت، کار به هفت تير کشى کشيد. 



اين نماينده در ادامه توضيح داد که راننده اش بعد از قطع شدن برنامه به "فرد توهين کننده" حمله کرده است و کارکنان تلويزيون منصور مراد را از دست راننده نجات دادند.



از سوى ديگر نماينده سابق مضروب، به "جراسا نيوز" گفت: من شکايت رسمى و قضايى مى کنم. اين جرم را بايد اقدام به قتل و تحقير و توهين دانست.



او اين حمله را اقدامى از نوع اقدامات اوباش لباس شخصى دانست و بردن اسلحه تا درون استوديو تلويزيون را توهين به محيط رسانه ها و شکستن حرمت آنها تلقى کرد.



منصور مراد گفت: مگر مى شود نماينده اى که بايد مظهر اخلاق مردم انتخاب کننده اش باشد، در برابر نظر مخالف اسلحه بکشد. اين بدان معناست که هر صاحب نظرى در معرض خطر است.


-----------------------------


به عنوان خسارت عملیات سال 1983 در لبنان

آمریکا ایران را بیش از 800 میلیون دلار جریمه کرد

دبی- العربیه.نت فارسی
دادگاه فدرال در واشینگتن دولت ایران را به پرداخت بیش از813 میلیون دلار به عنوان خسارت برای بازماندگان اتباع خود که در سال 1983 در لبنان کشته شده بودند ، محکوم کرد.


ایران از سوی واشینگتن متهم است که در حمله به نظامیان آمریکایی در لبنان در سال 1983 که منجر به کشته شدن 241 تن شد ه بود دست داشته است. 



رویس لامبرت قاضی دادگاه فدرال در واشینگتن گفته است:" صدور این حکم حمایت ایران از تروریسم را به ثبت رسانده است." 



وی افزود :" برخی دیگر از پرونده های مربوط به این حمله هنوز در جریان است و با صدور حکم آنها حتما به این مبلغ افزوده خواهد شد." 



در 23 اکتبر سال 1983در پی حمله به یک مرکز نظامی وابسته به آمریکا در نزدیکی فرودگاه بیروت 241 نفر از جمله 220 تفنگدار کشته شدند. 



پس از این حمله مقامات آمریکایی حزب الله لبنان را که از سوی ایران حمایت می شود به دست داشتن در عملیات متهم کردند. 



در همان روز، 58 نفر از چتربازان فرانسوی در یک حمله مشابه در بیروت کشته شدند. 



قاضی لامبرت در گفت و گویی گفته است: " هیچ مبلغ مالی حتی اگر به میلیاردها دلار برسد ، نمی تواند زیان های جانی این حمله را جبران نماید." 



دادگاه فدرال واشنگتن همچنین در پایان حکم از بازماندگان به خاطر استقامت و پافشاری در دنبال کردن " پرونده جنایت ایران علیه نظامیان آمریکا " تقدیر و تشکر کرد.



پیش از این آمریکا هفت بار ایران را به پرداخت جریمه محکوم کرده بود . آخرین بار به سپتامبر 2007 بر می گردد که در آن دادگاه آمریکایی ایران را به پرداخت 2 میلیارد و 65 میلیون دلار جریمه کرده بود.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر