Pages

Subscribe:

Ads 468x60px

۱۳۹۱ مرداد ۳۰, دوشنبه

محدودیت پذیرش زنان در دانشگاهها یک عقب گرد جدی



 محدودیت پذیرش زنان در دانشگاهها یک عقب گرد جدی

سازمان بین المللی مشارکت آموزش زنان برای حقوق، توسعه و صلح با صدور بیانیه ای از اعمال محدودیت برای ورود زنان ایرانی به دانشگاه های کشور اعلام نگرانی کرد.

در بیانیه این سازمان خواسته شده است که برای اعتراض به تبعیض علیه زنان در دانشگاه های کشور، نامه هایی خطاب به دبیر کل سازمان ملل متحد در آستانه سفر به تهران نوشته شود.



به گزارش دانشجونیوز، نتایج اولیه آزمون سراسری سال ٩١ در حالی اعلام شد که در سال جاری در بیش از ٦٠ دانشگاه کشور در برخی از رشته ها داوطلبان به صورت تک جنسیتی پذیرش شده اند که نسبت به سال گذشته از رشد قابل توجهی برخوردار است. 

در کنار تفکیک جنسیتی انجام شده در بسیاری از رشته های دانشگاهی نیز تبعیض جنسیتی علیه زنان به چشم می خورد. تبعیض در رشته های پرطرفدار دانشگاهی در حالی به چشم می خورد که در کنکور سراسری امسال ٦٠ درصد شرکت کنندگان را زنان و ٤٠ درصد مردان تشکیل می دهند.

تغییر برای برابری متن ترجمه این بیانیه را منتشر کرده است:

در هفته های اخیر ایران به جداسازی کلاس های دانشگاه و وضع ممنوعیت بی سابقه ای برای ورود زنان به برخی رشته های دانشگاهی پرداخته است. در ادامه انتشار نتایج کنکور دانشگاه ها برای سال جاری تحصیلی، 36 دانشگاه اعلام کردند که در 77 رشته تحصیلی شامل مهندسی، حسابداری، آموزش، مشاوره و شیمی دانشجوی دختر نمی پذیرند. همچنین رشته های علوم انسانی شامل اقتصاد، مدیریت، روانشناسی ، علوم کتابداری و ادبیات به میزان سی تا چهل در صد کاهش ظرفیت پذیرش زنان را خواهند داشت.

پس از انتخابات چالش انگیز سال 88 که منجر به تظاهرات و اعتراضاتی شد که نظیر آن از پس از انقلاب 57 در ایران دیده نشده بود، حکومت ایران توجه خود را معطوف به موضوع جداسازی جنسیتی کلاس های دانشگاه کرد، موضوعی که برای مدت مدیدی مساله داغ اختلاف سیاسی بوده است. کامران دانشجو، وزیر علوم نیز جداسازی را اولویت اصلی و مهم وزارت علوم برای حفظ اخلاق عنوان کرد.

کمیسیون آموزش مجلس نیز کامران دانشجو را برای ارائه توضیحات در قبال منع دسترسی کامل زنان به تحصیلات، به مجلس فرا خواند.

این محدودیت ها از آنجا که زنها بیشترین فارغ التحصیلان دانش گاه ها هستند و بیش از یک دهه است که در صد بیشتری از دانشجویان را نسبت به مردها تشکیل داده اند یک عقب گرد جدی برای حقوق زنان و حق تحصیل محسوب می شود. بدون شک تبعیض جنسیتی و ممنوعیت تحصیل در برخی رشته ها در دانشگاه های ایران به کیفیت تحصیلات زنان لطمه وارد می کند همچنین به ضرر چشم انداز شغلی و اینده تحصیلی نسل بعدی نیز هست.

برای اعلام مخالفت با این تبعیض ها می توانید به بان کی مون دبیر کل سازمان ملل که در ماه جاری به تهران سفر خواهد کرد و یا به ناوانتم پیلای، کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل متحد بنویسید:
sg@un.org
npillay@ohchr.org

------------------------------

 گرانی سرسام آور؛ حذف كتاب از خريدهای خانواده

ایسنا: با توجه به گراني كتاب، احتمال حذف آن از خريد‌هاي خانواده و جود دارد و اختصاص سوبسيد به كتاب‌هاي كودك و نوجوان مي‌تواند به بهبود شرايط نشر كتاب كمك كند.
محسن هجري نويسنده‌ ادبيات كودك و نوجوان و دبير انجمن نويسندگان كودك و نوجوان در گفت‌وگو با ايسنا، درباره‌‌ وضعيت نشر كتاب‌هاي كودك و نوجوان گفت: در شرايط فعلي با توجه به گراني و تورمي كه هزينه‌ي خانواده‌ها را تحت تأثير قرار مي‌دهد، كتاب وضعيت مناسبي ندارد و از آن‌جا كه در ايران كتاب كالاي اساسي در نظر گرفته نمي‌شود، احتمال حذف آن از خريدهاي خانواده هست. در اين شرايط‌، نبود استقبال مخاطبان از كتاب، روي فروش آن اثر مي‌گذارد و ضرر و زيان اين كاهش فروش، بر نويسنده و ناشر اثر مي‌گذارد.
او در ادامه اظهار كرد: شايد در اين وضعيت لازم باشد دولت و دست‌اندركاران كتاب، يك سوبسيد فرهنگي را براي كالاهاي فرهنگي درنظر بگيرند، خصوصا براي كتاب‌هاي كودك و نوجوان كه از اهميت بسياري برخورداند. اين سوبسيد مي‌تواند سبب شود نشر ادامه پيدا كند و در غير اين صورت، ناشران خصوصي از دور خارج مي‌شوند و اين موضوع روي كار نويسندگان هم اثر مي‌گذارد و سبب مي‌شود آن‌ها قادر به ادامه‌ي كار خود نباشند.
هجري درباره تناسب قيمت كتاب با درآمد جامعه گفت: كتاب به نسبت درآمد جامعه‌ ما كمي گران است. اما استدلال ناشران هم اين است كه اگر قيمت را بالا نبرند،‌ از آن‌جا كه هزينه توليد كتاب بالاست، نمي‌توانند كارشان را ادامه دهند.
اين نويسنده با اشاره به گراني كاغذ افزود: ناشر هم دوست دارد قيمت كتاب پايين باشد تا سودش را از راه فروش زياد كسب كند؛ اما اين امكان در جامعه‌ي ما فراهم نيست.
او سپس درباره‌ي تيراژ كتاب‌هاي كودك و نوجوان گفت: تيراژ كتاب‌هاي حوزه كودك و نوجوان به غير از كتاب‌هاي ناشران دولتي، تيراژي بسيار پايين است و با توجه به گستره‌ي مخاطبان اين حوزه، معمول نيست و اين تيراژ تناسبي با جامعه‌ي مخاطبان ندارد.
او يكي از مشكلات پايين بودن تيراژ كتاب‌هاي كودك و نوجوان را شرايط نامناسب توزيع كتاب در كشور خواند و گفت: يكي از مشكلات پايين بودن تيراژ كتاب، مشكل توزيع آن است. چون فروشگاه‌هاي زيادي براي عرضه كتاب نيست، توزيع خوب انجام نمي‌شود و كتاب به دست مخاطب نمي‌رسد. به نظر مي‌رسد كتاب متقاضي ندارد و اين شرايط سبب مي‌شود تيراژ كتاب پايين بيايد.
هجري همچنين درباره‌ كيفيت ظاهري كتاب‌هاي كودك و نوجوان گفت: ظاهرا ناشران، خصوصا در گروه نوجوان، به اين موضوع رسيده‌اند كه اگر ظاهر كتاب جذاب نباشد، با وجود محتواي خوب، مورد استقبال قرار نمي‌گيرد؛ از همين رو دارد تلاش مي‌شود كه به ظاهر كتاب‌ها توجه شود.
اين نويسنده در پاسخ به اين‌كه اكنون غلبه بازار با چه نوع كتاب‌هايي است، گفت: بيش‌تر مخاطبان به كتاب‌هاي علمي ـ تخيلي و فانتزي علاقه پيدا كرده‌اند و اين نياز هم در بازار كتاب دارد از طريق ترجمه جبران مي‌شود. 

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر