Pages

۱۳۹۱ مهر ۱۴, جمعه

انتخابات ایالات متحده: پیروز نخستین مناظره کیست؟

انتخابات ایالات متحده: پیروز نخستین مناظره کیست؟

به نظر می‌رسد که نخستین رویارویی نامزد جمهوریخواهان و رئیس جمهور کنونی ایالات متحده آمریکا در مجموع به سود میت رامنی به پایان رسید.
دو رقیب انتخاباتی مواضع متفاوت و بعضا متضادشان را در مورد سیاست‌های اقتصادی و برنامه‌های رفاه اجتماعی به بحث گذاشتند.


باراک اوباما: «بر این باورم که زمانی شرایط اقتصادی بهبود خواهد یافت که از سویی، خانواده‌های طبقه متوسط کمتر مالیات بپردازند و بیشتر مصرف کنند. و از سوی دیگر آنهایی که به لطف این کشورِ فوق العاده، ثروت بیشتری بدست آورده‌اند و توانایی‌اش را نیز دارند، نگذارند کسری بودجه سر به فلک کشد.»
میت رامنی نیز در جواب گفت: «من مالیات‌ها را نخواهم کاست تا کسری بودجه افزایش یابد. تاکید می‌کنم چنین کاری نخواهم کرد، اما می‌خواهم از سنگینی بار مالیاتی آنهایی که درآمد متوسط دارند بکاهم و این کار را با کاستن از مالیات آمریکایی‌های ثروتمند عملی نخواهم کرد.»
فرماندار پیشین ایالت ماساچوست امیدوار است با این سخنان، بر تعداد هواداران خود بیافزاید. یک دانشجوی نیویورکی با تاکید بر اینکه رامنی بسیار خوب عمل کرد می‌گوید: «بسیاری ممکن است روش تهاجمی و انتقادی او را نپذیرند اما من نحوه بحث و تشریح نظراتش را دوست داشتم.»
از سوی دیگر هواداران اوباما به نظر کمی سرخورده می‌آمدند: «رئیس جمهوری سخنور قهاری است. امیدوار بودم بهتر از مواضع‌اش دفاع کند. من هوادار جدی او هستم و از سیاست‌هایش حمایت می‌کنم. به نظرم یک مقدار عصبی بود و از پاسخ به برخی پرسش‌ها طفره رفت. البته میت رامنی هم در برخی اوقات همین کار را کرد.»
به گفته بسیاری هرچند میت رامنی در مناظره نخست، به نظر، موفق‌تر ظاهر شد، اما تاثیر این موفقیت بر نظرسنجی‌های انتخاباتی آنقدر‌ها تاثیرگذار نبوده است. باراک اوباما همچنان پیشتاز و از شانس بیشتری برای پیروزی در انتخابات برخوردار است.
نظر کریستین امانپور خبرنگار شبکه خبری ‌ای بی‌سی، را در مورد نخستین مناظره دو نامزد انتخابات ریاست جمهوری در ایالات متحده آمریکا جویا شدیم.
یورونیوز: خانم امانپور به نظر شما، نامزدان از نقطه نظر شخصیتی و فکری انتظارات رای دهندگان را برآورده کردند؟
کریستین امانپور: در برخی موضوعات برآورده کردند و در برخی موارد نتوانستند. هرچند، اکثر تحلیل‌ها و بسیاری از نظرسنجی‌ها که بلافاصله انجام شدند، از موفقیت میت رامنی حکایت می‌کنند. آنچیزی که من خواندم و شنیدم این است که میت رامنی نظر دو سوم تماشاگران را به خود جلب کرده است. این موفقیت بزرگ است چرا که او پیش از این، برای جلب نظر رای دهندگان با مشکلات زیادی روبرو بود. حالا جمهوریخواهان خشنود‌تر به نظر می‌آیند.
یورونیوز: یعنی او موفق شد مردم را قانع کند که از عهده وظیفه خود بر خواهد آمد؟ میت رامنی نحوه مناظره اش را پرشور خوانده است.
کریستین امانپور: من هم فکر می‌کنم صفت مناسبی است. اگر لحظه‌ای سخنانشان را کنار بگذاریم، و تنها به حرکات دست و صورتشان دقیق شویم به نکات جالبی بر می خوریم که تفاوت دو نامزد را به خوبی نشان می‌دهد. و خب، کار تلویزیون هم همین است و به همین دلیل هم هست که مناظره های تلویزیونی برای ایجاد ارتباط با رای دهندگان بسیار با اهمیت هستند. رامنی پرشور و حال‌تر بود، پرحرارت‌تر حرف می‌زد و حرکات بدن‌اش نیز از این حکایت می‌کرد.
یورونیوز: آیا اوباما که به حرفه‌ای معروف است به اندازه کافی بُران بود؟
کریستین امانپور: بر اساس نظرسنجی‌های که بلافاصله انجام شد نه، نبود. اما این گونه مسایل به زمان نیاز دارند و باید دید تاثیر رفتار او در آینده چه خواهد بود. باید دید او در مناظره های آتی چگونه عمل خواهد کرد.
یورونیوز: تاثیر این مناظره را در میان اقلیت‌های قومی و نژادی مثلا اسپانیایی زبان‌ها و یا سیاهان آمریکا چگونه ارزیابی می‌کنید؟
کریستین امانپور: هنوز خیلی مشخص نیست، نظرسنجی‌های آنی خیلی قابل اتکا نیست. اما نباید فراموش کرد که مثلا واژه زن، حتا یک بار هم به زبان نیامد، در حالی که تعداد زنان حاضر در داخل و خارج سالن بسیار زیاد بود. بسیاری از فعالان حقوق زنان که خواستار بهبود شرایط زنان در آمریکا هستند، در بیرون از سالن گرد هم آمده بودند و به ویژه از باراک اوباما انتظار داشتند در این زمینه نیز صحبت کند. اما هیچکدام از نامزد‌ها و حتا مجری مناظره نیز این مطالب را مطرح نکردند. در نتیجه حتما بعضی کمی سرخورده شده‌اند. هر چند اگر به نظرسنجی‌های کلی نگاهی بیاندازید، خواهید دید که اوباما هنوز از محبوبیت زیادی در میان زنان برخوردار است. در نتیجه هیچ چیز معلوم نیست. در نگاه اول، رامنی موفق‌تر از مناظره نخست که البته بسیار بسیار مهم است بیرون آمد، اما هنوز دو مناظره دیگر باقی مانده و باید دید در آن‌ها چه اتفاقاتی روی خواهند داد.
euronews.com

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر