///////////////////////
زلزله؛ دفن برخی اجساد بدون طی روال قانونی
در برخی از روستاهای زلزله زده شمال آذربایجان شرقی اجساد بدون طی روال قانونی و صدور مجوز پزشکی قانون دفن میشوند.روستائیان روشهای غیرمجاز دفن و خاکسپاری متوفیان زلزله را بدون طی روال قانونی به شکل سنتی در محل روستاهای خود انجام میدهند.
در همین حال مدیرکل پزشکی قانونی استان هشدار داد که این رویه در پیگیریهای بعدی خانوادهها مشکل ایجاد خواهد کرد.
بهرام صمدی راد گفت: صدور جواز دفن توسط هر مرجعی به جز پزشکی قانونی غیرمجاز است.
///////////////////
ابهام در تعداد قربانیان زمین لرزه آذربایجان
دیگربان: زمینلرزه آذربایجان شرقی ۱۲ هزار خانه را تخریب و ۱۵۵ هزار نفر را دچار حادثه کرده است٬ اما مقامهای جمهوری اسلامی از ارائه آمار دقیق قربانیان آن خودداری میکنند.محمود احمدینژاد با گذشت کمتر از ۴۸ ساعت از وقوع این زمین لرزه بدون صدور پیامی به منظور زیارت قبرستان بقیع راهی مدینه شده و ظاهر رستمی٬ دبیرکل جمعیت هلال احمر هم به لیبی سفر کرده است.
گروهی از نمایندگان مجلس و برخی سایتهای محافظهکار نیز طی دیروز و امروز انتقادهای تندی متوجه صدا و سیما و نهادهای مربوط به این حادثه کردهاند که به نظر میرسد این انتقادها چندان موثر نبوده است.
اللهوردی دهقان٬ نماینده مردم ورزقان و خاروانا که از همان ساعات اولیه وقوع زمینلرزه نسبت به عواقب بیاعتنایی به چنین حادثهای هشدار داده بود٬ اعلام کرده که «عمق فاجعه زلزله درست اعلام نشده است.»
آقای دهقان گفته است: «اگر عمق فاجعه درست و به نحو مقتضی انعکاس و اعلام میشد وضعیت در منطقه بسیار بهتر از الان بود.»
وی همچنین افزوده است: «وضعیت آسیب دیدگان زلزله ورزقان بحرانی است و مسئولین استان، اطلاعاتی به وسعت حادثه و زلزله ندارند و در ستاد بحران استان نیز اطلاعات کاملی ارائه نمیکنند.»
رادیو و تلویزیون به عنوان فراگیرترین رسانه با گذشت حدود ۴۸ ساعت از وقوع این حادثه از پوشش همه جانبه اخبار و وضعیت قربانیان آن خودداری کرده و سایتها و شبکههای اجتماعی مسئولیت اطلاعرسانی را بر عهده گرفتهاند.
برخی گروههای دانشجویی و تشکلهای مردمی نیز در پی وقوع این حادثه تلاشها برای جمعآوری کمکهای اولیه را آغاز کرده و مشغول فرستادن این کمکها به مناطق آسیب دیده هستند.
موج انتقادها و اعتراضها از نحوه امدادرسانی به آسیبدیدگان در شرایطی رو به افزایش است که مقامها و نهادهای مسئول شرایط کنونی مناطق حادثه دیده را «آرام» توصیف کرده و گفتهاند نیازی به کمکهای خارجی ندارند.
آنها همچنین از اطلاعرسانی دقیق درباره آمار قربانیان٬ مصدومان و وضعیت مناطق آسیب دیده به طور معناداری خودداری میکنند.
اخبار٬ اطلاعات و گزارشها درباره زمینلرزه آذربایجان شرقی از سوی منابع مختلفی اعلام میشود که تازهترین این اخبار حاکی از تخریب ۱۲ هزار واحد مسکونی بر اثر این زمین لرزه است.
این آمار از سوی احمد علیرضابیگی٬ استاندار آذربایجان شرقی در اختیار رسانهها قرار داده شده است.
حسین درخشان٬ مدیر روابط عمومی سازمان امداد و نجات هم آمار تکان دهندهای از وضعیت مناطق آسیب دیده ارائه کرده که در دو روز گذشته هیچ مقام و نهادی چنین آماری را اعلام نکرده است.
آقای درخشان به سایت محافظهکار «آریا» گفته ۱۵۵ هزار نفر (۳۴ هزار و ۲۰۰ خانوار) بر اثر این زمینلرزه دچار حادثه شدهاند.
مدیر روابط عمومی سازمان امداد و نجات افزوده بر اثر این زمین لرزه ۶۷ هزار نفر در اهر٬ ۴۲ هزار نفر در ورزقان٬ ۴۰ هزار نفر در هریس و شش هزار نفر در تبریز دچار حادثه شدهاند.
درخشان همچنین اعلام کرده که نیروهای امداد توانستهاند دو هزار و ۶۰۶ نفر را نجات دهند که از میان این افراد نیز یک هزار و ۲۲۶ نفر از آنها مصدوم نبودهاند.
آقای دهقانی در یکی از گفتگوهای خود به همین مسئله اشاره کرده و با انتقاد از عملکرد نیروهای امداد گفته مردم مناطق آسیب دیده «خودشان نسبت به جمعآوری اجساد و انتقال مجروحین اقدام کردهاند.»
در آمار مدیر روابط عمومی سازمان امداد و نجات هیچ اشارهای به تعداد قربانیان این زمینلرزه نشده و معلوم نیست که چرا این مقام مسئول از ارائه آمار جان باختگان خودداری کرده است.
مقامهای مسئول آمار قربانیان این زمینلرزه را تاکنون ۳۰۶ نفر اعلام کردهاند٬ اما با توجه به آمار ۱۵۵ هزار نفری حادثهدیدگان به نظر میرسد تعداد کشتهشدگان بیش از این آمار باشد.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر