اما من فکر میکنم این تحلیل تا حدی بیجا بوده است تا جایکه من میدانم کردها نه به رژیم اسد و نه مبارزین باور چندانی ندارند 5 میلیون کرد در سوریه میتوانند فقط جایگاه خویش و صفوف خویش را مستحکم کنند برای آینده اتحاد میان کردها به هدفشان بهتر میرسند.
علی رغم متهم شدن به عدم مشارکت گسترده در قیام نبرد دیرینه کردهای سوریه با خاندان اسد در انقلاب جاری تازه شد
بیروت – محمد زید مستو ، العربیه فارسی
کردها در سوریه که رژیم حاکم را به ستم ملی و تبعیض نژادی متهم می کنند علی رغم انتقادهایی که از عدم مشارکت گسترده آنها در انقلاب مطرح می شود با توان زیاد به قیام مردمی علیه رژیم خاندان اسد پیوستند.
نبرد آنها با نظام دیرینه است ؛ آنها از سال 1963 همزمان با رسیدن حزب بعث به حکومت ، از سخن گفتن و آموزش به زبان مادری محروم شدند و با وجود جمعیت فراوان آنها به حاشیه رانده شدند. رژیم همچنین بین آنها و مردم عرب فتنه گری کرد و صدها هزار تن از آنها را حتی از داشتن شناسنامه محروم کرد.
زندان ها در سوریه تعداد زیادی از فعالان کرد را که علیه تبعیض نژادی از زمان اسد پدر قیام کرده بودند در بر می گیرد.همچنین تعداد زیادی از آنها در قیام های سال 2004 ، 2008 و 2010 قتل عام شدند.
علی رغم متهم شدن کردها به عدم مشارکت فعال در انقلاب با وجود نبرد قدیمی آنها با رژیم و جمعیت فراوان آنها ؛ اما حضور کردها در تظاهرات های خیابانی بسیار چشمگیر بود.
پس از آغاز انقلاب ، رژیم تلاش کرد آنها را به سمت خود جذب کند . بر همین اساس به آنها اجازه داد جشن نوروز را برگزار کنند وبه 90 هزار نفر از آنان شناسنامه داد.
فعالان کرد همچنین تاکید می کنند رژیم سوریه تلاش کرد با دادن پول و امکانات به رهبران کردها آنها را از انقلابیون جدا سازد.
منابع مخالفان تعداد کردهای سوریه را 5 میلیون نفر معادل 20% جمعیت کشور اعلام می کنند. اغلب آنها در استان حسکه ، کوبانی و عفرین در حلب و همچنین استان های دمشق و رقه به سر می برند.
پیوستن به انقلاب
فعالان کرد می گویند 15 تن از 35 نفری که در تظاهرات اعتراضی در اوایل انقلاب در مقابل وزارت کشور بازداشت شده بودند از فعالان کرد بودند.
دانشجویان کرد همچنین نقش برجسته ای در سازماندهی تظاهرات اعتراضی در دانشگاه حلب داشتند.
ایان اورکیش عضو دفتر اطلاع رسانی جوانان کرد در سوریه در گفتگو با العربیه تاکید کرد " در حقیقت انقلاب در مناطق کردنشین در اوایل آوریل سال گذشته در منطقه قامشلی و عامودا آغاز شد و سپس به مناطق دیگری در حسکه ، سری کانیه ، درباسیه ، تربه سبی ، عفرین و کوبانی سرایت کرد."
به گفته او " رژیم با این قیام محتاطانه عمل کرد و به جای کشتار مردم ، تعداد زیادی از شرکت کنندگان در تظاهرات را بازداشت و رهبران آنها را تحت پیگرد قرار داد."
وی افزود :" همزمان با گسترش انقلاب رژیم سیاست ترور و تصفیه رهبران کرد را به کار گرفت. بر همین اساس مشعل تمو از شخصیت های بارز کردها و همچنین حسین برهک ، دکتر شیرزاد حاج رشید را ترور کرد و دیگر رهبران آنها را به ترور تهدید کرد."
بر اساس اظهارات مخالفان در استان حسکه 25 تن از کردها ، در عفرین 8 تن ، در کوی کردها در دمشق 5 نفر به دست نیروهای دولتی کشته شدند و 287 تن از آنها در استان حسکه و 98 نفر در دمشق بازداشت شدند.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر