سرکوبهای جمهوری اسلامی از مرزها عبور کرده است
گزارشگران بدون مرز اعمال فشار و گروگانگیری خانوادههای روزنامهنگاران و وبنگاران ایرانی در خارج از کشور را، محکوم میکند. از آغاز خرداد ماه، سازمان از دهها مورد بازداشت وبنگاران در سراسر ایران از جمله تهران مشهد و همدان، به اتهام "توهین به مقدسات و ائمه " مطلع شده است.
٥ تیرماه، رئیس پلیس فتا شهر همدان اعلام کرد که " گرداننده صفحهای در یکی از شبکههای اجتماعی، که اقدام به توهین به مقدسات و ائمه (ع) نموده بود" شناسایی و بازداشت شده است.
گزارشگران بدون مرز امروز نمیتواند تعداد دقیق بازداشت شدگان و هویت آنها را تائید کند. سایت کلمه نزدیک به اصلاحطلبان اعلام کرده است " تا کنون حدود ۲۰ نفر از استانهای مختلف کشور دستگیر شده اند... اکثر این جوانان دانشجو هستند.بازجوها خانوادههای دستگیرشدگان را تهدید کردهاند که “اگر موضوع را رسانهای کنید برای فرزندان شما مشکلات بیشتری ایجاد میشود.”
بنا بر اطلاعات جمعآوری شده از سوی گزارشگران بدون مرز، مرکز بررسی جرائم سازمان یافته وابسته به سپاه پاسداران انقلاب به شکل فعال در شناسایی و دستگیری وبنگاران دخالت دارد. بسیاری از بازداشت شدگان هم اکنون در بندهای ٢٤٠ تحت کنترل سپاه پاسداران و برخی دیگر در بندهای ٢٠٩ در کنترل وزارت اطلاعات، زندان اوین بسر میبرند.
٦ تیر ماه یاشار خامنه دانشجوی ایرانی که در اروپا به تحصیل مشغول است در وبلاگی، شرحی از مصایبی که از سوی ماموران امنیتی ایران بر او خانوادهاش رفته بود، منتشر کرده است. " پنج هفته است که پدرم گروگان وزارت اطلاعات است. چرا که نه وکیل دارد، نه پروندهای تشکیل شده و نه اینکه حق ملاقات با خانواده را دارد. تنها جرمش این است که پدر من است. چند روز پس از دستگیری پدر، مادرم با من تماس گرفت و گریه کنان و شیون کنان گفت که می خواهند پدرت را اعدام کنند و سپس خواهرم گفت که بر اساس خواسته وزارت اطلاعات، باید از خودت فیلم بگیری و ابراز ندامت کنی و برای آنها بفرستی. من نیز به خاطر خانواده ام تن به چنین خواسته ای دادم، اما مامورین وزارت اطلاعات علی رغم اینکه به خواسته آنها تن در دادم، پدرم را رها نکردند. حتی دریغ از سر سوزنی کاهش فشار بر روی خانواده من! در آخرین تماسی که با مادرم داشتم مطلع شدم که او را هم تهدید به دستگیری کرده اند و گفته اند خودش را هم به زودی پیدا می کنیم و به سزای اعمالش می رسانیم. خواسته ای که وزارت اطلاعات ایران دارد این است که صفحه ی فیسبوک «کمپین یاد آوری امام نقی به شیعیان» بسته شود و من نیز اطلاعات ایمیل و وبلاگم را به همراه مشخصات سایر اعضای فعال در اختیارشان بگذارم و خودم هم در نهایت به ایران برگردم."
نخستین بار نیست که جمهوری اسلامی ایران خانوادههای روزنامهنگاران و وبنگاران تبعیدی را برای تحمیل خواستههای خود تهدید میکند. استیو کورن، مدیر رادیو اروپای آزاد/ رادیو آزادی و آرمان مستوفی، مدیر رادیو فردا در تاریخ ١٠ خرداد اعلام کردند " اعمال فشار بر نزدیکان کارکنان رادیو فردا بیش از یک سال است که آغاز شده است و تا کنون در مجموع ۱۰ خانواده درگیر آن بودهاند. خانوادههای را تهدید کرده و خواستهاند تا ارتباط خود را با نزدیکانشان در رادیو فردا قطع کنند و در مواردی نیز از خانوادهها خواستهاند تا به نزدیکانشان در رادیو فردا بگویند از همکاری با این رسانه دست بکشند و به ایران بازگردند "
در مهر ماه سال گذشته پیتر هاروکس، مدیر سرویس جهانی بی بی سی اعلام کرده بود که در پی پخش مستندی از بی بی سی فارسی در باره زندگی ایتالهو خامنهای " ماموران دولت ایران به بازداشت، بازجویی و ارعاب خویشاوندان کارکنان ایرانی بی بی سی دست زدهاند (..) گذرنامههایی توقیف و خانه هایی تفتیش شده و افرادی هدف ارعاب و تهدید قرار گرفتهاند و از خویشان کارکنان ما خواسته شده است که از کارکنان بی بی سی بخواهند از حضور در برنامههای تلویزیون بی بی سی فارسی خودداری کنند، به ایران بازگردند و یا به طور مخفیانه، اطلاعاتی را در مورد بی بی سی در اختیار ماموران دولت ایران قرار دهند . " در همین زمان یکی از روزنامهنگاران شبکه فارسی بی بی سی که خواهرش در ایران بازداشت شده بود، از سوی بازجویان وزارت اطلاعات از طریق اینترنت بازجویی شده بود.
گزارشگران بدون مرز در این باره اعلام می کند: " دینسالاری حاکم بر ایران غرق در فساد و بحران، همهی درها را بر روی آزادی عقیده و بیان بسته است، به بهانهی " توهین به مقدسات اسلامی" مذهب را به ابزاری برای سرکوب هر بحث و انتقاد تبدیل کرده است.
« گزارشگران بدون مرز از روشهای ناسنجیده و حقیر بهکار گرفته شده از سوی رژیم تهران، برای اعمال فشار بر رسانهها و اینترنت در ایران و همچنین خارج از کشور، را تکان دهنده میداند و محکوم میکند. امروز حتا آنهایی که از سرکوبهای کور جمهوری اسلامی ایران به کشورهای دمکراتیک گریختهاند در امان نیستند. جامعه جهانی باید به این رویدادها واکنش نشان دهد. ما از ناوی پیلای کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل میخواهیم به شکل علنی آدم ربایی و گروگان گیری خودسرانه و اعمال فشار بر خانواده و نزدیکان معترضان را بعنوان جنایت ارتکاب شده از سوی دولت ایران محکوم کند.
------------------
صمد قاسم پور نماینده سابق مجلس رژیم در آستانه اعدام
خبرگزاری هرانا – صمد قاسم پور نماینده دوره پنجم مجلس شورای اسلامی از سوی دستگاه قضایی به اعدام محکوم شده است.
بنا به اطلاع گزارشگران هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، نماینده سابق مردم تبریز،اسکو و آذرشهر در مجلس شورای اسلامی در دوره پنجم متهم به قاچاق مواد مخدر شده است.
بر اساس گزارشات رسیده حکم اعدام صمد قاسم پور پس از تائید در دیوان عالی کشور جهت اجرای حکم به شعبه اجرای احکام ارجاع شده است.
«ملت ما»: حكم اعدام يكي از نمايندگان اسبق يك استان غربي كشور در مجلس شوراي اسلامي كه از مدتي پيش به جرم حمل و نگهداري مواد مخدر به اعدام محكوم شده بود، اخيرا براي اجرا به شعبه اجراي احكام رفته است.
---------------------
ملاقات حضوری محمد صدیق کبودوند با همسرش بعد از دو سال
دستگاه قضایی جمهوری اسلامی به بالا گرفتن فشار از سوی افکار عمومی نسبت به وضعیت محمدصدیق کبودوند واکنش نشان داد.
به گزارش سایت ملی-مذهبی، دادسرای زندان اوین امروز در یک تماس بیسابقه با همسر محمد صدیق کبودوند، از وی درخواست کرده که به زندان اوین مراجعه کند.بعد از مراجعه همسر آقای کبودوند به زندان، مسئولان زندان اولین اجازه دادهاند تا آقای کبودوند بعد از دو سال به شکل حضوری با همسرش ملاقات کند.لازم به ذکر است نه آقای کبودوند و نه همسر وی برای ملاقات امروز درخواستی از مسئولان زندان نکرده بودند.
به گزارش سایت ملی-مذهبی و به نقل از صفحه فیسبوک سامان رسولپور فعال کرد، محمد صدیق کبودوند همچنان بر ادامه اعتصاب غذای خود تاکید می کند.در دو سال گذشته برغم دهها بار درخواست خانواده آقای کبودوند، مسئولان اجازه ملاقات حضوری با وی را به خانواده نمی دادند.
نزدیکان محمد صدیق کبودوند تاکید می کنند که این اقدام بی سابقه مسئولان قضایی به دلیل انعکاس فراخوانی بوده که در روزهای گذشته منتشر شده است.بسیاری از شخصیت ها و نیز گروه های سیاسی و مدنی در کردستان از فراخوان روز ۱۰ تیر روز حمایت از محمد صدیق کبودوند حمایت کرده اند.محمد صدیق کبودوند بیش از یک ماه است در اعتصاب به سر می برد. خواسته او مرخصی برای دیدار و مراقبت از فرزند بیمارش است.
----------------------
کورتەیەک لە سەر ژیانى (محمد سدیق کەبودوەند)
موحهمهد سدیق کهبودوهند ساڵی 1963 له شارۆچکهی دیواندهره نزیک شاری سنه له کوردستانی رۆژههڵات لهدایک دهبێت وله تهمهنی 14 ساڵیدا باوکی کۆچی دوایی دهکات ودواتر لهتهمهنی 20 ساڵی له گهڵ دایک وبراو خۆشکه کانی له شاری سنه دهمێنێتهوه و پاش ئهنجامدانی پرۆسهی هاوسهرگیری له تاران نیشتهجێ دهبێت وخاوهن 2کور وکچێکه،ناوبراو ساڵی 1997 رێکخراوی(یهکێتی بۆ دیمۆکراسی) دادهمهزرێنێت هەروەها موحهمهد سدیق کهبودوهندههرلهتهمهنی لاوییهوه چالاکییه مهدهنی وکۆمهڵایهتیهکانی خۆی دهست پێدهکات وبهردهوام نارهزایهتی خۆی بهرامبهر به پێشێلکارییهکانی مافی مرۆڤ وسهرکوتکردنی خهڵکی کوردستان دهربریوه وپاش دامهزراندنی رێکخراوی (یهکێتی بۆدیمۆکراسی) ودوای 5 ساڵ واته له دیسهمبهری ساڵی (2003)دا توانی ئیجازهی چاپ وبڵاوکردنهوهی ههفته نامهی "پهیامی خهڵک" وهرگرێت که به ههردوو زمانی کوردی وفارسی بڵاودهکرایهوه و (پەیامى خەڵک) بههۆی مل نهدان بۆسانسوره یاسایی ودهوڵهتییهکان وبههۆی دهربرینی راشکاوانه ی ئهم ههفته نامهیهههر زوو له نێو خهڵکدا جێ خۆی کردهوه، هەر ئەم هۆکارانە وادەکات کە لە لایەن دەسەڵاتدارانى ئێرانەوە سزاى ١١ساڵ زیندانى بەسەردا بسەپێنرێت وئێستاش ماوەی زیاتر لە مانگێکە مانى لەخواردن گرتوە ئەم مرۆڤە ئازاو نەترسە کە بە باوکى مافى مرۆڤى کوردستان ناسراوە لە ئێستادا رۆژ لەدواى رۆژ بارى تەندروستى بەرەو خراپى دەروات وهۆکارى مانگرتنەکەى بینینى پژمانى کوریە کە نەخۆشییەکى توشبووە و چارەسەرى نییە(لەختە بوونى خوێن)ە کەتەنها بەدەرمان خوێنەکەى خاو دەبێتەوە وهەرکات لەوانەیە ژیانى لەدست بدات .
موحهمهد سدیق کهبودوهند ساڵی 1963 له شارۆچکهی دیواندهره نزیک شاری سنه له کوردستانی رۆژههڵات لهدایک دهبێت وله تهمهنی 14 ساڵیدا باوکی کۆچی دوایی دهکات ودواتر لهتهمهنی 20 ساڵی له گهڵ دایک وبراو خۆشکه کانی له شاری سنه دهمێنێتهوه و پاش ئهنجامدانی پرۆسهی هاوسهرگیری له تاران نیشتهجێ دهبێت وخاوهن 2کور وکچێکه،ناوبراو ساڵی 1997 رێکخراوی(یهکێتی بۆ دیمۆکراسی) دادهمهزرێنێت هەروەها موحهمهد سدیق کهبودوهندههرلهتهمهنی
----------------------------
دەڵێن ئەمرۆ ڕێگە درا کبودوند وە کوڕەکەی یێکتر ببینن، شتێکی دڵخۆشکەرە وە ئەوەش دەگەڕێتەوە بۆ پشتیوانی گەلی کورد وە ناڕەزایەتیەکان دژی ڕژیمی ئاخوندی.
بەڵام، نابێ بە هیچ شێوەیێک ناڕەزایەتیەکان وە هەوڵدانەکان کۆتایی پێ بێت، وە دەبێ هەوڵ بدرێت بۆ ئازاد کردنی.
نابێ پاشەکشە بکەین، تەنیا لە بەر ئەوەی کوڕەکەی دیتوە، وە دەبێ ناڕەزایەتیەکان بە جیهانی بکرێن.
ئەگەر خۆپێشاندان لە وەڵاتە ئەروپایی وە وەڵاتانی تریش بکرێن، زۆر باشتر دەبێت.دەست لە ناو دەستی یێکتر بۆ ئازادی کبودوند کارێکی ئێخلاقی وە خۆشەویستییە بۆ نەتەوەکەمان.
لە لایەن کاک حەمە وەرگیراوە سەر زمانی کوردی
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر