نزدیک به 40 سرباز ترک در مرز با کردستان سوریه از سوی نیروهای مدافع ملی غرب کردستان دستگیر شدند.
این عملیات درحالی رویداده است که نیروهای ترکیه قصد ورود به خاک سوریه داشته اند و برای تصرف خاک کردستان میخواستند وارد اقلیم غرب کردستان بشوند که توسط یکینهای مدافع خلق دستگیر شدند .
همچنان که همه آگاه هستند دولت ترکیه یک هئیت 12 نفره برای دخالت در امور سوریه و درست نمودن دولتی دستنشانده ترکها در سال گذشته وارد میدان شد اما این کوشش توسط دلاوران ملت کرد خنثی شد و ترکیه حالا خود را سرخورده و مایوس شده میبیند و هر روز به بهانه های گوناگون از دست خیزش ملی ملت ستمدیده کرد در غرب کردستان و قطع دست دشمنان ملت کرد در این منطقه شکوه و ناله سر میدهند سیاستمداران مبتلا به جنون ضد کرد رژیم نژادپرست کور ترک که در این عصر پیشرفته و تمکولوژیکی هم در فکر و خواب مالیخولیای وار بازگشت امپراطوری عثمانی میباشند که خواب و خیالی خام بیش نیست برای سیاست مداران بیمار دولت ترکها.
////////////////
HPG آمار جنگ در ماه ژوئیه را اعلام کرد
نامهای از آفریقای جنوبی به کلینتون درمورد کردها و آزادی اوجالان. تداوم نبردها در شمزینان؛ بمباران سنگین کوهستان گومان. در نتیجه حملات ارتش ترکیه 53 نبرد روی داده است. در نتیجه این نبردها قریب 278 سرباز کشته شدهاند.
بهدینان - مرکز مطبوعات و اطلاعرسانی نیروهای مدافع خلق (HPG) آمار نبردهای ماه ژوئیه را اعلام کرد. بنا به این آمار، در ماه گذشته ارتش ترکیه قریب 55 بار حمله زمینی انجام داده و نیروهای گریلا نیز 53 عملیات به انجام رساندهاند. در نبردهای ماه ژوئیه 278 سرباز ارتش کشته و 5 فروند هلیکوپتر نیز توسط نیروهای گریلا منهدم شده است، همچنین در این درگیریها 22 تن از نیروهای گریلا نیز جان خود را از دست دادهاند.
مرکز مطبوعات و اطلاعرسانی نیروهای مدافع خلق طی اطلاعیهای, آمار نبردهای ماه ژوئیه را چنین اعلان کرد:
"-ارتش اشغالگر ترکیه در این ماه قریب 55 حمله زمینی انجام داده است.
-هواپیماهای جنگی ارتش ترکیه 22 بار حمله هوایی انجام دادهاند، (در این حملات, جنگلها و مراتع سه منطقه دچار آتشسوزی شده است).
-16 بار حمله هوایی توسط هلیکوپترهای کبری صورت گرفته است، (در این حملات 3 بار در جنگلها و مراتع، آتشسوزی روی داده است).
-توپخانههای ارتش اشغالگر ترکیه در مدت یک ماه گذشته 56 بار مناطق تحت کنترل نیروهای گریلا را توپباران کردهاند. (در نتجیه این توپبارانها در 14 مورد در مراتع و جنگلها آتشسوزی به وقوع پیوسته است).
-در نتیجه حملات ارتش ترکیه 53 نبرد روی داده است.
-در نتیجه این نبردها قریب 278 سرباز کشته شدهاند. ( این آمار, آماری است که توسط نیروهایمان اعلام شدهاست). همچنین قریب 73 سرباز ارتش نیز زخمی شدهاند.
-5 فروند هلیکوپتر از نوع اسکورسکی منهدم شده است.
-به 4 فروند هلیکوپتر از نوع اسکورسکی ضربه وارد شده است.
-به 2 فروند هلیکوپتر از نوع کبری ضربه وارد شده است.
-10 دستگاه خودروی نظامی منهدم شده است.
-در این مدت قریب 117 دستگاه خودرو و کامیون که با اهداف نظامی مورد استفاده قرار گرفته شده توسط نیروهای گریلا منهدم شدهاند.
-نیروهای گریلا در این مدت 21 تن را بازداشت و یا دستگیر کردهاند.
-در این نبردها 22 تن از رفقایمان به شهادت رسیدهاند".
مرکز مطبوعات و اطلاعرسانی نیروهای مدافع خلق در این اطلاعیه خود همچنین اعلان داشت: "در نتیجه حملات ارتش ترکیه به باغ و باغچههای شهروندان، خسارات بسیاری وارد شده است".
زوهاد کوبانی: ما مخالف گسترش نبردها در کردستان هستیم
استکهلم - زوهاد کوبانی نماینده حزب اتحاد دموکراتیک PYD در اروپا، در کنفرانسی در رابطه با رویدادهای سوریه و خاورمیانه در شهر گوتنبورگ سوئد شرکت کرد. کوبانی در سخنانی که در این کنفرانس بیان داشت، گفت که به مدت یک سال و نیم است که در منطقه خاورمیانه رویدادهای مهمی رخ میدهند و ملتها با طلب آزادی و برابری قیام میکنند. کوبانی در ادامه خاطر نشان ساخت که آنها نمیخواهند که نبردهایی که اکنون در سوریه به وقوع میپیوندد به کردستان راه یابد و در ادامه تصریح کرد که آنها مخالف با هرگونه ظلم و ستم و خشونتی میباشند.
کوبانی در ادامه سخنان خود گفت: "کشورهای غربی برای ممانعت از رادیکال شدن مبارزات خلقهای خاورمیانه، از اسلام نرم حمایت میکنند. در تلاشند تا مدیریتهای بنا به منافع خود را جایگزین کنند. در منطقه خاورمیانه سه نیروی بزرگ وجود دارد. رژیمهای مستبد، امپریالیست و خلقهای آزادیخواه. ملتها در برابر رژیمهای مستبد قیام میکنند. کشورهای غربی و اروپایی نیز با حمایت از اسلام نرم درصدد تحت کنترل درآوردن قیامهای مردمی برآمدند. اکنون چنین مشخص شده است که بهار عربی سیستمهای موجود را تغییر نداده است".
وی در ادامه بیان داشت که در سوریه به همراه اینکه نظرات سیاسی جداگانهای وجود دارد اما طرحهای مشخصی وجود ندارد و در اینباره گفت: "جنبش آزادی کردها طرحهای بلند مدتی را ارائه داد. ما مخالف با گسترش درگیریها در کردستان هستیم. برخی از اقشار درصدد بودند تا ما را نیز در این جنگها سهیم کنند. در اینباره میگفتند که شما یا بایستی همراه ما مبارزه کنید و یا در صفوف رژیم اسد جای خواهید گرفت. به ما میگفتند که شما چرا به انقلاب ملحق نمیشوید. به همراه این فشارها و اتهاماتی که بر ما وارد شد، خطمشی خود را تداوم بخشیدیم. چون اینگونه نبردهای را به عنوان انقلاب ارزیابی نمیکنیم. اما هدف آنها تغییر و یا تحول سیستم موجود نیست بلکه درصدد بدست آوردن حاکمیت موجود بود".
کوبانی در ادامه گفت که خلق کرد به رغم تمامی این فشارها و اتهامات، مجالس خلق، دبستانهای خود، کمیتههای دفاع از خلق و سازماندهی خود را تشکیل دادند و برای دفاع از دستیافتههای خود و گسترش آنها، احتیاج مبرمی به اتحاد کردها وجود دارد. کوبانی در ادامه بیان داشت: "ما به شکلی مستقل با دیگر احزاب کردی در غرب کردستان و برخی از سازمان و نهادها توافقاتی را انجام دادهایم و همچنین در شهر هولیر توافقی میان کردها به امضا رسید".
وی در ادامه اظهار داشت که برخی از نیروهای منطقه و ترکیه از اتحاد کردها ناراحت میباشند و در اینباره گفت: "این نیروهای برای برهم زدن اتحاد کردها، تلاشهای بسیاری را انجام میدهند. کردها بایستی از توطئههایی که موجب برهم زدن اتحاد کردها شود، دوری جویند".
کوبانی در ادامه سخنان خود گفت: "انجمن ملی سوریه به گونهای مثبت به خواستهها و مطالبات کردها برای خودمدیریتی نمینگرد. این انجمن برنامه مشخصی را برای آینده کردها در نظر ندارد. نمیخواهند در آینده سوریه جایگاهی را برای کردها اختصاص دهند. این مهم در کنفرانس قاهره به وضوح مشخص شد. در این کنفرانس گفتگوهایی در رابطه با شرکت حزب اتحاد دموکراتیک در کنگره انجام گرفت. این رویدادها نیز مشخص میسازند که کردها بایستی مبارزات خود را گسترش دهند. برخی از نیروها بیان میدارند که حزب اتحاد دموکراتیک در بسیاری از موارد مدیریت کامل خود را گسترش داده است، درصددند تا بدین شیوه تنشهایی را به وجود آورند. این سخنان در واقع این حزب را مورد هدف قرار میدهد. برای ما نه جمهوری عربی سوریه و نه جمهوری کرد سوریه، بلکه سوریهای دموکراتیک اساس است. اما بایستی در برابر توطئههای دولت ترکیه هشیار باشیم".
تداوم نبردها در شمزینان؛ بمباران سنگین کوهستان گومان
جولمرگ - نبردهای در منطقه شمزینان همچنان ادامه دارد، بمباران مناطق شمزینان که از شب گذشته آغاز شده بود تا سپیدهدم امروز صبح نیز ادامه داشت. مناطقی که نظامیان ارتش قادر به ورود به آن نیستند، توسط جنگندههای هوایی و توپخانههای ارتش به شدت بمباران میشوند.
نیروهای گریلا از 23 ژوئیه تا کنون در بسیاری از مناطق شمزینان کنترل کامل را در اختیار گرفتهاند. ارتش ترکیه هنوز اجازه ورود و خروج شهروندان را به برخی از مناطق نمیدهند. ارتش ترکیه قادر به ورود به برخی از مناطق نیز نمیباشد. مناطقی که سربازان قادر به ورود به آن نیستند توسط جنگندههای هوایی و توپخانههای ارتش به شدت بمباران میشوند. شب گذشته مناطق کوهستانی گومان تا سپیدهدم امروز صبح توسط توپخانهها و جنگندههای هوایی ارتش به شدت بمباران شدهاند.
بمباران هواپیماهای جنگی ارتش ترکیه در این منطقه همچنان ادامه دارد
نامهای از آفریقای جنوبی به کلینتون درمورد کردها و آزادی اوجالان
ژوهانسبورگ - اسا موسا, قاضی دادگاه و راهب متهو اسائو از آفریقای جنوبی از «هیلاری کلینون» وزیر امور خارجه آمریکا که قرار است در 11 آگوست به ترکیه سفر کند, خواستند که رهبر خلقکرد , عبدالله اوجالان آزاد شود. موسی و اسائو خاطرنشان ساختند که آزادی اوجالان جهت برقراری صلح و دموکراسی در خاورمیانه یک گام بزرگ خواهد بود.
«اسا موسا» و راهب «متهو اسائو» از آفریقای جنوبی به منظور پرداختن به انزوای تحمیل شده بر رهبر خلقکرد, عبدالله اوجالان و فشارهای وارده بر خلقکرد, نامهای سرگشاده به وزیر خارجه آمریکا هیلاری کلینتون نوشتند.
این نامه که با عنوان «آزادی برای کردها و اوجالان» آغاز میشود, در روزنامه «سادی ورد» آفریقایی جنوبی منتشر شد و طی آن خواسته شده که رهبر خلقکرد, عبدالله اوجالان که در سال 1999 توسط دولت آمریکا و سازمان سیا ربوده شده و به ترکیه تحویل داده شده, آزاد شود.
در ادامه نامه آمده:«آنها با این اقدام درصدد بودند به قیام کردها که سالهاست برای استحصال حقوق ابتدایی خود مبارزهمیکنند, پایان دهند. اما هیچگاه کردها دست از این حقوق خود که همانا شهروندی آزاد, آزادی فکر, آزادی سازماندهیشدن و حق آموزش به زبان کردی است, برنمیدارند».
در نامه مذکور گفته میشود که اوجالان 11 است که به شیوهای غیرحقوقی به تنهایی در یک زندان بسر میبرد, قریب یک سال است که ارتباط او با جهان بیرون قطع شده و وی را با انزوایی شدید روبرو ساختهاند و اجازه داده نمیشود با وکلا و خانواده خود دیدار کند. این عملکرد دولت ترکیه زیر پا گذاشتن منشور جهانی حقوق بشر و کنوانسیون حقوق بشر اروپا میباشد.
در نامه تأکید شده که برخی از ملتها در سالهای اخیر برای کسب حقوق و آزادیهای خود دست به قیام زدهاند. آمریکا از برخی از آنها حمایت میکند و با برخی ها هم دشمنی. اما اوضاع کنونی بیشتر برای کردها در چالش و تضاد قرار گرفته است. در نامه آمده:«مبارزات کردها برای حصول حقوق انسانی و سیاسی شان در ترکیه , مدام توسط دولت با سرکوب روبرو شده است».
همچنین یاد آور میشود که امروزه در ترکیه بیش از 100 روزنامهنگار, شهرداران, بیش از 6 هزار فعال مدنی و سیاسی کردها در زندانها بسر میبرند. کسانی که به زندان انداخته شدهاند غیر از اینکه خواستار احقاق حقوق انسانی, فرهنگی و سیاسی برای خلق کرد شدهاند, خواستهای دیگر نداشتهاند. در بخشی دیگر از نامه گفته میشود:«اگر هماکنون آمریکا ادعا میکند که مشعل آزادی در دستان اوست, پس باید تلاش کند که روزنامهنگاران, شهرداران, وکلای حقوق بشر و نمایندگان زندانی که به شیوهای غیرحقوقی و ظالمانه به زندان انداختهشدهاند را آزاد نماید. چراکه نمایندگان و شهرداران به شیوهای دموکراتیک از جانب مردم انتخاب شدهبودند.».
در ادامه آمده:«امیدها به سر نرسیده». همچنین این نامه یادآور میشود که از سال 2008 تا 2011 دولت ترکیه با اوجالان و حزب پ.ک.ک که متأسفانه آمریکا مهر «تروریست» بر آنها زده, مذاکراتی را شروع کرد اما بینتیجه ماند.
این نامه در مورد پ.ک.ک و اوجالان میگوید:«ما آنها را در چارچوب حقوق بینالمللی, مبارزان راه آزادی میدانیم. آنها تروریست نیستند». در ادامه گفته میشود:«نقشه راه برای مذاکره» که توسط اوجالان برای چارهیابی صلحجویانه مسئله کرد تدوین شد, حاوی پیشنهادات «مهم و معقول» است.
موسا و اسائو در نامه خود ضمن اشاره به آغاز مذاکرات پ.ک.ک و دولت ترکیه , میگویند:«ما تأکید میکنیم که اوجالان هم همانند ماندلا نمیتواند درحالی که زنجیر در دست و پایش بسته شده, پای میز مذاکره بنشیند».
آنها در نامه خود از آمریکا میخواهند که در قبال اوضاع و مسئله سلامت جسمانی اوجالان سکوت اختیار نکند و خطاب به کلینتون میگویند:«حکومت شما در قبال به اسارت درآوردن غیرقانونی اخلاقا مسئول است. حکومتتان میتواند اشتباهتان در سال 1999 را تصحیح کند و از مطالبات سیاسی و انسانی خلقکرد حمایت کند. باید خواسته ملت کرد جهت آزادی اوجالان بجای آورده شود. تلاشهای اوجالان جهت پیشبرد چارهیابی مسئله کرد از طرق صلحجویانه و سیاسی, بسیار پراهمیت است. مسلما آزادی اوجالان برای تحقق دموکراسی و آزادی گامی بسیار حیاتی خواهد بود».
faratANF
بهدینان - مرکز مطبوعات و اطلاعرسانی نیروهای مدافع خلق (HPG) آمار نبردهای ماه ژوئیه را اعلام کرد. بنا به این آمار، در ماه گذشته ارتش ترکیه قریب 55 بار حمله زمینی انجام داده و نیروهای گریلا نیز 53 عملیات به انجام رساندهاند. در نبردهای ماه ژوئیه 278 سرباز ارتش کشته و 5 فروند هلیکوپتر نیز توسط نیروهای گریلا منهدم شده است، همچنین در این درگیریها 22 تن از نیروهای گریلا نیز جان خود را از دست دادهاند.
مرکز مطبوعات و اطلاعرسانی نیروهای مدافع خلق طی اطلاعیهای, آمار نبردهای ماه ژوئیه را چنین اعلان کرد:
"-ارتش اشغالگر ترکیه در این ماه قریب 55 حمله زمینی انجام داده است.
-هواپیماهای جنگی ارتش ترکیه 22 بار حمله هوایی انجام دادهاند، (در این حملات, جنگلها و مراتع سه منطقه دچار آتشسوزی شده است).
-16 بار حمله هوایی توسط هلیکوپترهای کبری صورت گرفته است، (در این حملات 3 بار در جنگلها و مراتع، آتشسوزی روی داده است).
-توپخانههای ارتش اشغالگر ترکیه در مدت یک ماه گذشته 56 بار مناطق تحت کنترل نیروهای گریلا را توپباران کردهاند. (در نتجیه این توپبارانها در 14 مورد در مراتع و جنگلها آتشسوزی به وقوع پیوسته است).
-در نتیجه حملات ارتش ترکیه 53 نبرد روی داده است.
-در نتیجه این نبردها قریب 278 سرباز کشته شدهاند. ( این آمار, آماری است که توسط نیروهایمان اعلام شدهاست). همچنین قریب 73 سرباز ارتش نیز زخمی شدهاند.
-5 فروند هلیکوپتر از نوع اسکورسکی منهدم شده است.
-به 4 فروند هلیکوپتر از نوع اسکورسکی ضربه وارد شده است.
-به 2 فروند هلیکوپتر از نوع کبری ضربه وارد شده است.
-10 دستگاه خودروی نظامی منهدم شده است.
-در این مدت قریب 117 دستگاه خودرو و کامیون که با اهداف نظامی مورد استفاده قرار گرفته شده توسط نیروهای گریلا منهدم شدهاند.
-نیروهای گریلا در این مدت 21 تن را بازداشت و یا دستگیر کردهاند.
-در این نبردها 22 تن از رفقایمان به شهادت رسیدهاند".
مرکز مطبوعات و اطلاعرسانی نیروهای مدافع خلق در این اطلاعیه خود همچنین اعلان داشت: "در نتیجه حملات ارتش ترکیه به باغ و باغچههای شهروندان، خسارات بسیاری وارد شده است".
زوهاد کوبانی: ما مخالف گسترش نبردها در کردستان هستیم
استکهلم - زوهاد کوبانی نماینده حزب اتحاد دموکراتیک PYD در اروپا، در کنفرانسی در رابطه با رویدادهای سوریه و خاورمیانه در شهر گوتنبورگ سوئد شرکت کرد. کوبانی در سخنانی که در این کنفرانس بیان داشت، گفت که به مدت یک سال و نیم است که در منطقه خاورمیانه رویدادهای مهمی رخ میدهند و ملتها با طلب آزادی و برابری قیام میکنند. کوبانی در ادامه خاطر نشان ساخت که آنها نمیخواهند که نبردهایی که اکنون در سوریه به وقوع میپیوندد به کردستان راه یابد و در ادامه تصریح کرد که آنها مخالف با هرگونه ظلم و ستم و خشونتی میباشند.
کوبانی در ادامه سخنان خود گفت: "کشورهای غربی برای ممانعت از رادیکال شدن مبارزات خلقهای خاورمیانه، از اسلام نرم حمایت میکنند. در تلاشند تا مدیریتهای بنا به منافع خود را جایگزین کنند. در منطقه خاورمیانه سه نیروی بزرگ وجود دارد. رژیمهای مستبد، امپریالیست و خلقهای آزادیخواه. ملتها در برابر رژیمهای مستبد قیام میکنند. کشورهای غربی و اروپایی نیز با حمایت از اسلام نرم درصدد تحت کنترل درآوردن قیامهای مردمی برآمدند. اکنون چنین مشخص شده است که بهار عربی سیستمهای موجود را تغییر نداده است".
وی در ادامه بیان داشت که در سوریه به همراه اینکه نظرات سیاسی جداگانهای وجود دارد اما طرحهای مشخصی وجود ندارد و در اینباره گفت: "جنبش آزادی کردها طرحهای بلند مدتی را ارائه داد. ما مخالف با گسترش درگیریها در کردستان هستیم. برخی از اقشار درصدد بودند تا ما را نیز در این جنگها سهیم کنند. در اینباره میگفتند که شما یا بایستی همراه ما مبارزه کنید و یا در صفوف رژیم اسد جای خواهید گرفت. به ما میگفتند که شما چرا به انقلاب ملحق نمیشوید. به همراه این فشارها و اتهاماتی که بر ما وارد شد، خطمشی خود را تداوم بخشیدیم. چون اینگونه نبردهای را به عنوان انقلاب ارزیابی نمیکنیم. اما هدف آنها تغییر و یا تحول سیستم موجود نیست بلکه درصدد بدست آوردن حاکمیت موجود بود".
کوبانی در ادامه گفت که خلق کرد به رغم تمامی این فشارها و اتهامات، مجالس خلق، دبستانهای خود، کمیتههای دفاع از خلق و سازماندهی خود را تشکیل دادند و برای دفاع از دستیافتههای خود و گسترش آنها، احتیاج مبرمی به اتحاد کردها وجود دارد. کوبانی در ادامه بیان داشت: "ما به شکلی مستقل با دیگر احزاب کردی در غرب کردستان و برخی از سازمان و نهادها توافقاتی را انجام دادهایم و همچنین در شهر هولیر توافقی میان کردها به امضا رسید".
وی در ادامه اظهار داشت که برخی از نیروهای منطقه و ترکیه از اتحاد کردها ناراحت میباشند و در اینباره گفت: "این نیروهای برای برهم زدن اتحاد کردها، تلاشهای بسیاری را انجام میدهند. کردها بایستی از توطئههایی که موجب برهم زدن اتحاد کردها شود، دوری جویند".
کوبانی در ادامه سخنان خود گفت: "انجمن ملی سوریه به گونهای مثبت به خواستهها و مطالبات کردها برای خودمدیریتی نمینگرد. این انجمن برنامه مشخصی را برای آینده کردها در نظر ندارد. نمیخواهند در آینده سوریه جایگاهی را برای کردها اختصاص دهند. این مهم در کنفرانس قاهره به وضوح مشخص شد. در این کنفرانس گفتگوهایی در رابطه با شرکت حزب اتحاد دموکراتیک در کنگره انجام گرفت. این رویدادها نیز مشخص میسازند که کردها بایستی مبارزات خود را گسترش دهند. برخی از نیروها بیان میدارند که حزب اتحاد دموکراتیک در بسیاری از موارد مدیریت کامل خود را گسترش داده است، درصددند تا بدین شیوه تنشهایی را به وجود آورند. این سخنان در واقع این حزب را مورد هدف قرار میدهد. برای ما نه جمهوری عربی سوریه و نه جمهوری کرد سوریه، بلکه سوریهای دموکراتیک اساس است. اما بایستی در برابر توطئههای دولت ترکیه هشیار باشیم".
تداوم نبردها در شمزینان؛ بمباران سنگین کوهستان گومان
جولمرگ - نبردهای در منطقه شمزینان همچنان ادامه دارد، بمباران مناطق شمزینان که از شب گذشته آغاز شده بود تا سپیدهدم امروز صبح نیز ادامه داشت. مناطقی که نظامیان ارتش قادر به ورود به آن نیستند، توسط جنگندههای هوایی و توپخانههای ارتش به شدت بمباران میشوند.
نیروهای گریلا از 23 ژوئیه تا کنون در بسیاری از مناطق شمزینان کنترل کامل را در اختیار گرفتهاند. ارتش ترکیه هنوز اجازه ورود و خروج شهروندان را به برخی از مناطق نمیدهند. ارتش ترکیه قادر به ورود به برخی از مناطق نیز نمیباشد. مناطقی که سربازان قادر به ورود به آن نیستند توسط جنگندههای هوایی و توپخانههای ارتش به شدت بمباران میشوند. شب گذشته مناطق کوهستانی گومان تا سپیدهدم امروز صبح توسط توپخانهها و جنگندههای هوایی ارتش به شدت بمباران شدهاند.
بمباران هواپیماهای جنگی ارتش ترکیه در این منطقه همچنان ادامه دارد
نامهای از آفریقای جنوبی به کلینتون درمورد کردها و آزادی اوجالان
ژوهانسبورگ - اسا موسا, قاضی دادگاه و راهب متهو اسائو از آفریقای جنوبی از «هیلاری کلینون» وزیر امور خارجه آمریکا که قرار است در 11 آگوست به ترکیه سفر کند, خواستند که رهبر خلقکرد , عبدالله اوجالان آزاد شود. موسی و اسائو خاطرنشان ساختند که آزادی اوجالان جهت برقراری صلح و دموکراسی در خاورمیانه یک گام بزرگ خواهد بود.
«اسا موسا» و راهب «متهو اسائو» از آفریقای جنوبی به منظور پرداختن به انزوای تحمیل شده بر رهبر خلقکرد, عبدالله اوجالان و فشارهای وارده بر خلقکرد, نامهای سرگشاده به وزیر خارجه آمریکا هیلاری کلینتون نوشتند.
این نامه که با عنوان «آزادی برای کردها و اوجالان» آغاز میشود, در روزنامه «سادی ورد» آفریقایی جنوبی منتشر شد و طی آن خواسته شده که رهبر خلقکرد, عبدالله اوجالان که در سال 1999 توسط دولت آمریکا و سازمان سیا ربوده شده و به ترکیه تحویل داده شده, آزاد شود.
در ادامه نامه آمده:«آنها با این اقدام درصدد بودند به قیام کردها که سالهاست برای استحصال حقوق ابتدایی خود مبارزهمیکنند, پایان دهند. اما هیچگاه کردها دست از این حقوق خود که همانا شهروندی آزاد, آزادی فکر, آزادی سازماندهیشدن و حق آموزش به زبان کردی است, برنمیدارند».
در نامه مذکور گفته میشود که اوجالان 11 است که به شیوهای غیرحقوقی به تنهایی در یک زندان بسر میبرد, قریب یک سال است که ارتباط او با جهان بیرون قطع شده و وی را با انزوایی شدید روبرو ساختهاند و اجازه داده نمیشود با وکلا و خانواده خود دیدار کند. این عملکرد دولت ترکیه زیر پا گذاشتن منشور جهانی حقوق بشر و کنوانسیون حقوق بشر اروپا میباشد.
در نامه تأکید شده که برخی از ملتها در سالهای اخیر برای کسب حقوق و آزادیهای خود دست به قیام زدهاند. آمریکا از برخی از آنها حمایت میکند و با برخی ها هم دشمنی. اما اوضاع کنونی بیشتر برای کردها در چالش و تضاد قرار گرفته است. در نامه آمده:«مبارزات کردها برای حصول حقوق انسانی و سیاسی شان در ترکیه , مدام توسط دولت با سرکوب روبرو شده است».
همچنین یاد آور میشود که امروزه در ترکیه بیش از 100 روزنامهنگار, شهرداران, بیش از 6 هزار فعال مدنی و سیاسی کردها در زندانها بسر میبرند. کسانی که به زندان انداخته شدهاند غیر از اینکه خواستار احقاق حقوق انسانی, فرهنگی و سیاسی برای خلق کرد شدهاند, خواستهای دیگر نداشتهاند. در بخشی دیگر از نامه گفته میشود:«اگر هماکنون آمریکا ادعا میکند که مشعل آزادی در دستان اوست, پس باید تلاش کند که روزنامهنگاران, شهرداران, وکلای حقوق بشر و نمایندگان زندانی که به شیوهای غیرحقوقی و ظالمانه به زندان انداختهشدهاند را آزاد نماید. چراکه نمایندگان و شهرداران به شیوهای دموکراتیک از جانب مردم انتخاب شدهبودند.».
در ادامه آمده:«امیدها به سر نرسیده». همچنین این نامه یادآور میشود که از سال 2008 تا 2011 دولت ترکیه با اوجالان و حزب پ.ک.ک که متأسفانه آمریکا مهر «تروریست» بر آنها زده, مذاکراتی را شروع کرد اما بینتیجه ماند.
این نامه در مورد پ.ک.ک و اوجالان میگوید:«ما آنها را در چارچوب حقوق بینالمللی, مبارزان راه آزادی میدانیم. آنها تروریست نیستند». در ادامه گفته میشود:«نقشه راه برای مذاکره» که توسط اوجالان برای چارهیابی صلحجویانه مسئله کرد تدوین شد, حاوی پیشنهادات «مهم و معقول» است.
موسا و اسائو در نامه خود ضمن اشاره به آغاز مذاکرات پ.ک.ک و دولت ترکیه , میگویند:«ما تأکید میکنیم که اوجالان هم همانند ماندلا نمیتواند درحالی که زنجیر در دست و پایش بسته شده, پای میز مذاکره بنشیند».
آنها در نامه خود از آمریکا میخواهند که در قبال اوضاع و مسئله سلامت جسمانی اوجالان سکوت اختیار نکند و خطاب به کلینتون میگویند:«حکومت شما در قبال به اسارت درآوردن غیرقانونی اخلاقا مسئول است. حکومتتان میتواند اشتباهتان در سال 1999 را تصحیح کند و از مطالبات سیاسی و انسانی خلقکرد حمایت کند. باید خواسته ملت کرد جهت آزادی اوجالان بجای آورده شود. تلاشهای اوجالان جهت پیشبرد چارهیابی مسئله کرد از طرق صلحجویانه و سیاسی, بسیار پراهمیت است. مسلما آزادی اوجالان برای تحقق دموکراسی و آزادی گامی بسیار حیاتی خواهد بود».
faratANF
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر