حمله انتحاری به سفارت آمريکا در آنکارا؛ سخنان اردوغان و هشدار واشنگتن
به گزارش تلویزیون جهانی بی بی سی، رجب طیب اردوغان نخست وزیر ترکیه یک گروه مارکسیست در این کشور را مسئول حمله امروز به سفارت آمریکا در انکارا معرفی کرده است.
در حمله به سفارت آمریکا در ترکیه فرد مهاجم و یک نگهبان کشته شدند.
رجب طیب اردوغان نخست وزیر ترکیه گفته، یک گروه غیرقانونی مارکسیست مسئول حمله به سفارت آمریکا بوده است.
این در حالیست که سخنگوی کاخ سفید از هویت عاملان حمله به سفارتخانه اظهار بی اطلاعی کرد.
جی کارنی در نشستی خبری در کاخ سفید درباره حمله به سفارت آمریکا درترکیه گفت، طبق تعریف بمب گذاری انتحاری در محوطه یک سفارتخانه یک حمله تروریستی محسوب می شود با این وجود ما در این لحظه نمی دانیم که چه کسی مسئول بمب گذاری است یا اینکه چه انگیزه هایی در پشت این حمله وجود دارد، اما روشن است که این حمله یک اقدام تروریستی است.
همزمان وزارت خارجه آمریکا از اتباع خود در ترکیه خواست به مقرهای دیپلماتیک آمریکا در این کشور نزدیک نشوند.
مقامات آمریکایی تلاش می کنند مشخص کنند که آیا این حمله به صورت موردی صورت گرفته یا اینکه به صورت زنجیره ای ادامه خواهد داشت.
آنها تلاش می کنند اطلاعات بیشتری از ترک ها بدست آوردند تا متوجه شوند که عامل انتحاری چگونه توانست وارد محوطه سفارت آمریکا شود.
حمله هوایی اسرائیل، مقدمه مداخله نظامی خارجی در سوریه
رضا تقی زاده/رادیو فرانسه
وقایع روزهای اخیر در خاورمیانه حاکی از شکل گرفتن تحولات تعیینکننده در منطقه طی هفتهها و ماههای آینده است.
حمله روز چهارشنبه هواپیماهای جنگنده اسرائیل علیه محلی در منطقه "جمرایا"- شمال شرق دمشق و 15 کیلومتری مرز لبنان، که دولت بشار اسد از آن به عنوان "انستیتوی تحقیقات نظامی" یاد کرده است، میتواند زمینه استفاده از نیروهای نظامی خارجی در سوریه و در نتیجه تسریع برکناری رژیم اسد را فراهم سازد.
عملیات نظامی روز چهارشنبه اسرائیل علیه دمشق با این وجود که میتواند عنوان ناقض منشور سازمان ملل مورد تفسیر قرار گیرد، خارج از روسیه و ایران و البته سوریه، واکنشهای اعتراضی محدودی را برانگیخت.
روسیه طی واکنشی محتاطانه و بدون رد و یا تائید انجام حمله، آنرا بصورت مشروط محکوم ساخت. رژیم ایران در واکنشی تندتر از روسیه تهدید کرد که اقدام اسرائیل تلافی خواهد شد.
ترکیه و اردن که تحولات سیاسی و نظامی مرتبط با کشور همسایه سوریه را از نزدیک دنبال میکنند از کنار موضوع حمله هوایی اسرائیل با سکوت گذشتند.
همراه با اعلام خبر حمله هواپیماهای نظامی اسرائیل علیه دمشق، سایر گزارشهای منتشر شده حاکی از این بود که آمادگی نظامی در ترکیه، اردن، نزد نیروهای نظامی آمریکا و بخصوص ناوگان دریایی روسیه افزایش یافته است.
آمریکا در اردن دارای نیرویهای عملیات مخصوص است و نیروی هوایی آن کشوردر پایگاه اینجرلیک ترکیه مستقر شده اند. بیش از 1500 نفر پرسنل نظامی آلمان و دانمارک نیز در مرزهای ترکیه با سوریه در حال نصب سیستم دفاع موشکی پاتریوت هستند.
در صورت آغاز عملیات نظامی تهاجمی خارجی در سوریه، اسرائیل و ترکیه در خط مقدم و در دو نقطه متقابل عهدهدار مسئولیت تعیینکننده ای خواهند بود. تجهیزات نظامی آمریکا و نیروهای ناتو نیز که اینک در ترکیه مستقر شده اند در شماری بزرگتر در عملیات نظامی احتمالی به نحو موثری بکار گرفته میشوند.
رژیم ایران علیرغم تهدید به تلافی جویی علیه اسرائیل ترجیح خواهد داد که در نقش ناظر ناراضی باقی بماند. روسیه با وجود دراختیار داشتن نیروی دریایی قابل ملاحظه در آبهای مدیترانه مصلحت خود را در صدور اخطار و قناعت به دعوت شورای امنیت برای تشکیل جلسه اضطراری خواهد دید.
وقایع روزهای اخیر در خاورمیانه حاکی از شکل گرفتن تحولات تعیینکننده در منطقه طی هفتهها و ماههای آینده است.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر