دولت آلمان بالاخره قانون جدید مهاجرت را تصویب کرد
آلمان به نیروی کار حرفهای نیاز دارد. سرانجام پس از مدتها مذاکره، دولت قانون جدید مهاجرت را تصویب کرد. پیشنهاد این قانون جدید را حزب سوسیال دموکراسی در دولت مطرح کرد و توانست دو حزب دیگر حاضر در ائتلاف دولتی را همراه خود کند.
بر اساس این قانون جدید، مهاجرت قانونی حتی در حوزههایی که آلمان در آن با کمبود نیروی کار مواجه نیست هم باید گسترش بیابد. این قانون جدید مربوط به کشورهای خارج از اتحادیه اروپا میشود و قرار است از سال ۲۰۲۰ اجرایی شود. پارلمان فدرال آلمان باید برای اجرایی شدن این قانون را تایید کند.
قانون جدید مهاجرت قرار است راهکاری برای چالش جدی کمبود نیروی کار در آلمان باشد. بر اساس این قانون اشتغال در آلمان آسانتر میشود؛ به ویژه در حرفههایی مانند پرستاری، نگهداری از سالمندان، پزشکی و فناوری اطلاعات که نیروی کار کافی در آلمان وجود ندارد.
متقاضیان کار در آلمان اجازه مییابند پیش از اینکه کاری در آلمان بیابند برای جستجوی کار به این کشور سفر کنند. قرار است برای چنین افرادی ویزای شش ماهه صادر شود تا بتوانند در آلمان شغلی برای خود جستجو کنند. پیش شرط تسلط به زبان آلمانی و تقبل شخصی هزینههای اقامت در آلمان است.
هوبرتوس هایل، وزیر کار آلمان از حزب سوسیال دموکراسی درباره این قانون جدید گفت: «آلمان سرانجام پس از ۲۰ سال بحث موفق شد قانون مدرن مهاجرت خود را به دست آورد.» پتر آلتمایر، وزیر اقتصاد آلمان نیز گفت: «ما در آلمان بیش از ۲\۱ میلیون ظرفیت شغلی خالی مانده داریم. کسانیکه مثلا در برلین تلاش کردهاند تعمیرکاری برای کارشان پیدا کنند، میدانند من از چه چیزی حرف میزنم.» این قانون جدید حتی اجازه سفر و اقامت در آلمان برای دورهای آموزشی بلندمدت (Ausbildung) را فراهم میکند. متقاضیان باید در ابتدا کلاسهای زبان آلمانی را در آلمان بگذرانند.
قانون جدید مهاجرت اگرچه با استقبال صنعت و بنگاههای اقتصادی در آلمان روبرو شده است اما مخالفان قابل توجهی نیز دارد. منتقدان میگویند که این قانون مشکل کمبود نیروی کار در آلمان را به طور کامل حل نمیکند. در حالی که تمرکز بر پناهجویانی که در آلمان زبان آموختهاند، در جامعه ادغام شدهاند و علاقمند به کار هستند، میتواند راه حل بهتری برای چالش کمبود نیروی کار آلمان باشد.
یش از تعطیلات کریسمس دولت آلمان درباره قانون جدید مهاجرت ویژه نیروی کار حرفهای تصمیم میگیرد. هورست زیهوفر، وزیر کشور رئوس اصلی این قانون را آماده کرده است. قانون جدید مهاجرت قرار است راهکاری
youssofialimoradراهکاری باشد برای چالش جدی کمبود نیروی کار در آلمان.
چند تن از کارشناسان و مقامات دولتی امروز (۲۰ نوامبر ۲۰۱۸) در «مدین دینست اینتگراسیون» (Mediendienst Integration) به تببین چارچوب این فانون پرداختند. بر اساس رئوس پیشنهادی وزارت کشور، قوانین مربوط به خارجیهایی که شهروند اتحادیه اروپا نیستند، برای اشتغال در آلمان آسانتر میشود؛ به ویژه در حرفههایی مانند پرستاری، نگهداری از سالمندان، پزشکی و فناوری اطلاعات که نیروی کار کافی در آلمان وجود ندارد.
پناهجویان دیگر در حین دورههای آموزشی اخراج نمیشوند
توماس گروس، حقوقدان و استاد دانشگاه اُسنابروک اهداف این قانون را اینگونه توضیح میدهد: «نه تنها امکان سفر و نقل مکان به آلمان برای اشتغال و یافتن شغل بلکه شرایط دریافت تابعیت آلمانی نیز آسانتر میشود.» او میافزاید: «مهم است که پتانسیل پناهندگان در آلمان به عنوان نیروی کار نیز استفاده شود؛ البته آن دستهای که به ادغام در جامعه، کار و یادگیری زبان علاقمندند.»
بر اساس این لایحه پناهجویی در حین دورههای آموزشی (Ausbildung) از آلمان اخراج نخواهد شد. پس از اتمام درس و دوره آموزشی نیز به پناهجویان اجازه کار دو ساله در آلمان داده میشود. پناهجویانی که باید به کشورشان بازگردند در صورتیکه زبان آلمانی را به خوبی آموخته و در جامعه ادغام شده باشند، اگر یافتن کار بیابند اجازه اقامتی دو ساله با نام تساهل به دلیل اشتغال (Beschäftigungsduldung) دریافت کنند.
ویزای شش ماهه برای یافتن کار
بخش قابل توجهی از لایحه دولت مربوط به حذب نیروی کار مستقیم خارجی است و محدود به پناهندگان به آلمان نمیشود. الکساندر ویلهلم، رئیس بخش همکاریهای بینالمللی در اداره فدرال کار در اینباره میگوید: «بهویژه کشورهایی مانند فیلیپین، جمهوری کوزوو، بوسنی هرزگویین در مرکز توجه برای افزایش همکاریهای آتی به منظور جذب نیروی کار قرار دارند.»
لایحه پیشنهادی دولت امکان سفر شش ماهه افراد دارای تخصص شغلی را به آلمان برای جستجوی کار مهیا میکند؛ پیش شرط تسلط به زبان آلمانی و تقبل شخصی هزینههای اقامت در آلمان است.
نیروی کار حرفهای اما غیرآکادمیک میخواهیم
اشتفان هاردگه، مسئول بخش بازار کار و مهاجرت در اتاق بازرگانی آلمان میگوید: «شرکتهای آلمانی در حال حاضر بیشتر به نیروی کار غیر آکادمیک که شغلی را به طور حرفهای آموزش دیدهاند، احتیاج دارند. در عین حال نباید فراموش کرد که برای این شرکتها تسلط نیروی کار خارجی به زبان آلمانی بسیار حائز اهمیت است.»
هاردگه تاکید میکند که برنامهریزی باید
هاردگه تاکید میکند که برنامهریزی باید بهگونهای باشد که نیروی کار پیش از ورود به آلمان، زبان آلمانی را به خوبی فراگرفته باشد، چراکه یادگیری زبان در حین کار هم طاقتفرسا است و هم کارفرما را متقبل چندین هزار یورو هزینه میکند.
منبع: امل برلين🍁🍁🍁🍁🍁
hoseynghasemi1جناب یوسفی خسته نباشید،دست مریزاد،یه سوال!؟برای جوان 30ساله متاهل، کاردانی کامپیوتر،اپراتورجرثقیل،راننده لیفتراک،اپراتورتاورکرین بامدرک،اگه کارباشه هزینه اون شیش ماه زندگی تاچه حدوده؟؟
کا وسیخان عزیز سلام و خد متت عرض بگه م باید تا شیش ماه خوی خرج خوی درباری بعد اگر له کاری موفق بی یک اقامت
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر