یک مقام ارشد حکومت آمریکا که نخواسته نامش فاش شود گفته است که مقامات دولت فدرآل آمریکا معتقدند که حکومت اسلامی ایران به تلافی تحریم های بین المللی علیه این کشور دست به حملات سایبری علیه شرکت های نفتی در خلیج فارس زده است.
اندکی بعد، لئون پانه تا، وزیر دفاع آمریکا از این حملات به عنوان ویرانگرترین حملات سایبری علیه صنایع نفت و گاز یاد کرد. هر چند وزیر دفاع آمریکا در سخنانش نامی از جمهوری اسلامی ایران نبرد، اما، تأکید کرد که آمریکا دارای تجهیزات پیشرفته ای برای شناسایی حمله کنندگان و سارقان سایبری است و آماده است تا علیه آنان دست به اقدام بزند.
وزیر دفاع آمریکا همچنین تصریح کرد که جمهوری اسلامی ایران تلاش های گسترده ای را برای بهره برداری از فضای سایبری به سود خود انجام داده است. یک مقام دیگر دولت آمریکا اظهار داشت که باراک اوباما عاملان حملات اخیر سایبری را می شناسد و می داند که حکومت ایران در این حملات دست داشته است.
نهادهای آمریکایی که در تحقیق دربارۀ این حملات شرکت کرده اند به این نتیجه رسیده اند که درجۀ پیچیدگی این حملات نشان از دست داشتن یک دولت در آنها دارد.آسوشیتدپرس به نقل از جیمز لوویس، کارشناس امنیت سایبری در مرکز مطالعات استراتژیک و بین المللی در واشنگتن اظهارات لئون پانه تا را هشداری مستقیم به دولت ایران دانسته است. به گفتۀ جیمز لوویس این هشدار حاوی این پیام به دولت ایران است : بهتر است بار دیگر اگر قصد چنین اقداماتی را داشتید، خوب به پیامدهای عمل خود فکر کنید.
به گفتۀ جیمز لوویس، اظهارات لئون پانه تا، گویای مرحلۀ مهمی در آمریکا است، زیرا، تهدید سایبری ایران به بُعد جدیدی از منازعه با این کشور تبدیل شده است.دو مقام دیگر آمریکایی که نخواسته اند نام شان فاش شود، گفته اند که دولت واشنگتن نگران از مهارت های ایران در زمینۀ حملات سایبری و تهدیدهای روسیه و چین در همین زمینه است.
حملات اخیر سایبری که دولت آمریکا به آن اشاره کرده شرکت نفت عربستان سعودی، "آرامکو"، و همچنین شرکت قطری تولیدکنندۀ گاز، "راسگاز" را هدف قرار داده ند. این شرکت ها توسط ویروس رایانه ای به نام "شامون" هدف گرفته شده اند که قادر است کلیه کامپیوترهای یک شبکه را آلوده و فایل های آنها را از بین ببرد.
لئون پانه تا، گفته است که ویروس سایبری "شامون" تصویر پرچم سوخته شدۀ آمریکا را جایگزین فایل های اصلی کامپیوترهای شرکت "آرامکو" کرده است. وزیر دفاع آمریکا در اظهارات دیرورزش تصریح کرده است که این ویروس همۀ داده های شبکۀ کامپیوتری این شرکت را از میان برده و به این ترتیب سی هزار کامپیوتر را از کار انداخته است. شرکت قطری نیز متحمل حمله ای مشابه شده است. وزیر دفاع آمریکا گفته است که این کشور سالانه سیصد میلیارد دلار در زمینۀ امنیت سایبری سرمایه گذاری می کند. مقامات آمریکایی بارها هشدار داده اند که "هکرها"ی خارجی بارها کوشیده اند در شبکه های سایبری زیرساخت های مهم آمریکا همانند نیروگاه های تولید برق، حمل و نقل و همچنین شبکۀ مالی نفوذ کنند.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر