یک کارشناس: اسامه بن لادن یک هفته پیش کشته شده بود
محل اقامت یک میلیون دلاری بن لادن کنجکاوی را بر می انگیخت
محلی که اسامه بن لادن رهبر گروه القاعده در آن کشته شد، ابهام های بسیاری در خصوص بعد امنیتی حفاظت از او و اطرافیانش که به آن شهرت داشتند مطرح می کند. به ویژه این که از ژانویه 1996 سازمان اطلاعات مرکزی ایالات متحده آمریکا واحدی ویژه برای پی گرد او تاسیس کرد. و این نخستین بار در تاریخ بود که واحدی ویژه برای پی گرد یک شخص تاسیس می شود.
محل کشته شدن بن لادن بر خلاف آنچه که در 10 سال اخیر مشهور بود، محلی مسکونی بود و نه پناهگاهی در کوهستان های افغانستان یا حتی در منطقه وزیرستان پاکستان که در همسایگی افغانستان قرار دارد . محل زندگی وی در واقع یک مجتمع مسکونی بزرگ و مرفه در "آبت آباد" نزدیک اسلام آباد بود.
شکل و شمایل این مجتمع مسکونی هر انسان عادی را در خصوص صاحب آن کنجکاو می کند. پس اگر این محل در نزدیکی یک پایگاه نظامی پاکستانی باشد وضع چگونه است؟ مالکان این مجتمع مسکونی دو برادر بسیار ثروتمند بودند و قیمت آن از یک میلیون دلار تجاوز می کند.
مجتمع مسکونی به دور از تماس ها
تا فاصله 18 تا 20 پا از ارتفاع این مجتمع مسکونی، سیم خاردار قرار داده شده است. هیچ پنجره ای ندارد. رفتارهای ساکنانش عجیب می نماید. حتی دیده نشده که کسی از آنجا زباله به بیرون خارج کند. هیچ امکان تماس اینترنتی یا ماهواره ای در منزل وجود ندارد و این ها همه شک برانگیز است.
هیچ گاه شنیده نشده است که اسامه بن لادن و دایره همراهان او پیش از سال 2001 در مکانی واحد اقامت کرده باشند. حتی پیش از حوادث 11 سپتامبر او هیچ گاه در مجتمع مسکونی مشهور خود در قندهار سکونت نداشت و همواره میان شهرهای افغانستان که تحت حاکمیت طالبان بودند، در حال نقل و انتقال بود.
اما اطلاعاتی که تا کنون از عملیات کشته شدن او درز کرده تاکید می کند که این ساختمان مشکوک پنج سال پیش ساخته شده و سازمان اطلاعات آمریکا از سپتامبر گذشته حضور یک شخص مهم در آن را رصد کرده بود . یک هفته پیش نیز از حضور بن لادن در آن مطمئن شدند و روز جمعه گذشته، باراک اوباما رئیس جمهور آمریکا فرمان حمله به ساختمان را امضا کرد. شامگاه شنبه در عملیاتی که مدت زمان آن از 45 تا چند ساعت گزارش شده است. در حین حمله یک گروه کاماندوی کوچک او را از ناحیه سر مورد اصابت قرار داد. به گفته شاهدان پیش از آن به مدت نیم ساعت هلیکوبتر ها ساختمان را بمباران کردند.
بحران رهبری در القاعده
شماری از تحلیلگران ابراز عقیده کرده اند که سازمان القاعده با اعلام کشته شدن بن لادن با بحران رهبری روبرو شده است و به این نکته اشاره کرده اند که محبوبیت سازمان مادر کاهش یافته و از توانایی هایش برای کنترل شاخه های آن نیز کاسته شده است.
محمد ابو رمان کارشناس جنبش های اسلامگرا به خبرگزاری فرانسه گفته است که بن لادن نماد سازمان القاعده بود و او در این سازمان از کاریزمایی برخوردار بود که دیگران فاقد آن بودند لذا کشته شدن او تاثیر مستقیمی بر سازمان خواهد داشت.
او افزود: "هیچ شخصیت دیگری از مزایای بن لادن برخوردار نیست از جمله ایمن الظواهری مرد شماره دو سازمان نیز موضع اجماع نیست و در خصوص او اختلاف وجود دارد. وضعیتی از اضطراب در صف رهبران سازمان پس از کشته شدن بن لادن به وجود آمده ا ست."
او ادامه داد که سازمان القاعده از یک سازمان هرمی به شبکه ای محلی تبدیل شده و ارتباط میان بن لادن و القاعده در جهان عرب بیشتر از طریق بیانیه وبه صورت رهبری معنوی بود .
او با تاکید بر این که کشته شدن بن لادن بیشتر باعث شکست معنوی القاعده خواهد شد تاکید کرد: "چنانچه تحول ها در جهان عرب ادامه یابد ممکن است گروه های مرتبط با القاعده در قبال تحولات محلی بیشتر پاسخگویی نشان دهند، همان چیزی که در مصر در حال رخ دادن است."
اما حسن ابو هنیه کارشناس گروه های جهادی در این باره گفته است که کشته شدن بن لادن می تواند باعث تغییر در فعالیت القاعده شود، به ویژه با توجه به آنچه در لیبی، یمن و سوریه جریان دارد، ممکن است باعث تولد گروه های سلفی منطقه ای شود.
بن لادن برنامه ریز و نه مبارز
انور عشقی رئیس دایره خاورمیانه در دانشکده مطالعات استراتژیک در جده معتقد است کشته شدن بن لادن می تواند نشانه ای از پایان جنگ علیه تروریسم القاعده باشد.
او افزود: "بن لادن را به طور شخصی می شناسم از زمانی که از سال 1994 به سودان رفت. او ذهنیتی برنامه ریز داشت او یک مبارز نیست و برای تجهیز هسته های خفته تمام امکانات خود را به کار گرفت."
عشقی ادامه داد: "هم اکنون مشکل القاعده یافتن یک جانشین است. تنها الظواهری باقی مانده که سعودی های عضو القاعده از فرمان های او اطاعت نمی کنند."
او معتقد است که ایالات متحده بن لادن را یک هفته پیش کشت اما برای آن که بتواند برای مرحله بعدی برنامه ریزی کند، خبر آن را اعلام نکرد. جنازه او هم به دریا انداخته شد تا جنازه او به یک مزار تبدیل نشود."
عشقی تاکید کرد که سعودی روزهای خوشی را پیش رو خواهد داشت چرا که از این به پس شاهد تروریسم نخواهد بود و تروریسم در یمن و صومال نیز تا حدود بسیار زیادی تضعیف خواهد شد.
او تاکید کرد که یافتن جانشین برای بن لادن بسیار دشوار است.
----------------------------------------------------
عیساوی ایران را برای عراق از آمریکا خطرناکتر توصیف کرد
ابراز نگرانی رئیس کمیته امنیتی استانداری الانبار از نقش ایران در عراق
رئیس کمیته امنیتی استانداری الانبار طی اظهاراتی که روز دوشنبه 2-5-2011 از تلوزیون عراقی السومریه مستقر در لبنان پخش شد از نقش ایران در عراق ابراز نگرانی کرد.
عیفان عیساوی رئیس کمیته امنیتی استانداری الانبار واقع در غرب بغداد در گفتگو با السومریه نیوز گفت گروه های مسلح تلاش دارند از خروج امریکایی ها از عراق سوء استفاده کرده و نفوذ خود را در این استان غربی عراق افزایش دهند.
وی همچنین بطورغیر مستقیم خواهان ادامه حضور امریکایی ها در این کشور شده و گفت ایرانی ها از خروج امریکایی ها از این کشور بهره خواهند برد.
وی گفت نقش ایران در عراق خطرناک تر از نقش امریکا در این کشور است .
برخی مقامات و شخصیت های عراقی و آمریکای بارها جمهوری اسلامی ایران را به دخالت مستقیم در امور داخلی عراق متهم کردند .
بر اساس گزارش هایی که پیشتر در این باره منتشر شده بود آمده است که تهران به مسلح کردن نیروهای هوادار خود در کشور همسایه خود عراق دست زده است
////////////////////////////////////////////////////////////////
مسئولان ايرانى از طريق عناصر مزدورانش "مقتدى صدر" خبردار شده اند
تلويزيون ايران از" استقرار هواپيماهاى اسرائيلى در عراق براى حمله به ايران" خبرداد
تلويزيون رسمى جمهورى اسلامى ايران بنابر بر گزارشهاى واصله خبر از آن داده است که هواپيماهاى اسرائيلى در يکى از پايگاههاى هوايى امريکا در خاک عراق مستقر شده و بتدريج بر تعدادشان افزوده شده است.
گفته مى شود هدف از اين تجمع و آمادگى، وارد کردن ضربه توسط نيروى هوايى اسرائيل به اهدافى در ايران است و براى اين کار پايگاه امريکايى مناسبى در خاک عراق براى حمله به ايران انتخاب شده است.
پرس تى وى که از کانالهاى تلويزيون ماهواره اى نزديک به سپاه پاسداران انقلاب اسلامى است ظاهراً بدون اطمينان از صحت خبر، موضوع را از طريق وبگاه خود منتشر ساخته است. اما هنوز منبعى مطلع و مستقل، خبر مذکور را تاييد يا تکذيب نکرده است.
اين کانال مى گويد مسئولان ايرانى، خبر استقرار هواپيماهاى اسرائيلى در خاک عراق را از منابع نزديک به مقتدا صدر از رهبران دينى جوان شيعيان عراق دريافت کرده اند.
مقتدا رهبر جنبش صدريان عراق از مخالفان حضور امريکا در عراق و از نزديکان حکومت ايران در منطقه مى باشد.
اسرائيل بارها از تهديد اتمى ايران عليه منافع خويش گفته و قصد خود را در ضربه زدن به ايران پنهان نکرده است. رويترز ضمن تاکيد بر اينکه مقامات اسرائيلى هميشه خواهان برخورد با ايران شده اند مى افزايد: با اين حال طى هفته هاى اخير شاهد وخامت و شدت گيرى حملات تبليغاتى بين تهران وتل اويو نبوده ايم. لذا حتى اين گزارش تلويزيون دولتى ايران را نمى توان با قاطعيت تصديق کرد.
يک سخنگوى ارتش اسرائيل نيز گفته است که اطلاعاتى از اين گزارش ندارد و اصولا ارتش اسرائيل در مورد عمليات خود اظهارنظر نمى کند.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر