Pages

Subscribe:

Ads 468x60px

۱۳۸۹ بهمن ۱۷, یکشنبه

پدر زانیار مرادی محکوم به اعدام: پسرم بی گناه است؛ اتهام قتل به او برای زهرچشم گرفتن از من است


زندانی ؛

زندانیم، اسیر و گرفتارم
خلقی گمان برند تبهکارم
من دانم و خدا ی ، گناهم نه
......جز آنکه عشق خلق به دل‌ دارم !
جرمم گرفت محتسب از کوری
زیرا که سرخوش از می‌‌ دیدارم
کفّاره گناه محبت را
اینک اسیر مفتی قدارم
پیوسته پشت داده به دیواری
همواره روی کرده به دیوارم
تصویر‌های عمر بر آن هر شب
جنبد به پیش دیده بیدارم


پدر زانیار مرادی محکوم به اعدام: پسرم بی گناه است؛ اتهام قتل به او برای زهرچشم گرفتن از من است

زندگی را نکشید این 4 انسان را آزاد کنید حبیب لطیفی زینب جلالیان لقمان مرادی و زانیار مرادی هرچی زودتر آزاد کنید شکنجه و اعدام بس است در طول 32 سال خون ریختی ملت کشتی سیر نشدین؟ بس کنید اعدام یعنی انتقامجویی یک عمل زشت و شرم آور میباشد باید متوقف بشود و انتقام بس است ما در عصر تکنولوژی و عصر پیرفت هستیم بس است دیگر زندگی را اعدام نکنید اعدام نه اعدام نه زندگی آری زندگی آری آزادی و آزاد زیستن حق همه انسانها میباشد سلب نمودن این حق غییر قابل قبول میباشد.
با تشکر ساموئیل کرماشانی


پدر زانیار مرادی، زندانی کردی که به اتهام “محاربه” و”مفسد فی الارض” به اعدام در ملاعام محکوم شده است در حالیکه در کردستان عراق به سر می برد به کمپین بین المللی حقوق بشر در ایران گفت: « متاسفانه من و مادر زانیار در کردستان عراق زندگی می کنیم و جز مادر و پدر پیر فامیل دیگری در مریوان ندارم. حالا از طریق دوستان زانیار شنیدم که او را از بندش در زندان رجایی شهر کرج به جای دیگری منتقل کردند و همین ما را خیلی نگران کرده است. من هیچ خبری از پسرم ندارم جز از طریق رسانه ها، به دلایل امنیتی زیاد هم نمی توانم به مادر و پدرم زنگ بزنم و فقط می دانم که دو بار آنها به ملاقات کابینی پسرم وقتی هنوز در زندان سنندج بوده رفتند.»

اقبال مرادی، پدر زانیار که عضو حزب کومله کردستان و مخالف دولت فعلی است در خصوص اتهام پسرش به قتل فرزند امام جمعه مریوان گفت: «آخر بچه ۲۰ ساله می تواند قاتل باشد؟ پسرم ۲۰ ماه پیش دستگیر شد و پس از گذشت ۱۷ ماه به او اتهام قتل و ترور زدند. اما مردم مریوان وحتی خود خانواده مقتول هم می دانند که زانیار و چند بچه دیگر این کار را نکرده اند.همه مردم مریوان حتی خانواده مقتول می دانند که قاتل قتل های اخیر در مریوان کسی جز نظام نیست و به این بچه ها مربوط نمی شود.»

اقبال مرادی درخصوص اینکه آیا پسرش نیز عضو حزب کومله کردستان بوده است، گفت: « او هیچ فعالیت سیاسی نداشت و فقط درس می خواند و کار می کرد. زانیار با ما در کردستان عراق زندگی می کرد تا اینکه به دلیل وضعیت جسمی و تنهایی پدر ومادرم او را به کردستان پیش آنها فرستادم. او را یک ماه پس از ترور پسر امام جمعه مریوان دستگیر کردند، اوایل دستگیری فکر می کردم دلیل دستگیریش فعالیت های سیاسی من است اما چند ماه از طریق تلویزیون شنیدیم که نام او همراه با چند نفر دیگر به عنوان تروریسم خوانده شد. »

اقبال مرادی درباره دلیل دستگیری پسرش که هیچ سابق فعالیت سیاسی نداشته است، گفت:« من عضو حزب کومله کردستان عراق هستم و نظام جمهوری اسلامی خصومت دیرینه ی با من دارد و چند بار نیز اقدام به ترور ناموفق من کرده است. به نظرم با دستگیری پسرم و زدن چنین اتهامی به او می خواسته اند از من زهر چشم بگیرند اما دلیل دیگرش هم قطعا ناشی از ضعف دولت است، وقتی نظام دچار بحران های سیاسی و اجتماعی می شود شروع به خشونت ورزی و کشتن می کند.»

اقبال مرادی، پدر محکوم به اعدام که خود در اوایل دهه ۶۰ به مدت پنج سال زندانی زندان سنندج بوده است، گفت:« زانیار اصلا فعالیت سیاسی نداشت ولی ما در خانواده سیاسی بزرگ شدیم که به دلیل دشمنی با نظام کاملا شهره است. من خودم حدود ۳۰ سال است که به عنوان فعال سیاسی در کردستان عراق و ایران مبارز کردم و خانواده ما در مریوان به دلیل سابقه فعالیت های سیاسیش کاملا آشناست. اما پسرم واقعا مشغول کار کردن و درس خواندن بود. فکر نمی کردم که نظام اینقدر پوسیده باشد که بچه ای را قربانی کند. من اوایل دهه ۶۰ بازداشت شدم و ۵ سال در زندان بودم و حدود ۹ سال در خاک عراق هستم.»

پدر زانیار مرادی درباره درخواستش از سازمان های حقوق بشری گفت:« من اول باید از آنها تشکر کنم که صدای فرزند من و دیگر بچه های مظلوم را به گوش جهان می رساند و بعد هم درخواست کمک دارم که نه فقط پسر من بلکه تمام زندانیانی که قربانی نظام شده اند را آزاد کنند.»

پدر زانیار مرادی که تقریبا ۹ سال پیش به عراق رفته است، گفت:«من در عراق هستم و کسی را در مریوان ندارم که دنبال کارهای پرونده اش را بگیرد. من نمی توانم کاری برای پسرم انجام دهم جز اینکه از طریق رسانه ها از پرونده پسرم خبر بگیرم. امیدوارم صدای ما و بچه هایمان را سازمان های فعال حقوق بشری بشنوند.همان رنج نامه ای که پسرم همراه با زندانی محکوم به اعدام دیگری از زندان منتشر کردند دلیل بر بیگناهی شان است. »

زانیار مرادی به همراه لقمان مرادی روز چهارشنبه اول دی ماه، به حکم قاضی صلواتی در دادگاه شعبه ۱۵ انقلاب تهران، با اتهام عضویت در حزب “کومله” و دست داشتن در قتل پسر امام جمعه مریوان در شامگاه ۱۴ تیر ۱۳۸۸ به اعدام محکوم کرده است. این درحالیست که این دو زندانی اعلام کرده اند زیر شکنجه مجبور و تهدید به تجاوز جنسی به پذیرفتن قتل شده اند.

---------------------------------------------

بازداشت یک فعال مدنی و فرهنگی کرد همراه با پسرش
خبرگزاری کمپین: در پی افزایش فشارهای نیروهای امنیتی و اطلاعاتی بر فعالین کرد ، دیشب نیروهای اطلاعات اداره قروه با دو ماشین از نیروهای ویژه، به منزل فعال فرهنگی و مدنی شهرستان دهگلان فیض الله حسین پناهی یورش برده و بعد از بازدید کامل منزل ، وی را همراه با محمد حسین پناهی فرزند نامبرده با ضرب و شتم دستگیر و با خود میبرند.

گفتنی است و بنا به گفته اهالی روستایی قروچایی ، علت دستگیری وی و فرزندش ، برپایی شب شعر و کلاسی های فرهنگی و ادبی بوده که برای مردم روستایی اهالی منطقه لیلاخ و شهرستان دهگلان گذاشته بود. و سال گذشته نیز نامبرده به اتهام اعتراض به حکم اعدام انور حسین پناهی یکی از فعالان کرد و بر پایی تجمعات اعتراضی یک ماه در بازداشتگاه اداره اطلاعات قروه زیر شدیدترین شکنجه ها گذارند که بعدا با قید و سیقه سنگین آزاد شد.

شایان ذکر است که فیض الله حسین پناهی اهل روستایی قروچایی از توابع شهرستان دهگلان که به مدت چندین سال از روحانین خوشنام این منطقه بوده که به دستور وزارت اطلاعات از روحانیت برکنار شد

---------------------------------------------

روز 22 بهمن فرصتی تاریخی است برای به خیابان آمدن و فریاد مرگ بر خامنه ای، مرگ بر اصل و فرع ولایت فقیه سر دادن. روز 22 بهمن روز جارو کردن رژیم است. تا سرنگونی جنایتکاران خیابانها را نباید ترک کرد. از این فرصت استفاده کنیم و مثل موسوی و کروبی و کسانی که ترمز تظاهرات مردمی هستند، منتظر مجوز از جنایتکاران نشویم. عاطفه اقبال - 17 بهمن 89

-------------------------------


------------------------------------------------------

فەرماندەی بارزان


لە شكرین ئەم لەشكرین وەك چیا خۆ راگرین
سومبولین بۆ ئاشتیێ جەنگییدا ئاگرین
لەشكرین، لەشكرین
ئارمانجدامە ژیانە بنگەهێ مە ڤیانە
جان فیداینە و نامرین پەیرۆوا مە بارزانە
لەشكرین،لەشكرین
لەشكرێ كوردستانین دل ب سۆزو پەیمانین
پێشمەرگێت بارزانینە فەرماندەیا بارزانین
لەشكرین،لەشكرین
دێ پەیامێ گەهینین راسیێ دێ سەلمینین
ئەم كورێت بارزانینە شۆرشێ ناوەستینین
لەشكرین،لەشكرین
دێ مینین و هەر هەبین بۆ ڤێ ئاخێ ئەم دێ ژین
بارزان رێبازا مەیە هەرو هەر دێ سەركەڤین
لەشكرین،لەشكرین
لەشكرێ كوردستانین دل ب سۆز و پەیمانین
پێشمەرگێت بارزانینە فەرماندەیا بارزانین
------------------------------------------------------------

رئیس دیوان عالی کشور : حیات ما به اعدام بستگی دارد

رئیس دیوان عالی کشور گفته است: "حیات، آسایش و آرامش زندگی ما به اعدام و قصاص بستگی دارد."

خبرگزاری مهر که این سخنان آیت الله محسنی گرکانی را گزارش کرده، نوشته که او این اظهارات را در جلسه "درس اخلاق" خود عنوان نموده اما اشاره ای به محل سخنرانی نداشته است.

رئیس دیوان عالی کشور پس از بیان آیه ای از قرآن درباره مسئله اعدام و قصاص افزوده: "مسئله اعدام ها و قصاص هایی که قرآن می فرماید، حیات، آسایش و آرامش زندگی ما به آن بستگی دارد."

افزایش روند اعدام زندانیان با جرایم مختلف در ماه های گذشته با واکنش اعتراضی بسیاری از دولت ها و نهادهای بین المللی مدافع حقوق بشر روبرو شده است.

مقامات دولت جمهوری اسلامی می گویند که اکثر اعدام شدگان اخیر از مجرمان مرتبط با جرایم مواد مخدر و قتل و جنایت بوده اند. رامین مهمانپرست، سخنگوی وزارت امور خارجه هم گفته 80 درصد افرادی که در ماه های گذشته در کشور به دار آویخته شده اند، مجرمان پرونده های مربوط به مواد مخدر بوده اند.

اینک رئیس دیوان عالی کشور با تایید این اظهارات، گفته است: "مساله قاچاق مواد مخدر بلایی است که استعمار در جامعه رواج داده و قتل آرام جوانان ما را رقم می‌زند."

او از اینکه "قضات دیوان عالی کشور به این پرونده‌های مهم با سرعت، دقت و قاطعیت رسیدگی و در صورتی که محاکم رأی صحیحی صادر کرده باشند آن‌ را ابرام می‌کنند" ابراز خوشحالی کرده است.

محسنی گرکانی با تقدیر از "زحمات" قضات و پرسنل قوه قضائیه، از اینکه "بعضی ها قدر دستگاه قضایی را نمی دانند" انتقاد کرد و گفت: "[آنها] نمی فهمند که امنیت حاکم در کشور به دست قضات خدوم دستگاه قضایی است."

او همچنین گفت: "قضات و کارکنان دستگاه قضایی تمامی توان خود را صرف احقاق حق و نهادینه کردن امنیت در جامعه می‌کنند."

دیوان عالی کشور عالی ترین نهاد قضایی جمهوری اسلامی است که مصوبات هیات عمومی آن که از بلندپایه ترین قضات کشور تشکیل می شود، از ارزشی به اندازه قوانین موجود برخوردار است. این دیوان حتی صلاحیت رسیدگی به تخلفات رئیس جمهور از وظایف قانونیش را نیز دارد.

"این دیگر چه صیغه‌ای است"

سخنان رئیس دیوان عالی کشور مبنی بر اینکه "حیات ما به اعدام بستگی دارد" در حالی عنوان شده که در روزهای گذشته بر میزان اعتراضات داخلی و بین المللی به روند رو به رشد مجازات اعدام در ایران افزوده شده است.

بر پایه گزارش های رسمی تنها در ماه ژانویه دست کم 66 نفر در ایران اعدام شده اند اما برخی از فعالان حقوق بشر می گویند رقم واقعی اعدام ها بسیار بیش از این مقدار است.

میرحسین موسوی و مهدی کروبی، از رهبران معترضان به دولت ایران (موسوم به جنبش سبز) چند روز پیش در یک دیدار مشترک، نسبت به "تعداد زیاد اعدام ها و تعجیل در اجرای احکام اعدام بدون طی کامل مراحل دادرسی و قانونی" در کشور اعتراض کردند و آنرا ناشی از "بی تدبیری حاکمان و ایجاد رعب و وحشت در جامعه" دانستند.

این دو "طی کامل مراحل دادرسی و قانونی" برای بهره مند شدن تمام افراد از حقوق خود را فارغ از چند و چون اتهامات افراد و درستی یا نادرستی این اتهامات، حق قانونی و شرعی آنها دانستند.

به گفته کروبی و موسوی "اعدام قریب به ۳۰۰ تن طی یک سال گذشته، آیا جز ایجاد رعب و وحشت در جامعه دستاوردی برای اذهان عمومی کشور دارد و نتیجه ای جز انزوای بیشتر ایران در مجامع بین المللی را به همراه نخواهد داشت؟"

رهبران معترضان ایران با طرح این پرسش که آیا اعدام بدون طی شدن مراحل دادرسی و بدون اطلاع خانواده متهم اقدامی انسانی و اسلامی است؟ خواستار توقف این شیوه شدند.

این دو همچنین خودداری از تحویل اجساد اعدام شدگان به خانواده و بستگان آنها را "صیغه ای" دانستند که "به تازگی آنرا باب کرده اند."

جمهوری اسلامی در کمتر از 40 روزی که از آغاز سال جدید میلادی می گذرد، رکورد بیشترین اعدام ها در جهان را از آن خود کرده است. این میزان به حدی بود که در ماه ژانویه 2011 در ایران به طور متوسط هر 8 ساعت، یک اعدام در ایران صورت گرفت.

اعدام؛ به راحتی

سازمان دیده‌بان حقوق بشر روز یکشنبه نسبت به افزایش اعدام‌ها در ایران ابراز نگرانی کرد و تخمین زد که در سال ۲۰۱۱، تعداد افراد اعدام شده می‌تواند به "بیش از هزار تن" برسد. این یعنی ایران رتبه اول اعدام در تمام جهان را به خود اختصاص می دهد و در این زمینه حتی از چین هم پیشی می گیرد.

در سالهای گذشته چین و پس از آن عربستان و ایران به ترتیب اولین، دومین و سومین کشورهای اجرا کننده حکم اعدام در جهان بودند؛ این در حالی است که جمعیت چین بیش از 20 برابر ایران است.

سارا لی ویتسون، مدیر بخش خاورمیانه سازمان دیده بان حقوق بشر به خبرگزاری فرانسه گفته اگر اعدام‌ها در ایران با سرعت کنونی پیش برود، تا پیش از به پایان رسیدن سال ۲۰۱۱، بیش از هزار نفر در ایران "به راحتی" اعدام شده اند.

این سازمان در گزارش سال ۲۰۱۱ خود که در روزهای اولیه بهمن‌ماه منتشر شد، اعلام کرد نقض حقوق بشر در ایران، در سال گذشته‌ میلادی، با افزایش اعدام، شکنجه و ارعاب، بحرانی‌تر از گذشته شده است.

پیش از این ایالات متحده آمریکا و اتحادیه اروپا در موضع‌گیری‌های جداگانه ای با ابراز نگرانی از وضعیت اعدام ها در ایران، خواستار توقف این روند شده بودند.

کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل متحد نیز روز چهارشنبه 13 بهمن از افزایش شمار اعدام ها در هفته های اخیر در ایران ابراز نگرانی عمیق کرد.

در بیانیه ای که ناوی پیلاوی در این خصوص منتشر کرد، آمده است: "ما بارها و بارها از ایران خواسته ایم تا اعدام ها را متوقف کند و من از اینکه ظاهرا مقامات ایرانی، به جای توجه به این درخواست، به کاربرد بیشتر مجازات اعدام روی آورده اند عمیقا متاثرم."

او همچنین گفته است که از تعداد زیاد افرادی که در جمهوری اسلامی ایران به اعدام محکوم شده و در انتظار اجرای حکم به سر می برند، از جمله زندانیان سیاسی، محکومان پرونده های قاچاق مواد مخدر و مجرمان نوجوان "بیمناک" است.

این مقام سازمان ملل افزوده است که کشورهای مختلف جهان عموما به سوی لغو مجازات اعدام از طریق تغییر قوانین کیفری و یا رویه های قضایی حرکت می کند و از جمهوری اسلامی خواسته است تا اجرای احکام اعدام را به حالت تعلیق در آورد و به اقدامات لازم برای لغو این مجازات دست بزند.

مخالفان دولت و فعالان حقوق بشر، جمهوری اسلامی را متهم می کنند که تحت پوشش اعدام گسترده مجرمان جرایمی مانند قاچاق مواد مخدر و قتل، به قتل عام زندانیان سیاسی می پردازد و از این منظر وضعیت اعدام ها در ایران را با دهه 1360 مقایسه می کنند که در آن هزاران نفر از اعضا و هواداران گروه های مخالف جمهوری اسلامی در زندان های کشور شکنجه و اعدام شدند

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر