محکومیت سفر دبیرکل ملل متحد به حاکمیت دیکتاتوری آخوندی ایران
برد وزیرخارجه کانادا خطاب به بان کی مون : این دیدار تنها در خدمت مشروع کردن رژیمی است که کانادا آن را مهمترین تهدید صلح وآرامش جهانی می داند
نشنال پست چاپ کانادا درشماره ۲۸ اوت ۲۰۱۲ خود نوشت : وزیر امور خارجه کانادا جان برد، درنامه یی به دبیرکل ملل متحد، ضمن اشاره به سابقه وحشتناک نقض حقوق بشر توسط رژیم ایران، از وی خواستار لغو شرکت درجلسه سران جنبش عدم تعهد در ایران شده و خطاب به وی تاکید کرده است:
حاکمان کنونی ایران از حضور شما برای مقاصد نفرت پراکنی خودشان استفاده خواهند کرد. چنین دیداری تنها در خدمت مشروع کردن و تایید سابقه این رژیم است که کانادا آن را مهمترین تهدید برای صلح و آرامش جهانی میداند.
آقای برد افزود: حکومت ایران رژیمی است که هم همسایگانش را تهدید می کند، هم سابقه وحشتناکی در نقض حقوق بشر دارد و بخشهای زیادی از جامعه ایران از پایه یی ترین حقوقشان محروم می کند.
نشنال پست خاطرنشان کرد: آقای برد وزیرخارجه آمریکا ، با فراخواندن رسمی بان کی مون که به این برنامه نرود، به مجموعه دولتها و مدافعان حقوق بشر می پیوندد که می گویند حضور سازمان ملل درتهران درخدمت توجیه سلطه حکومتی است که بخاطر برنامه غیرقانونی اتمی اش تحت تحریمهای سخت کشورهای غربی و ملل متحد قرار دارد.
منبع انعکاس خبر: سایت همبستگی ملی
----------------------------
گروه ویژه ایران در آژانس بینالمللی آغاز به کار کرد
آژانس بینالمللی با تأیید مدیرکل، یوکیو آمانو، "تیم ویژه ایران" برای نظارت دقیق بر فعالیتهای اتمی جمهوری اسلامی را تشکیل داد. چندی پیش علی اصغر سلطانیه، نماینده دائم ایران در آژانس بینالمللی این خبر را تکذیب کرده بود.
براساس یک سند داخلی، در آژانس بینالمللی انرژی اتمی مستقر در وین، یک "گروه ویژه ایران" تشکیل شده است که گفته میشود ۲۰ نفر عضو آن هستند. تحقیق و بازرسی تأسیسات اتمی ایران و رسیدگی به تمامی مسائلی است که با فعالیتهای هستهای مناقشهبرانگیز جمهوری اسلامی مرتبط است، از جمله وظایف این "گروه ویژه ایران" است.
به گزارش خبرگزاری رویترز این خبر مبتنی است بر یک سندی داخلی که روز چهارشنبه (۲۹ اوت/۸ شهریور) رویت شده است. در این سند با صراحت ذکر شده که یوکیو آمانو، مدیرکل آژانس بینالمللی تشکیل "تیم ویژه ایران" را تأیید کرده است.
این خبرگزاری میافزاید، به نظر میآید این اطلاعیه کوتاه آژانس بینالمللی که خطاب به همکاران آژانس صادر شده، تلاشی است برای تمرکز و سختگیری بیشتر نسبت به پرونده حساس اتمی ایران.
به نظر میآید آژانس بینالمللی مستقر در وین قصد دارد تمامی فعالیتهای نظارتی بر تأسیسات اتمی ایران را در یک واحد متمرکز و جمعآوری کند.
این نهاد نظارتی سازمان ملل متحد که مسئول بازرسی و نظارت بر فعالیتهای هستهای ایران است، طی سالهای گذشته نگرانی فزایندهای نسبت به فعالیتهای اتمی و احتمالا نظامی جمهوری اسلامی داشته است. ولی مقامهای ایران مدعی هستند که فعالیتهای هستهای آنها کاملا صلحآمیز است.
هفته گذشته خبر تصمیم آژانس بینالمللی مبنی بر "تیم ویژه ایران" منتشر شده بود. در پی آن علی اصغر سلطانیه، نماینده دائم ایران در آژانس بینالمللی این خبر را تکذیب کرده بود.
«اختلافها همچنان پابرجاست»
آخرین نشست نمایندگان ایران و آژانس بینالمللی که روز جمعه (۲۴ اوت/۳ شهریور) برگزار شد، بدون نتیجه پایان یافت.
هرمان ناکارتس، رئیس هیات مذاکرهکننده با ایران بعد از آن به خبرنگاران گفت: «اختلافات اساسی همچنان پابرجاست و مانع از توافق بر محوری مشخص میشود.»
ناکارتس با تاکید بر اینکه نشست "نتیجهبخش" نبوده است، اضافه کرد:«در حال حاضر برنامهای برای دیدار بعدی نداریم و مشخص نیست این دور مذاکرات ادامه یابد.»
آژانس بینالمللی انرژی اتمی پیش از این نشست اعلام کرده بود که مهمترین اولویت آنها در نشست وین، دسترسی بازرسان آژانس به تاسیسات "پارچین" است.
بنا به گفتهی مقامات آژانس بینالمللی، آخرین تصاویر ماهوارهای دریافتی از این تاسیسات حاکی از آن است که برخی ساختمانهای این تاسیسات تخریب و بعضی تجهیزات جابجا شدهاند. آژانس میگوید این امرمیتواند نشانهی تلاش جمهوری اسلامی ایران برای پنهان کردن شواهد آزمایش برای دستیابی به سلاح اتمی باشد.
بان کی مون، دبیرکل سازمان ملل متحد که روز چهارشنبه (۲۹ اوت) وارد تهران شد، قصد داشته است با رهبری جمهوری اسلامی ایران در باره اهمیت حل مناقشه بینالمللی اتمی ایران گفتوگو کند.
نقض حقوق بشر در ایران، فعالیتهای تروریستی این کشور و بحران سوریه از دیگر موضوعهای مورد بحث آقای بان با رهبری جمهوری اسلامی است.
منبع خبر: سایت رادیو آلمان، دوچه وله
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر