Pages

۱۳۹۱ آبان ۳۰, سه‌شنبه

گسترش همکاریهای شرکت سوئدی اریکسون با نهادهای امنیتی ایران برای سرکوب مردم و آزادیخواهان


گسترش همکاریهای شرکت سوئدی اریکسون با نهادهای امنیتی ایران برای سرکوب مردم و آزادیخواهانمدارک و اسنادی وجود دارند که دولت سوئد با دستگاهای امنیتی رژیم ایران همکاری میکند

رادیو دوچه وله آلمان: شرکت سوئدی اریکسون با ادامه همکاری خود با بزرگترین اپراتور موبایل ایران، قصد گسترش شبکه مخابرات ایران را دارد. اریکسون در سال‌های پس از انتخابات ریاست‌جمهوری ۸۸ با نهادهای امنیتی ایران همکاری داشته است.


در شرایطی که بسیاری شرکت‌های غربی همکاری‌های تجاری خود با ایران را به دلیل تحریم‌های شدید مالی و اقتصادی قطع کرده‌اند، شرکت سوئدی اریکسون همکاری‌های خود با شرکت‌های مخابراتی جمهوری اسلامی را گسترش می‌دهد.

به گزارش خبرگزاری رویترز، شرکت اریکسون که بزرگترین سازنده تجهیزات شبکه موبایل است، در یک سند داخلی خود ارتباطات را "خدمات پایه‌ای بشردوستانه" خوانده است. ولی گروه‌های فعال حقوق بشر ایرانی می‌گویند که رژیم ایران از شبکه تلفن موبایل برای پیگرد، ردیابی و شنود مخالفان سیاسی خود استفاده کرده است.

اگرچه تجهیزات استاندارد مخابرات شامل تحریم‌های بین‌المللی علیه ایران نشده‌اند، ولی چهار شرکت بزرگ تولیدکننده‌ی این تجهیزات، ازجمله اریکسون، ادعا کرده بودند که از سطح معاملات خود با ایران خواهند کاست. آنها گفته بودند به دنبال انعقاد قراردادهای جدید با ایران نیستند، ولی به قراردادهای کنونی خود پایبند خواهند ماند.

فردریک هالستان، از سخنگویان اریکسون تأیید کرده است که این شرکت هم‌اکنون بر روی گسترش یک پروژه برای "شرکت ارتباطات موبایل ایران" (MCCI) کار می‌کند. وی افزود که این پروژه مرحله پنجم از قراردادی است که در سال ۲۰۰۸ منعقد شده است.

هالستان می‌گوید: «ما قرارداد خود با "شرکت ارتباطات موبایل ایران" را گسترش نداده‌ایم و طرحی برای آن نیز نداریم.» به‌رغم تحریم‌های بین‌المللی، اریکسون متعهد شده است تا سال ۲۰۲۱ به همکاری با شبکه موبایل ایران ادامه دهد.

بر اساس یک گزارش وال استریت ژورنال در اکتبر ۲۰۱۱، پس از نوکیا زیمنس، پای کمپانی چینی هوآوی، شرکت سوئدی اریکسون، یک شرکت بریتانیایی و یک کمپانی ایرلندی نیز به جریان سرکوب مخالفان حکومت ایران در رویدادهای پس از انتخابات ریاست‌جمهوری سال ۸۸ ایران کشیده شد. ابتدا روزنامه وال استریت ژورنال در گزارشی کاوشگرانه از همکاری شرکت چینی هوآوی با حکومت ایران در سرکوب مخالفان پرده برداشت.

همکاری اریکسون با نهادهای اطلاعاتی و امنیتی ایران

وال استریت ژورنال در آخرین شماره‌های ماه اکتبر ۲۰۱۱ خود نوشت: «کمپانی هوآوی، با امضای قراردادی بزرگ با اپراتور همراه اول، مسئولیت طراحی و پیاده‌سازی تجهیزات شنود و رهگیری تلفن‌های همراه را بر عهده گرفته است. ظاهرا این کمپانی قرار است سرویس مشابهی را هم به اپراتور ایرانسل ارائه کند».

چند روزی پس از انتشار این گزارش، خبرگزاری بلومبرگ نیز از همکاری شرکت مشهور اریکسون با سرویس‌های اطلاعاتی و امنیتی ایران پرده برداشت. بلومبرگ همچنین از دو شرکت بریتانیایی و ایرلندی دیگر نیز نام برده و نوشته است: «بر اساس بیش از صد سند و مصاحبه با ده‌ها مهندس و مدیر درگیر، شرکت‌های اریکسون (Ericsson) در استکهلم، Creativity Software از بریتانیا و Adaptive Mobile Security از ایرلند در دو سال گذشته امکاناتی را یا بازاریابی کرده یا در اختیار ارگان‌های قضایی و سازمان‌های امنیتی ایران گذاشته‌اند.»

بر اساس این گزارش، شرکت اریکسون و Creativity Software فناوری‌ای را که ویژه ارگان‌های امنیتی است در اختیار آنها گذاشته‌اند، از جمله ردیابی مکانی از طریق تلفن همراه. اریکسون پیشنهاد فروش این فناوری را در ابتدای سال ۲۰۰۹ به ایران داده بود و Creativity نیز یک سیستم آن را در سال جاری به ایران فروخته است.

شرکت اریکسون تایید کرده که در سه ماهه آخر سال ۲۰۰۹، یعنی در ماه‌های آبان، آذر و دی ماه ۱۳۸۸ و زمان اوج جنبش اعتراضی مردم ایران، تجهیزات ردیابی تلفن همراه را به ایرانسل، دومین اپراتور بزرگ شبکه تلفن همراه ایران فروخته است.

یک کارمند سابق اریکسون می‌گوید که در اواخر سال ۲۰۰۹ ماموران امنیتی ایران شبی نیاز به ردیابی کسی داشتند. به او شبانه تلفن شد و او را به دفتر خواستند تا مشکلی را روی سیستم ردیابی اریکسون برطرف سازد.

در ابتدای سال ۲۰۱۱ نیز، شرکت Creativity Software سیستمی را برای ردیابی و تحت نظر گرفتن تلفن همراه در اختیار ارگان‌های امنیتی ایران گذاشت. این را سه نفر از کسانی که در جریان این معامله بوده‌اند، می‌گویند. با این سیستم پلیس می‌تواند فرد مورد مراقبت را هر ۱۵ ثانیه ردیابی کرده و جایگاه او را روی نقشه شهر شناسایی کند. این شرکت بریتانیایی تایید کرده که ایرانسل یکی از مشتریانش است.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر