Pages

۱۳۹۱ مهر ۶, پنجشنبه

تعویق انتخابات کردستان و تهدید بارزانی به جدایی از عراق


تعویق انتخابات کردستان و تهدید بارزانی به جدایی از عراق

رادیو آلمان: انتخابات پارلمانی اقلیم کردستان عراق که قرار بود روز ۲۷ سپتامبر برگزار شود به تعویق افتاد. همزمان مسعود بارزانی تهدید کرد که اگر عراق به سمت ‌دیکتاتوری برود جدایی کامل کردستان از عراق را اعلام خواهد کرد.

مناسبات اقلیم کردستان و دولت مرکزی عراق با تنش‌هایی روبرو شده است که می‌تواند زمینه‌ساز بحرانی جدی باشد. انتخابات 
پارلمانی اقلیم کردستان قرار بود روز ۲۷ سپتامبر (۶ مهر) برگزار شود، اما بدون تعیین تاریخ مشخصی به تعویق افتاد. 


کمیسیون انتخابات در اربیل اعلام کرد که این تصمیم به‌خاطر مشکلات ناشی از حق نمایندگی اقلیت‌های ساکن اقلیم کردستان اتخاذ شده است، اما توضیح بیشتری در این مورد نداد.
یک ماده قانون انتخابات حقوق انتخاباتی اقلیت‌های قومی و مذهبی ساکن کردستان، به ویژه مسیحیان را مشخص می‌کند. ظاهرا برسر این ماده اختلاف‌نظرهایی وجود دارد که باید تا قبل از برگزاری انتخابات حل شود.
مشکل درآمدهای نفتی
اقلیم کردستان، علاوه بر مشکل اقلیت‌ها، بر سر تقسیم درآمدهای نفتی با حکومت مرکزی عراق اختلاف‌نظرهایی دارد که حل‌نشده باقی مانده است. در حال حاضر دولت مرکزی عراق ۱۷ درصد درآمدهای نفتی این کشور را به حساب دولت خودمختار کردستان واریز می‌کند. اما کردها به این راضی نیستند و خواستار در دست گرفتن منابع نفت خود هستند که برای عراق اهمیت زیادی دارد. بغداد تاکنون چند بار پرداخت سهم ‌نفت کردستان را به تعویق انداخته و در مواردی حتی تهدید به قطع آن کرده است.
"سربست پرمنی"، یکی از وزیران پیشین دولت اقلیم کردستان، در گفت‌وگو با دویچه وله هشدار داده است که منظره سیاسی اقلیم کردستان پس از برگزاری انتخاباتی که اکنون به تعویق افتاده است، تغییر خواهد کرد. پرمنی گفته است: «تغییر سیاسی در کردستان بر سراسر عراق و آینده آن تاثیر خواهد گذاشت.»
خطر دیکتاتوری و تجزیه عراق
تنها انتخابات پارلمانی کردستان نیست که می‌تواند بر اوضاع سراسر عراق تاثیر بگذارد. مسعود بارزانی، رئیس دولت اقلیم کردستان، به تازگی هشدار داده است که اگر عراق مسیر دیکتاتوری را بپیماید، کردستان استقلال کامل خود را از عراق اعلام خواهد کرد.
بارزانی گفته است: «برای جلوگیری از استقرار دیکتاتوری در بغداد باید همه احزاب این کشور قانون اساسی را رعایت کنند، در غیر این‌صورت عراق به سه بخش کردستان در شمال، سرزمین شیعیان در جنوب و سرزمین سنی‌ها در مناطق مرکزی تقسیم خواهد شد.»
بسیاری از سیاستمداران عراقی نوری‌ مالکی، نخست‌وزیر شیعه عراق را، به قدم‌ برداشتن در مسیر استبداد فردی متهم کرده‌اند. آن‌ها معتقدند مالکی با پشتیبانی جمهوری اسلامی به قدرت رسیده و از پشتیبانی دولت ایران برخوردار است.
شکوفایی اقلیم کردستان
از سال ۱۹۹۱ که شمال عراق منطقه پرواز ممنوعه اعلام شد، اقلیم کردستان عراق پیشرفت‌های چشم‌گیری داشته است. این پیشرفت‌ها در سایه ۱۷ درصد سهم درآمد نفتی عراق و امنیت نسبی در کردستان حاصل شده است. همزمان اقلیم کردستان نه تنها با ترکیه مناسبات گرمی دارد، بلکه در میان کردهای شمال سوریه نیز دارای نفوذ نسبی شده است.
دولت ترکیه با این که گرایش‌های قومی کردهای خود را سرکوب می‌کند، مناسبات خود را با کردستان عراق تقویت کرده است. در حال حاضر آنکارا بزرگترین شریک تجاری اقلیم کردستان محسوب می‌شود. آنکارا از این طریق توانسته است مانع نزدیکی اقلیم کردستان عراق با حزب کارگران کردستان ترکیه (پ ک ک) شود.

در کردستان علاوه بر شکوفایی اقتصادی و ثبات نسبی، ظرف ۲۰ سال اخیر نهادهای مدنی و آموزشی گسترش یافته‌اند. اقلیم کردستان همچنین توانسته است با تامین استقلال سه قوه قضاییه، مجریه و مقننه، زیرساخت‌های یک جامعه قانونمدار را تامین کند. به این دلیل دولت‌های ترکیه، ایران و سوریه در کنار ده‌ها میلیون کرد ساکن این سه‌ کشور سرنوشت اقلیم کردستان را با حساسیت دنبال می‌کنند.
---------------------------

نتانیاهو امروز برای رژیم تهران خط قرمز تعیین می کند

به گزارش خبرگزاری فرانسه از نیویورک، بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل امروز در سخنرانی خود در مجمع عمومی سازمان ملل برای برنامه هسته ای رژیم تهران خط قرمز تعیین خواهد کرد.

این در حالیست که رئیس جمهور آمریکا هفته گذشته در یک مصاحبه تلویزیونی با این پیشنهاد دولت اسرائیل مخالفت کرده بود.

یک عضو هیئت همراه بنیامین نتانیاهو در سفر به نیویورک گفته است، نخست وزیر اسرائیل بدون اینکه بخواهد نظر باراک اوباما، رئیس جمهور آمریکا را در این زمینه رد کند، تصمیم دارد امروز در مجمع عمومی سازمان ملل برای برنامه هسته ای رژیم تهران که تهدیدی جدی برای موجودیت اسرائیل است، خط قرمز تعیین کند.

از سوی دیگر معاون وزیر خارجه اسرائیل گفته است که آمریکا و اسرائیل در حال مذاکراتی محرمانه هستند تا به منظور توقف فعالیت‌های هسته‌ ای رژیم تهران، برای این رژیم ضرب‌الاجل تعیین کنند.
-----------------------

سحرگاه امروز دست کم ۶ تن در اوین اعدام شدند

خبرگزاری هرانا - سحرگاه امروز دست کم ۶ زندانی زندان قزل حصار در محوطه زندان اوین اعدام شدند.
بنا به اطلاع گزارشگران هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، سحرگاه امروز پنج‌شنبه ۶ مهر ماه دست کم ۶ زندانی متهم به قاچاق مواد مخدر از زندان قزل حصار در محوطه زندان اوین اعدام شدند.
یکی از این اعدامی‌ها که اسماعیل قنی‌آبادی نام داشت از واحد ۳ و مابقی از واحد ۲ زندان قزل حصار به سلولهای انفرادی بند ۲۴۰ زندان اوین منتقل شده بودند.
طی چند روز گذشته روند اعدام در ایران رو به فزونی داشته و رسانه های رسمی رژیم از منعکس نمودن اخبار آن اجتناب میکنند.
------------------------
رادیو آلمان: سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی در نیویورک مورد حمله ایرانیان خشمگین قرار گرفت. خیابان دوم، نزدیک خیابان ۴۸ شرقی نیویورک، بعدازظهر چهارشنبه (۲۶ سپتامبر / ۵ مهر) محلی بود که پلیس نیویورک به آنجا فرا خوانده شد تا از جان یک دیپلمات جمهوری اسلامی محافظت کند.

رامین مهمانپرست، سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی که برای شرکت در اجلاس سالانه سازمان ملل به نیویورک رفته است، هنگام عبور از خیابان مورد حمله ایرانیان مخالف جمهوری اسلامی قرار گرفت.
به گفته‌ی سخنگوی پلیس نیویورک، حمله فقط لفظی بوده است. اما در چند فیلمی که از این حادثه در اینترنت پخش شده، چند حمله کوچک فیزیکی نیز علیه مهما‌نپرست دیده می‌شود.
خبرگزاری‌های داخلی ایران این حملات را به مجاهدین خلق نسبت داده‌اند. روزنامه آمریکایی "وال‌استریت ژورنال" نیز سه عکس از این رویداد منتشر کرده که در عکس اول، مهمانپرست در بین محافظان و پلیس دیده می‌شود.
گروه‌های زیادی از ایرانیان مخالف جمهوری اسلامی از روز دوشنبه (۲۴ سپتامبر / ۳ مهر) هم‌زمان با آغاز اجلاس سالانه سازمان ملل، در اعتراض به نقض مکرر حقوق بشر در ایران مقابل مقر سازمان ملل در نیویورک دست به تجمع زدند.
به گزارش رسانه‌های آمریکایی گروهی از مخالفان سوری رژیم بشار اسد نیز در اعتراض به حمایت رژیم ایران از رژیم سوریه در این تجمعات حضور داشته‌اند.
برخی از اعضا و طرفداران سازمان مجاهدین خلق نیز در گردهمایی‌های مقابل سازمان ملل حضور داشتند.

مقامات جمهوری اسلامی تا کنون موضعی رسمی درباره حمله به سخنگوی وزارت امور خارجه نگرفته‌اند.




هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر