نگرانی از شرایط انفجاری با جمعیت ناراضی هفتاد میلیونی
روزنامه مستقل چاپ تهران به نقل از یک کارشناس نوشت: الآن مردم با شعار اصلاحطلب اصولگرا دیگه تمومه ماجرا، خیلی به اصلاح طلبان امید ندارند و آنها دیگر سوپاپ اطمینان هم نیستند! الآن تمام آقایان نگران از آمدن اقشار فرودست به میدان اعتراض و مبارزه هستند. جمعیتی حدود ۷۰میلیون نفر ناراضیاند. ...احتمال این است که شما شورش های شهری را نتوانید کنترل کنید.
روزنامه شرق هم از شرایط انفجاری جامعه خبر داد و نوشت: افزایش شمار فقرا و اقشار کمدرآمد پیامدهای اجتماعی، سیاسی و امنیتی خاص خود را در پی دارد؛ وضعیتی که نباید از چشم مسئولان تراز اول کشور دور مانده باشد! پیش از این، اعتراضات آبان ۱۳۹۸ به افزایش قیمت بنزین کاهش چشمگیر تابآوری اجتماعی در کشور را نمایان کرده بود. عدم توجه جدی دولتمردان به این دسته از مسائل موجب افزایش شکاف میان دولت و ملت شده و نارضایتیهای گسترده بیش از هر زمان دیگری موجب شده تا افق پیشرو، چشمانداز با ثبات و امیدبخش و اطمینانبخشی را به نمایش نگذارد.
کار بهجایی رسیده که حتی برخی از روحانیون هم به ناکارا بودن ماشین سرکوب خامنه ای در متوقف کردن مردم بهجان آمده اذعان میکنند و هشدار میدهند. از جمله فاضل میبدی گفته: دیگر نمیتوان مردم گرسنه را سرکوب کرد. ممکن است (با سرکوب) در کوتاه مدت بتوان شرایط را کنترل کرد، اما کنترل این وضعیت (با سرکوب) در بلندمدت دیگر امکانپذیر نیست.
بیش از هر کس خود خامنهای و پاسدارانش میدانند سرانجام این وضعیت چیزی جز انفجار جامعه ای عاصی و کارد به استخوان رسیده نیست. بویژه این روزها میبینند که سپر کرونا هم دارد کارآیی خود را از دست میدهد و این در شرایطی است که کفگیر نظام به ته دیگ خورده و از لغو تحریمها هم خبری نیست.
روزنامه جهان صنعت چاپ تهران ضمن پرداختن به رابطه حکومت ایران با جامعه جهانی به بنبست اصلی نظام اشاره کرده و نوشته است: حتی اگر تمام دنیا با (نظام) دوست باشند، حتی اگر تمام تحریمهای بینالمللی علیه ایران لغو شوند و بتوانیم بیش از حد معمول نفت صادر کنیم باز هم مشکلات و چالش های (نظام) سرجای خود باقی میمانند. چرا که استراتژیهایی که در داخل وجود دارد نمیتوانند هدایتگر مسیر پیشرفت باشند.
روزنامه ستاره صبح نیز به نقل از یک کارشناس امور بین الملل نوشته است: قانون (هسته ای) مجلس، مصداق فاصله گرفتن (نظام) از برجام است. طراحان این قانون و حامیان آن تصور میکنند که با این روند میتوان طرفهای (نظام) را به بازگشت از برجام مجاب کنند. ولی واقعیت این است که این روند نه تنها باعث بازگشت طرفهای (نظام) به برجام نشده، بلکه آنان را به رفتار رادیکالتر و تندتر علیه ما مجاب خواهد کرد.
روزنامه مستقل نیز با اشاره به حرف های محمد غرضی از مؤسسین سپاه پاسداران از ورشکستگی تقلاهای نظام در گرم کردن تنور انتخابات خبر داده و نوشته است: قدرت سیاسی تمام تلاشش را میکند که بتواند اجماعی بهوجود بیاورد و با کاندیداهایی که معرفی میکند رضایت مردم را ایجاد کند که موفق نمیشود.
روزنامهٔ آرمان نیز اظهارات عبدالله ناصری از جناح موسوم به اصلاح طلبان را انعکاس داده که ناگزیر شده اعتراف کند براندازی را یک واقعیت میداند. وی گفته است: نباید کتمان کرد که بعد از ۹۶ و با ضعف عملکرد دولت از یکسو و سختتر شدن هسته اصلی قدرت از سوی دیگر، مردم دیگر برای انتخابات انگیزه کافی ندارند. اعتراف میکنم که شعار «اصلاحطلب اصولگرا دیگه تمومه ماجرا» تا حدودی واقعیت دارد.
روزنامه آرمان در مطلبی درباره گرانی و تورم و فقر روزافزون جامعه هشدار داد و نوشت: باید از زمانی ترسید که دیگر آتشفشان گرسنگان هیچگونه ترمزی را نپذیرند.
این روزنامه نوشت: زمانیکه کرونا در ایران شیوع پیدا کرد، کشور ما نه آمادگی زیان های سخت اقتصادی این ویروس را داشت و نه وضعیت معیشتی مردم آنگونه بود که بتوانند چند ماه رکود اقتصادی شدید ناشی از قرنطینه را تحمل کنند، پس کرونا مستقیم به روح و روان و تابآوری مردم در برابر مشکلات حمله کرد و باعث افزایش آسیبهای اجتماعی و مشکلات روحی و روانی شد. البته برخی از کارشناسان بر این باورند که این آسیبها از قبل در کشور ما وجود داشته اما با شیوع کرونا، این آسیبها از نقاط تاریک جامعه بیرون آمده و خود را بیشتر نمایان ساخته است.
این روزنامه با اشاره به خوشگذرانی آقازاده ها در کشورهای همسایه نوشت: اگر همین قوانین را با وجدان کار انقلابی و تقوای مالی، به اجرا درآوریم دیگر بعضی از مسئولان نمیتوانند برای شنا و سونای آخر هفته به کشورهای حاشیه خلیجفارس بروند و روز بعد در پشت میزشان از مشکلات و دردهای مردم بگویند. عده ای از رفاه زیاد و تورم درآمد دچار زحمت شدهاند ولی در مقابل فروش نوزاد به شکل چشمگیر و آزاردهندهای رشد یافته یا مردم برای سیر کردن شکمشان روبه سرقت تلفن همراه یا کیفقاپی آوردهاند.
در کنار این موضوع پیشفروشی نوزادان بر حسب سفارش و همچنین فروش جنین، روشی است برای کسب درآمد و تأمین مخارج خانوادههایی که این روزها درآمدی ندارند. همچنین فروش اعضای بدن مانند کلیه یا قسمتی از کبد و. . . تا حدی زیاد شده که کافی است سری به بیمارستانها تخصصی کلیه در تهران و شهرهای بزرگ بزنیم. مثلا در میدان ونک، کافی است به بیمارستان شهید هاشمینژاد بروید تا ببینید تمام کوچهها، کرکرههای پارکینگ منازل، تیرهای چراغ برق و تابلوهای راهنمایی و رانندگی پر از اعلامیه فروش کلیه با گروه خونی مختلف است.
این روزنامه در پایان هشدار میدهد که باید از زمانی ترسید که دیگر آتشفشان گرسنگان هیچگونه ترمزی را نپذیرند..
با اوجگیری جنگ قدرت در بالای نظام، یک عضو خبرگان رهبری آژیر خطر را کشید و گفت: اختلافی که به نفرت و عدم اعتماد ختم شود و طرفین همدیگر را خائن خطاب کنند، خطرناک است.
آیت الله هاشم هاشم زاده هریسی در گفتگو با سایت جماران گفت: متاسفانه کشور ما مشکلات زیادی دارد. در حالی که اقشار جامعه به پایین فقر پرتاب میشوند مسئولان به بالای ثروت صعود میکنند.
وی افزود: در این میان اختلافاتی که میان برخی مسئولین بروز کرده همین اندازه خطرناک است. عده ای کشور را به دو دسته خائنان و خادمان تقسیم کرده اند. آنهایی هم که خود را خادم مطلق می پندارند خیلی رفتارها می کنند که به ضرر نظام و انقلاب است.
آیت الله هاشم زاده هریسی گفت: مسئولین اختلافات را کنار بگذارند. وقتی که این اختلافات را پیدا می کنند، کمر نظام را می شکنند. بعد هم حس پیروزی کاذب پیدا می کنند. مجلس گمان می کند با برخی رفتارها بر دولت پیروز شده و یا همین طور برعکس. اگر این رویه ها ادامه یابد شاید این ادعا درست از آب دربیاید که با اختلافات جناحی در حاکمیت، مردم زمین می خورند.
عضو مجلس خبرگان ادامه داد: به جان هم افتادن ها باعث می شود مردم فکر کنند ما به فکر آنها نیستیم و این بر نارضایتی شان می افزاید. بنابراین نتیجه همین می شود که می بینید. متاسفانه همگی در یک کشتی نشسته ایم و در کمال ناباوری در حال سوراخ کردن آن هستیم. خدا نکند که روزی در داخل همین کشتی غرق شویم
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر