حمله به ایران موضوع مهم بحثهای انتخاباتی اسرائیل
نخستوزیر اسرائیل ضمن اعلام برگزاری انتخابات آتی این کشور گفت که قرار دادن پرونده هستهای ایران در دستور کار جهان دستاورد دولت او بوده است. مواضع نتانیاهو در قبال ایران انتقاد رقبای او را در پی داشته است.
بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر اسرائیل شامگاه یکشنبه (۶ مه/ ۱۷ اردیبهشت) ضمن اعلام تاریخ برگزاری انتخابات زودرس پارلمانی در این کشور بار دیگر برنامه هستهای ایران را «تهدیدی» تلقی کرد که اجازه نخواهد داد تا زمان رفع کامل آن از فشارهای جهانی علیه ایران کاسته شود.
نتانیاهو در جریان سخنرانی در همایش عمومی حزب لیکود که ریاست آن را برعهده دارد، گفت: «مسلماَ ایران در پی فریب دنیا و خریدن وقت است. اما تا زمانی که تهدید کاملاَ برطرف نشود اجازه نخواهیم داد فشارها کم شود.»
انتخابات پیش روی اسرائیل به بالا گرفتن بحثها درباره موضع این کشور در قبال پرونده هستهای ایران و همچنین حمله احتمالی این کشور به ایران دامن زده است.
بر اساس آنچه نتانیاهو اعلام کرد انتخابات در ماه سپتامبر سال جاری برگزار خواهد شد. البته وی در سخناناش تاریخ دقیق برگزاری انتخابات را اعلام نکرد اما رسانههای اسرائیل از برگزاری احتمالی این انتخابات در تاریخ ۴ سپتامبر سخن گفتهاند.
همچنین انتظار میرود که پارلمان اسرائیل در هفته جاری منحل شود. انتخابات پارلمانی اسرائیل در اصل باید در اکتبر سال ۲۰۱۳ برگزار شود، اما تنشهای داخلی بر سر طرح اصلاح قانون نظام وظیفه، بنیامین نتانیاهو، رئیس دولت این کشور را مجبور به برگزاری انتخاباتی زودهنگام کرد. به موجب این قانون یهودیان افراطی از خدمت سربازی معاف هستند.
به گزارش آسوشیتد پرس اگر حمله احتمالی به ایران در طول کمپین انتخاباتی صورت گیرد نتانیاهو از سوی رقبای خود متهم خواهد شد که با این اقدام در پی کسب آرا بوده است.
"زمان برای مذاکرات اتمی در حال سپری شدن است"
نتانیاهو در قبال مذاکرات اخیر مجدد با ایران نیز این پیام را به گوش دنیا رسانده که زمان در حال گذر است و برخلاف برخی از شرکای غربیاش امیدی به نتیجهبخش بودن مذاکرات نشان نداده است. این موضع احتمال حمله قریبالوقوع اسرائیل به ایران را افزایش داده است از این رو حمله به ایران یکی از موضوعات بحثهای پیش از انتخابات این کشور است.
انتخابات میتواند به ائتلاف بسیار متفاوتی از احزاب متفاوت اسرائیل بیانجامد. یکی از موضوعاتی که در سایه ائتلاف جدید در هالهای از ابهام قرار خواهد گرفت لزوم حمله نظامی اسرائیل به ایران است. اسرائیل و همپیمانان غربی این کشور ایران را به تلاش برای دستیابی به تسلیحات هستهای متهم میکنند. ایران میگوید برنامه هستهایش اهدافی صلحآمیز دارد.
نتانیاهو در سخنرانیاش به دستاوردهای دولت خود اشاره کرد و در آن میان تاکید کرد که قرار دادن مساله برنامه هستهای ایران در دستور کار جهان از دستاوردهای دولت او بوده است. او دیگر دستاوردهای دولت خود را تقویت اقتصادی کشور و افزایش امنیت اعلام کرد.
نتانیاهو در سخنان خود هیچ شکی باقی نگذاشت که حزب او پیروز انتخابات خواهد بود: «من معتقدم از سوی شهروندان ماموریت ما برای رهبری کشور بار دیگر تمدید میشود. با کمک خدا، بیشترین سهم در دولت را خواهیم داشت.»
بر اساس نظرسنجیها انتظار میرود حزب نتانیاهو، لیکود، حداقل یک چهارم ۱۲۰ کرسی پارلمان را به دست آورد. این امر نتانیاهو را در موقعیتی قرار میدهد که حزب وی نیروی حداکثر ائتلاف دولتی را تشکیل دهد.
بر اساس نظرسنجیها همچنین انتظار میرود سه حزب بزرگ چپگرای کار، کادیما و "یش اتید" ۴۰ کرسی پارلمان را از آن خود کنند. نتانیاهو میتواند از برخی یا همه آنها برای تشکیل دولت ائتلافی دعوت کند.
انتقاد به مواضع نتانیاهو
نتانیاهو در حالی بر موضع خود در قبال ایران پافشاری کرد که رقیب اصلی او، شلی یاشیموویچ، رئیس حزب کارگر، تنها یک روز پیش از آن در شبکه ۲ تلویزیون این کشور از موضع نتانیاهو درباره ایران به شدت انتقاد کرد.
یاشیموویچ روز شنبه (۵ مه/۱۶ اردیبهشت) در یک مصاحبه تلویزیونی گفت: «تبدیل کردن موضوع دفاع از اسرائیل در برابر ایران، به عنوان بزرگترین مشکل اسرائیل، یکی از جدیترین اشتباهات است.»
به گزارش رویترز، خانم یاشیموویچ در گفتوگوی خود با شبکه ۲ تلویزیون اسرائیل، برنامه هستهای ایران را "مشکلی برای همه دنیا" خواند و افزود: «اینکه ما این مشکل را برای خودمان در نظر بگیریم تا رهبری حل آن را بر عهده داشته باشیم، خطاست.»
با اینهمه نتایج یک نظرسنجی که توسط روزنامه "معاریو"، یکی از روزنامههای پرتیراژ اسرائیل انجام شده، نشان میدهد ۶۲ درصد از مردم اسرائیل بنیامین نتانیاهو را سیاستمداری مناسب برای رهبری کشور میدانند.
دولت نتانیاهو یکی از باثباتترین کابینههای تاریخ اسرائیل به شمار میرود.
http://www.dw.de/dw/article/0,,15933144,00.html
-----------------------------
احمدینژاد فردی بیمار و بسیار خطرناک است
کلاوس کلبر: احمدینژاد خطرناک است
کلاوس کلبر، یکی از مسئولان خبری شبکهی دوم تلویزیون آلمان که چندی پیش با محمود احمدی نژاد مصاحبهای انجام داد، او را فردی خواند که «تصوری خاص خود از نظم جهان دارد و گاهی دچار روانپریشی میشود.»
کلاوس کلبر یکی از خبرنگاران ارشد شبکهی دوم تلویزیون آلمان برای ایرانیان نامی آشناست. این خبرنگار پرتجربه برای انجام گفتوگویی اختصاصی با محمود احمدینژاد، رئیس جمهور ایران به این کشور سفر کرد؛ مصاحبهای که شامگاه ۱۹ مارس (۲۹ اسفند) از این شبکه پخش شد. محورهای اصلی این گفتوگو، مناقشهی هستهای غرب با جمهوری اسلامی و چگونگی رعایت مبانی حقوق بشر در ایران بود.
رئیس دولت جمهوری اسلامی ایران در این مصاحبه با تکرار سخنان همیشگی خود در رابطه با اسرائیل، فاجعهی کشتار میلیونها یهودی در جنگ جهانی دوم را "دروغی بزرگ" خواند. او در بارهی موضوع کشمکش اتمی با غرب توضیح داد که ایران در صورت داشتن قصد ساختن بمب اتمی، این موضوع را از پیش اعلام خواهد کرد.
رئیس دولت جمهوری اسلامی ایران در این رابطه گفت: «اگر احمدینژاد بخواهد بمب بسازد، حتما اعلام خواهد کرد و از کسی هم ترس ندارد. وقتی میگوییم [بمب] نمیسازیم، نمیسازیم.»
پس از پخش این گفتوگو، اغلب محافل سیاسی و رسانهای آلمان از شیوهی مصاحبهی کلاوس کلبر انتقاد کردند. در پی انتشار این مقالات، یک مجلهی تلویزیونی پرخوانندهی آلمانی به نام "هور تسو" با این خبرنگار به گفتوگو نشسته و نظر او را در بارهی خطر جنگ اتمی در خاورمیانه و مصاحبهی اختصاصیاش با محمود احمدی نژاد پرسیده است.
حملهی اسراییل به ایران
کلاوس کلبر در پاسخ به این پرسش که "آیا در خاورمیانه جنگی درخواهد گرفت؟" میگوید: «من فکر میکنم جهان در آستانهی این جنگ ایستاده است. مسئله اینست که چه باید کرد تا آخرین گام سرنوشتساز در این راه برداشته نشود.» کلبر سپس به ادعای ایران مبنی بر نداشتن قصد ساختن بمب اتمی اشاره میکند و معتقد است که روی این «ادعا نباید حساب کرد.»
از نظر کلبر بعید نیست که تلآویو به اقدامات پیشگیرانه دست بزند و پیش از دستیابی ایران به بمب اتمی به مراکز هستهای این کشور حمله کند، وی میگوید: «قابل تصور است که برای اسراییل، امکان عملی دیگری وجود نداشته باشد.» این خبرنگار ۵۷ ساله معتقد است که تلآویو همواره برای حفظ موجودیت خود تحت فشار بوده و یاد گرفته است که با این واقعیت کنار بیاید: «با این حال چنانچه ایران بمب هستهای داشته باشد، رهبری اسراییل دیگر قادر به حفظ مردم خود از این خطر نخواهد بود.»
دوستان و دشمنان
کلاوس کلبر سپس به بررسی آرایش نیروها در این نبرد احتمالی میپردازد و در این صفآرایی، اندک دوستان ایران را برمیشمارد: «دوستان ایران کم و کمتر میشوند. کشورهای سنی پیرامون ایران مثل عربستان سعودی، با ایران صاحبِ سلاحِ هستهای هماناندازه مخالفند که با اسراییل. حتی در میان "متحدان سنتی" ایران هم حرکتهایی دیده میشود. از جمله سازمان حماس که در کرانهی باختری رود اردن وابستهی کمکهای ایران است، از پیش اعلام کرده که در صورت بروز جنگ بین ایران و اسراییل دست به اقدامی نخواهد زد.»
به نظر کلبر، باراک اوباما ـ که کلاً جنگجو نیست ـ با توجه به نزدیک شدن تاریخ انتخابات ریاست جمهوری در آمریکا، در حال حاضر علاقهی چندانی به برپاکردن جنگ علیه ایران ندارد.
کلبر میافزاید: «فشار بر اوباما در جهت حمایت از اسراییل در دورهی انتخابات بیش از سالهای عادی است.» با این حال: «برای اوباما درگیر ماجراجوییهای نظامی در این منطقه شدن، آنهم درست در سال ۲۰۱۲ ، مثل یک کابوس است.» کلبر اعتقاد دارد که آمریکا به هر ترتیب شده، از بروز جنگ جلوگیری خواهد کرد.» او با این حال تأکید میکند که در صورت وقوع جنگ، آمریکا جانب اسراییل را خواهد گرفت.
"احمدی نژاد دیوانه است؟"
امید نوریپور، نمایندهی ایرانی تبار حزب سبزها، از جمله منقدان شیوهی مصاحبهی کلاوس کلبر بود
کلاوس کلبر در گفتوگو با خبرنگار "هور تسو" سپس به وضعیت ایران میپردازد و میگوید که احمدی نژاد، تنها «نمایندهی بخشی از یک مجموعهی پیچیدهی روابط و منافع اقتصادی، سیاسی، شخصی و مذهبی است.»
او ضمن توضیح این که «رئیس جمهور ایران در حال حاضر تحت فشار شدید است» در پاسخ به این پرسش که «آیا احمدی نژاد دیوانه است؟ باید از او بترسیم؟» میگوید: «بهنظر من احمدی نژاد فردی است که تصوری خاص خود از نظم جهان دارد و گاهی دچار روانپریشی (Monomanie) میشود. علاوه بر این، غرور شدید ناشی از ایفای نقش ایران در تاریخ، اعتماد به نفس قوی و عدم آمادگی برای یافتن راهکاری مشترک هم که از ویژگیهای دیگر احمدی نژاد است، او را خطرناک میسازد.»
روزنهای به سوی تغییر
خبرنگار "هور تسو" سپس دربارهی مصاحبهی اختصاصی کلاوس کلبر با محمود احمدی نژاد و انتقادهایی که پس از پخش آن در محافل و رسانههای آلمان در گرفت، میپرسد. کلبر ضمن شرح انتظارات بینندگان «که اغلب در اینگونه گفتوگوهای نادر خواستار دیدن مصاحبهای جدلی هستند»، میگوید: «البته باید در مصاحبه با چنین فردی، نظرات موافق و مخالف روشن شود. ولی نخستین وظیفه این است که دیدگاهها و باورهای مصاحبهشونده مشخص ارزیابی شود تا بتوان نتیجه گرفت که آیا امکان دارد در این شرایط بحرانی یک میلیمتر در جهت یافتن راهکاری سیاسی برای حل مسئله پیش رفت یا نه.»
به نظر کلبر که خود در رشتهی حقوق بینالملل تحصیل کرده، این تنها راه جلوگیری از جنگ است. او در این رابطه اضافه میکند: «من پرسشهایم را روی این مسئله متمرکز کردم و کوشیدم وارد بحث در مورد موضوعهای دیگر مثل انکار هولوکاست که احمدی نژاد با سماجت تکرار میکند، نشوم. چون در این رابطه نمیتوان چیزی را تغییر داد.»
تحسین به جای انتقاد
پس از پخش مصاحبه، امید نوریپور، نمایندهی ایرانی تبار حزب سبزها در پارلمان آلمان، که از جمله منقدان شیوهی مصاحبهی کلاوس کلبر بود، او را از "نظر اخلاقی روزنامهنگاری ناکام" خواند. کلبر در پاسخ به خبرنگار "هور تسو" در رابطه با این انتقاد میگوید: «این مسئله مرا به شدت ناراحت کرد. ولی نوریپور تنها بر اساس بخشی از مصاحبه که موفق به دیدنش شده بود، قضاوت کرده بود. پس از دیدن همهی برنامه، او نامهی دوستانهای به مسئولان برنامهی خبری شبکهی دوم تلویزیون آلمان نوشت و از این که در قضاوت عجله کرده، پوزش خواست. نوریپور حتی موضوعهایی که من در رابطه با عدم رعایت حقوق بشر در ایران در مصاحبهام مطرح ساخته بودم، تحسین کرد.
http://www.dw.de/dw/article/0,,15931668,00.html
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر