احتمال دارد نیروهای رژیم جمهوری جنون اسلامی در صدد باشند به حملاتی در داخل خاک کردستان و عراق دست بزنند
روز دوشنبه، ۲۰ تیر (۱۱ ژوئیه)، خبرگزاری های داخلی ایران، سخنان "یک مقام عالیرتبه نظامی" را منتشر کردند که گفته است دولت خودگردان اقلیم کردستان عراق بدون اطلاع دولت مرکزی، سیصد هزار هکتار از اراضی کردستان عراق را در اختیار گروه پژاک قرار داده است.
این مقام نظامی، که نام و سمت او ذکر نشده، مشخصا مسعود بارزانی، رئیس اقلیم کردستان عراق را به حمایت از پژاک و عملیات آتی این گروه علیه جمهوری اسلامی متهم کرده است.
او گفته است: "مسئولین و به خصوص رئیس اقلیم کردستان به ملت های عراق و ایران خیانت کرده و بدون اطلاع دولت مرکزی عراق، در یک تبانی با استکبار، بخش های زیادی از سرزمین عراق را در اختیار گروهک تروریستی پژاک قرار داده اند."
این مقام نظامی، مقامات اقلیم کردستان را به آزاد گذاشتن دست گروه پژاک "به اخاذی و باج گیری از مردم عراق" متهم کرده و افزوده است که این گروه "با حمایت دولت اقلیم کردستان عراق علیه ملت ایران دست به عملیات تروریستی می زند."
به گفته این منبع نظامی، رئیس اقلیم کردستان، منطقه ای به وسعت سیصد هزار هکتار را بدون اطلاع دولت مرکزی عراق در اختیار پژاک قرار داده تا از این منطقه برای ایجاد تشکیلات آموزشی، اداری و تدارکاتی برای دست زدن به عملیات مسلحانه در داخل ایران استفاده کند.
نماینده کردستان عراق گفته که مسعود بارزانی به واگذار کردن زمین به پژاک حساس است
در این گزارش به نقل از مقام نظامی ایرانی آمده است که منطقه واگذار شده به پژاک، به طول ۱۵۰ کیلومتر و عمق ۲۰ کیلومتر، از نقاط مرزی دالامیر داغ تا مرز مقابل قلعه دیزه در داخل خاک عراق ادامه دارد.
مقام نظامی جمهوری تاکید کرده که اطلاعات مربوط به واگذاری زمین به پژاک واقعیت دارد و گفته است که اگر دولت مرکزی عراق یک هیات نظامی و عالی رتبه را برای بررسی این موضوع به منطقه اعزام کند، حقیقت این موضوع برای آنان اثبات خواهد شد.
این فرد، گروه پژاک را به غصب زمین های کشاورزی و قتل و غارت کشاورزان منطقه کرده و دارا بودن "دیدگاه های افراطی" متهم کرده است.
به نقل از بی بی سی
امـــــــا
همانگونه که مطلع هستید بخش زیادی از احزاب تمامیت خواه عراق در دولت بغداد بنا بە عطشی کەبرای انحلال یا ادغام نیروی ملی "پێشمەرگە" در ارتش عراق دارد، تلاش گستردهای انجام دادە است. حتی کار به جایی رسید که تشکیل دولت اخیر را بعد از انتخابات عراق به تأخیر انداختند، تا جایی که رئیس حکومت فدرال کردستان، جناب آقای مسعود بارزانی به وضوح موضع گیری خود را در برابر سیاست پلید اعراب اعلام داشتند و گفتند: پێشمەرگە" شرعیت قانونی خود را از پارلمان عراق و هیچ مرجعی در جهان نمیگیرد، شرعیت "پێشمەرگە" از همان سنگری گرفتە شدە است کە برای آزادی ملتش در آن جان باختە است.>>ا
در این میان قانون اساسی دولت عراق حدود اختیارات نیروی "پێشمەرگە" را چنین توصیف کرده است که نباید در امور خارجی مرزهای عراق دخالت داشته باشد! به همین دلیل نیروی "پێشمەرگە" این اختیار را ندارد در مقابل توپباران مناطق مرزی کردستان عکس العمل نشان بدهد و حق دفاع از شهروندان کرد را از آنان سلب کردەاند. در صورتیکە نیروی پیشمرگه وارد عمل شود، میتوان شاهد این بود که بخش قابل چشمگیری از احزاب عربی تمامیت خواه عراق، با اتکا به اینکه نیروی پیشمرگه خودسرانه در امور مرزی دخالت داشته است، درخواست لغو و یا ادغام آن با ارتش عراق را بکنند و در راستای تصویب آن در پارلمان عراق بە تکاپو بیفتند.
با این توصیف میتوان به این مهم پی برد که چرا پارلمان عراق در قبال بمبباران مناطق مرزی کردستان هیچ واکنشی انجام نداده ست؟!
اما از آنجا که دولت ایران نیز از وجود قدرت سیاسی کردها در کشورهای همسایه خود همیشه واهمه داشته است ، در این میان سعی بر آن دارد که با یک تیر دو نشان بزند. از یک سو تلاش کند کە مناطق مرزی کردستان را که همیشه محلی برای استقرار نیروهای مخالف ایرانی بوده است، خالی از سکنه کند که خود سیاست فاشیتسی دولت ایران را در قبال ملت کرد اثبات میکند و به این وسیله خطوط مرزی کردستان را به شکل دیواری برای جلوگیری از ارتباط کردهای منطقه با هم فراهم نماید. و از دگر سوی در همکاری با احزاب تمامیت خواه عراقی در راستای کاهش قدرت سیاسی و نظامی کردها در منطقه، سیاست دیرینه ضد کردستانی خود را بسان سابق ادامە دهد
اینگونە بنظر میرسد که جمع کثیری از فعالان حقوق بشر و قشر سیاسی کردستانی، از این سیاست پلید و ضد بشری دولت ایران و بخشی از احزاب تمامیت خواه عراق غافلند و اعتراضات خود را آنچنان که باید به گوش جهانیان نمی رسانند. انعکاس سیاست غیر بشری حکومت ایران از جانب نهادهای سیاسی و مدنی در دنیا امری ضروری است و هر گونە تلاش در این حوضە برای بر ملا کردن سیاست ضد بشری این دول بسی مهم میباشد. بە نقد کشاندن سیاست کشورهای منطقە باید بسیار جدی تلقی شود تا دگر بار کردستان و کرد دچار حوادث اسفناک نشوند
سعید سنندجی
//////////////////////////////////////
رژیم جنون اسلامی به حملات توپخانه ی خود علیه ملت کرد و اقلیم کردستان ادامه میدهد این توپبارانها بعداز این آغاز شد که وزیر خارجه ترکیه به ایران سفر نمود ساسیتمداران ترک بوضوح درک میکنند که وجود رزمندگان آزادی در قندیل روزبروز اعتماد ملت کرد بخود و تفکر آزادیخواهی و استقلالخواهانه در شمال کردستان قویتر میکند اینبار دست به یک توطئه ی... مخفیانه علیه جنبش رهایبخش ملت کرد زده اند در یک نشست غیر علنی بین وزیران خارجه ایران و مسئول کیسیون خارجه ایران و وزیر خارجه ترکیه بر این اساس که هردو دست به یک عملیات نظامی تحت عنوان مبارزه با حزب کارگران کردستان و حزب حیات آزاد کردستان و تحت این عنوان بتوانند بر حکومت اقلیم کردستان صربه بزنند بلافاصله بعداز سفر مخفیانه معاون وزیر اطلاعات ترکیه به ایران عملیات توپباران منطقه قندیل آغاز شد و بعداز اینکه معاون وزیر اطلاعات ترکیه میت به ترکیه بازگشت وزیر خارجه ترکیه علنا به ایران سفر نمود تحت عنوان سفر برای بحث در باره سوریه اما در اصل بحث برای مبارزه با جنبش رهایبخش ملی کرد میباشد با سواستفاده از جریان سوریه میخواهند در باره جزئیات این سفر جنبش رهایبخش ملت کرد بی خبر باشند تا بتوانند این جنبش را غافلگیر کنند و یک ضربه ی بزنند اما کورخوانده اند جوانان هشیار ملت کرد در گوشه و کنار این گیتی پهناور با رخنه به داخل کامپیوترهای دشمنان تمامی آنچه میخواهند انجام بدهند بدست می آورند و ملت خویش را از این توطئه اگاه میکنند
در روزهای آینده منتظر اطلاعات بیشتر در باره سفر بلندپایگان اطلاعاتی و نظامی ترکیه در هفته های گذشته وماه گذشته به ایران برای تشکیل جبهی مشترک علیه ملت کرد منتشر میشود.
با تشکر ساموئیل کرماشانی 12/7/2011
تنها 72 ساعت مانده به دیپورت خبرنگار کرد ایرانی از ترکیه..
.
خط
با تشکر
جمعی از خبرنگاران پناهجو در ترکیه
///////////////////////////////////////////
ادامه توپ باران مناطق مرزی جنوب کردستان
در ادامه توپ باران مناطق مرزی جنوب کردستان توپخانههای رژیم ایران منطقه سید کان راهدف آتش بار خود قرار دادند
در گزارش یک منبع امنیتی مرزی به منابع محلی، شب گذشته توپخانههای رژیم ایران مناطق مرزی دامنه کوههای سیاکو، زرک، و مناطق خنیره، لولان و اطراف برده بو در مرز سیدهکان را به مدت چندین ساعت هدف آتش توپ خانه خو د قرار داده اند .
این منبع همچنین وجود شمار زیادی از نیروهای نظامی را در منطقه مرزی اقلیم کردستان تایید کرد.
بر اساس آمار رسمی بخشدار شهرک سوران ، 254 روستا در حومه سیدهکان وجود دارد که113 روستای آن هنوز خالی از سکنه می باشد.
در این رابطه کدخدای روستای ویزه به چتر پرس اعلا کرد که تاکنون توپباران مناطق روستاهای ویزه، کانی سپی و مژدهینان ادامه دارد و به همین سبب مردم روستاهای منطقه را تخلیه کرده وقادر به برداشت محصولات کشاورزی خود نیستند.
/////////////////////////////////
ئێران مهشغووڵی پیلانگێڕییه دژ به باشووری کوردستان |
14:22 2011-07-12 |
ڕژیمی ئێران بۆ ئەوەی خاکی باشووری کوردستان ببەزێنێت هەموو فرتوو فێلێک بەکار دههێنێت. |
http://newroz.tv/ //////////////////////////////////////////////// |
بهرپرسێکى حکومهتى ههرێم ئاماژه بهوه دهکات یهکێک له سیناریۆکانى کۆمارى ئیسلامى ئێران دانانى وایهرى کارهباییه له سنورهکانى خۆى و ئهندامێکى ئهنجومهنى نوێنهران دهڵێت “سهفیرى ئێران پێیوتین به رهزامهندى حکومهتى ههرێم تۆپبارانى سنور دهکهین”.
له ساڵى (2008)هوه تائێستا کۆمارى ئیسلامى ئێران بهدرێژایى ئهو (4) ساڵه تۆپبارانى سنورهکانى ههرێمى کوردستان لهگهڵ ئهو تۆپبارانه چهند ههوڵێک دراوه بۆ بهزاندنى سنورى جوگرافى سنورى عێراق له لایهن ئێرانهوه و ههوڵى یهکهم دروستکردنى (15) قهڵاى گهورهى کۆنکرێتیه که پێکهاتهى ئهم قهڵایه بریتییه له کامێرایهکى چاودێرى و بنکهیهکى سهربازى که پێشبینى دهکرێت له ههر بنکهیهک نزیکهى (89) پاسدارى ئێران کارى تێدا بکهن ههوڵى دووهم چهند ههفتهیهک بهر له ئێستا بوو که له شارۆچکهى پێنجوێن کۆمارى ئیسلامى ئێران له ناوچهى ههڵاڵاوا بهسهدان (میل) هاته ناو خاکى عێراقهوه لهکاتێکدا بهپێى رێکهوتنێکى دوولایهنه ههردوو وڵات له ساڵى (1978) مهسهلهى دیاریکردنى سنوریان بڕیوهتهوه، ههوڵى سێیهم که مهترسیدارترین ههوڵه دانانى وایهرى کارهباییه لهلایهن کۆمارى ئیسلامى ئێرانیهوه ئهنجام دهدرێت، دانانى ئهم ئالیهته له ساڵى (1967) له بهرزاییهکانى (جۆلان) که دهکاته باکورى رۆژئاواى سوریا له لایهن ئیسرائیلهوه پهیڕهو کراوه کاتێکیش ئیسرائیل له شهڕێکى (6) رۆژه لهگهڵ عهرهبهکان سهرکهوتنى بهدهست هێنا دواتر توانى له ساڵى (1980) به فهرمى ئهو بهرزایانه بکاته خاکى خۆى، ههر بۆیه له ساڵى (1967)هوه کاتێک دهسهڵاتى حکومهتى بهعسى سورى به سهرۆکایهتى حافز ئهسهد هاته سهر حوکم دواتر له ساڵى (2000) بهشارى کوڕى تائێستا کهس نهیتوانیوه به نایاسایى بچێته خاکى ئیسرائیلهوه، بۆیه ئێران دهیهوێت لهم رێگهیهوه ههم سنورهکانى بپارێزێت ههم هاوشێوهى (1980)ى ئیسرائیل ئهو سهدان (میل)هى خۆى بچهسپێنێت.
ئوسامه جهمیل ئهندامى ئهنجومهنى نوێنهرانى عێراق له سهر لیستى هاوپهیمانى به (چهتر)ى راگهیاند ئهوان له ناو پهرلهمانى عێراق پرسى تۆپبارانکردنى سنورهکانیان خستوهته روو ههر بۆیه لیژنهیهک له وهزارهتى بهرگرى و ناوخۆ و وهزارهتى دهرهوه پێکهێنراوه بۆ ئهوهى قسه لهگهڵ بهرپرسانى کۆمارى ئیسلامى ئێران بکرێت ئهو ئهندامى ئهنجومهنى نوێنهران وتى “گهشبین نیم به دروستکردنى لیژنه و لیژنهکارى، چونکه پێشووتر کارى لهو شێوهیه زۆر کراوه، بهڵام ئهنجامهکهى ههر دووباره تۆبپاران بووه بۆیه دهبێت چارهسهرێکى بنهڕهتى بۆ مهسهلهى راگرتنى ئهو تۆپبارانه بێته ئاراوه، ئهگهرنا ههر هاوڵاتیانى سهرسنور و کهسانى بێ تاوان دهبنه قوربانى”.
ئوسامه جهمیل ئهوهشى خستهڕوو که مهترسى چهکدارانى پژاک تهنها پاساوێکى کۆمارى ئیسلامى ئێرانه ئهگهرنا ئهوه بۆ ماوهى ساڵێک دهچێت چهکدرانى پژاک چالاکییه سهربازییهکانیان راگرتووه وتیشى “دهبێت حکومهتى ههرێم ئهوه روونبکاتهوه که سهفیرى ئێران رایگهیاندوه سهرجهم ئهو تۆپبارانانهى له سنورهکانى کوردستان - عێراق ئهنجامى دهدهن به رهزامهندى و ئاگادارى حکومهتى ههرێمى کوردستانه“.
له دیدارێکى تایبهتى خۆى موراد قهرهیلان سهرۆکى کۆنسهى بهڕێوهبهرى کۆما چڤاکێن کوردستان (kck) دهڵێت “ئهوه بۆ ماوهى ساڵیکه پژاک چالاکیهکانى خۆى راگرتووه، کهچى له بهرانبهردا کۆمارى ئیسلامى دهڵێت ترسمان له سنور بهزاندنیان ههیه کهچى ئهوه جۆرێکه له دروست کردنى سیناریۆ و ئێستا ئهوان چالاکیان نهماوه“.
تامان شاکر، رۆژنامهنوس و راوێژکارى وهزیرى رۆشنبیرى که پێشووتر کۆنفرانسیان لهسهر تۆپبارانهکانى سنور کردوه به (چهتر)ى راگهیاند ئهوه بۆ ماوهیهکى زۆره حکومهتى ئێران به شێوازى جۆراوجۆر تۆپبارانى سنورهکان دهکات له بهرامبهریشدا هیچ ههوڵێکى توند نهبووه له لایهن حکومهتى ههرێم و حکومهتى ناوهندیهوه تهنانهت خهڵکى کوردستانیش به خودى خۆمانهوه کارمان بۆ ئهوه نهکردوه به شێوهى خۆپیشاندان بهرامبهر به کۆمارى ئیسلامى ئێران بوهستینهوه، وتیشى “بوونى ههرێمێکى فیدراڵ له ناو خاکى عێراق قبوڵ کردنى لهلایهن ئێران و تورکیاوه ئهستهمه بۆیه ئێران سهرهتا ههوڵى ئهوه بوو که سنورهکانى به چیمهنتۆ کۆنکرێت بکات له ئێستاشدا ئهو بیرۆکهیهى ههیه که وهکو بهرزاییهکانى جۆلان سنورهکانى به کارهبا دابپۆشێت ئهوهش بۆ ئهوه دهگهڕێتهوه که ئهو شهپۆله ناڕهزایهى روویان له دهوڵهته کۆنه پهرستهکان کردوه کاریگهرییهکهى لهسهر ئهوان کهمتر بێت”.
تامان شاکر درێژهى به قسهکانى داو ئهوهى خستهڕوو که هیچ کات تۆپبارانى سنورهکان به رهزامهندى حکومهتى ههرێم نهبووه، بهڵکو ئهوهى کراوه خواستى دهسهڵاتدارانى ئێران بووه نهک حکومهتى ههرێم، چونکه به شێوهیهکى فهرمى سهرۆکى ههرێم ئیدانهى تۆبپارانهکانى کردوه، وتیشى “تاکه رێگایهک دهبێت پهناى بۆ ببرێت ئهوهیه که خۆپیشاندانێکى گهوره بۆ پرۆتستۆکردنى تۆپبارانهکانى ئێران دابنرێت”.
بهپێى ههواڵى چهند ئاژانسێکى جیهانى عهرهبى، ئهمریکا له ههوڵى ئهوهدایه له رێگاى باڵۆنى تایبهت (که جۆرێکه له مانگى دهستکرد) له سنورهکانى ههرێمى کوردستان ههڵبدات بۆ چاودێرى کردنى بنکه و جوڵانهوهکانى ئێران، ههندێک چاودێرى سیاسیش پێیانوایه چاودێرى کردنى وزهى بهرنامه ئهتۆمییهکهى ئێران ههوڵێکى ئهمریکیهکانه و به ههموو شێوازێک پهناى بۆدهبات، بهپێى قسهى سهرچاوهیهکى ئاگادار له حکومهتى ههرێم چاودێرییهکى توند ههیه لهلایهن هێزه ئهمنیهکانهوه بۆ مهترسى هاتنه ناوهوهى چهکداره تیرۆریستهکان، چونکه وهزیرى پێشمهرگه شێخ جهعفهر له دیمانهیهکى ههفتهنامهى رووداو دهڵێت “ئێران ئهنسار ئیسلام دههێنێته کوردستان”.
لهمبارهیهوه (چهتر)ى پهیوهندى به وهزیرى پێشمهرگهوه کرد ناوبراو وتى “جارێ لهسهر ئهوه قسه ناکهم”.
شۆڕش مهجید حهسهن ئهندامى لیژنهی ناوخۆ و ئاسایش و ئهنجومهنه خۆجێیهکان له پهرلهمانى کوردستان به (چهتر)ى راگهیاند پهرلهمانى کوردستان به شێوهیهکى فهرمى ئاگادارى کۆنترۆڵکردنى کارهباى سنورهکان نیه، بهڵام بهشێک له تۆپبارانهکانى ئێران پهیامێکه بۆ ئهمریکا، وتى “له ماوهى ڕابردوو ئهنجومهنى نوێنهران گفتوگۆى لهسهر ئهو بابهته کردوه و له لیژنهى تایبهت قسهى لهسهر کراوه، بهڵام تاکه رێگا بۆ چارهسهرى ئهم کێشهیه ئهوهیه که گفتوگۆ بکرێت”.
بهپێى راپۆرتێکى رۆژنامهى شهرقولئهوسهد ئهو ههڕهشانهى ئێران زهنگێکه بۆ ئهمریکا که نههێڵێ بنکهى سهربازى له کوردستان
نویسنده اتریشی: مقامات دموکرات ما حق ندارند با ناقضان هولوکاست دیدار کنند
گزارش بخش فارسی رادیو اسرائیل- سفر امروز (سه شنبه) آقای صالحی به اتریش، مخالفت های گسترده ای را نیز در آن کشور به همراه آورده است. از جمله، چند گروه مختلف ایرانی و اروپایی ظهر امروز (سه شنبه) با برگزاری تظاهراتی در برابر وزارت خارجه اتریش، به سفر وزیر خارجه حکومت اسلامی به وین اعتراض کردند. از جمله این گروه ها، می توان به حزب دموکرات کردستان ایران و همچنین گروه "بمب اتمی را متوقف کنید" اشاره کرد.
خانم الفریده یلینک، نویسنده اتریشی و برنده جایزه ادبیات نوبل در سال 2004 نیز، با صدور اعلامیه ای با اشاره به سرکوب های شدید در ایران و همچنین نفی هولوکاست توسط سران جمهوری اسلامی، نوشت که رهبران اتریش به عنوان کشوری دموکرات، حق ندارند با مسئولان چنین رژیمی دیدار و گفتگو کنند.
خرابکاران برای چهارمین بار خط لوله گاز مصر به اسرائیل و اردن را منفجر کردند
گزارش بخش فارسی رادیو اسرائیل- خرابکاران در مصر برای چهارمین بار خط لوله ویژه انتقال گاز طبیعی آن کشور به اسرائیل و اردن را منفجر کردند.
قرار بود انتقال گاز به اسرائیل این هفته و در پی تعمیر خط لوله از سرگرفته شود ولی انفجار جدید دوباره مانع از این امر خواهد شد.
بخشدار بخش شمالی صحرای سینا که انفجار لوله گاز در آنجا روی داد، امروز (سه شنبه) در مصاحبه با شبکه تلویزیونی مصر گفت: آنهایی که لوله گاز را منفجر می کنند قصد دارند به اقتصاد مصر صدمه بزنند و امنیت آن را به خطر بیاندازند.
گزارش دیگری از مصر حاکی است که حال آقای حسنی مبارک که در بیمارستان "شرم الشیخ" بستری است بسیار وخیم شده و او به سختی نفس می کشد و حتی قلب وی یک بار به مدت دو دقیقه از کار ایستاده است که پزشکان با تلاش فراوان توانستند دوباره آن را به کار بیاندازند.
این در حالی است که قرار است سه هفته دیگر محاکمه مبارک در دادگاه از سر گرفته شود.
دیدار دو دیپلمات لیبیایی از اسرائیل؛ نماینده قذافی یا بازرگان؟!
گزارش بخش فارسی رادیو اسرائیل- در اوج نبردهای خونین در کشور لیبی و در حالی که معمر قذافی و حکومت او قاطعانه می کوشند همچنان قدرت را در دست داشته باشند، رادیوی ارتش اسرائیل (גלי צה"ל) اعلام داشت دو دیپلمات لیبیایی از اسرائیل دیدار کرده و با شماری از مقامات دولتی و غیردولتی گفتگوهایی انجام داده اند.
به گزارش این رادیو، دو مامور از سوی حکومت قذافی یک دستگاه الکترونیکی را برای ارائه به مقامات اسرائیلی به همراه داشتند.
وزارت خارجه اسرائیل می گوید سفارت اسرائیل برای دو مقام لیبیایی روادید صادر کرده است.
در این میان، آقای مئیر شیتریت، از سران حزب اوپوزیسیون "کادیما" اطلاع داد دو فرد لیبیایی دیپلمات نبوده و بازرگان بوده اند.
درباره دیدار دو فرد لیبیایی از اسرائیل و پیامدهای آن، گزارش بیشتری انتشار نیافته است. ولی به موجب گزارش جدیدی دو فرد لیبیایی ادعا کرده اند که به فرانسه نیز رفته اند و پرزیدنت سرکوزی به آنها گفته است که خود شخصا به مخالفان آقای قذافی دستور تشکیل دولت موقت داده است.
ایران به اردن: گاز مصر را فراموش کنید و از ما گاز بخرید
گزارش بخش فارسی رادیو اسرائیل- خبرگزاری نیمه رسمی "فارس"، وابسته به سپاه پاسداران از پیشنهاد ایران به اردن برای صادرات گاز طبیعی به آن کشور خبر داد.
به نوشته خبرگزاری "فارس"، وزیر انرژی اردن، آقای خالد توکان نیز دریافت این پیشنهاد را تایید کرده ولی گفته است که همچنان به آن واکنش رسمی نشان نداده است.
سفیر ایران در امان گفته است که این پیشنهاد حدود یک ماه پیش، و در پی حملات خرابکارانه به خط لوله انتقال گاز مصر به اردن و اسرائیل، به مقامات اردنی ارائه شده است.
اردن بخش بزرگ انرژی خود و همچنین برق را، با گاز وارداتی از مصر تامین می کند.
در پی برکناری آقای حسنی مبارک از ریاست جمهوری مصر، تا به امروز چهار بار خط لوله انتقال گاز مصر به اردن و اسرائیل هدف حمله خرابکاران قرار گرفته است.
تحلیلگران بخش فارسی صدای اسرائیل می گویند که حکومت ایران با تحریک اسلام گرایان افراطی در مصر، آنها را به خرابکاری در خط لوله گاز وادار کرده تا از یک سو به خیال خود به اقتصاد اسرائیل ضربه بزند و از سوی دیگر، بتواند بدین وسیله دولت اردن را قانع کند که از ایران گاز بخرد و بدین وسیله، نفوذ جمهوری اسلامی در اردن را افزایش دهد.
شرط های جدید صالحی برای همکاری با آژانس در پی دیدار با آمانو
گزارش بخش فارسی رادیو اسرائیل- وزیر خارجه ایران، آقای علی اکبر صالحی می گوید که متخصصان ایرانی و کارشناسان آژانس بین المللی انرژی اتمی، باید نشستی مشترک برگزار کنند و در آن تصمیم بگیرند که بر اساس چه مکانیسمی روند همکاری دو طرف را برای حل مسائل باقی مانده ادامه دهند.
او این سخنان را ظهر امروز (سه شنبه) و پس از دیدار با دکتر یوکیا آمانو، مدیر کل آژانس بیان کرد.
دو طرف، امروز (سه شنبه) در وین و پشت درهای بسته ملاقات کردند.
اما آقای صالحی، همزمان با این اظهارات که تحلیلگران از آن به عنوان نوعی اعلام آمادگی جمهوری اسلامی برای همکاری با آژانس یاد کردند، برای این موضوع شرط تعیین کرد.
وزیر خارجه ایران گفت: «اما اولین قدم برای همکاری مشترک این است که آژانس به صراحت بگوید که جمهوری اسلامی به همه ابهامات قبلی پاسخ داده و دیگر در این زمینه هیچ سئوالی وجود ندارد»- این در حالی است که مدیر کل آژانس در آخرین گزارش خود به شورای حکام اعلام کرد که حکومت ایران نه تنها به ابهامات به درستی پاسخ نداده، بلکه مدارک جدیدی به دست آژانس رسیده مبنی بر اینکه جمهوری اسلامی به فعالیت های نظامی اتمی خود برای ساخت کلاهک اتمی ادامه می دهد.
وزیر خارجه ایران، همچنین بامداد امروز (سه شنبه) در بدو ورود به وین گفت که ایران از آقای آمانو برای سفر به تهران دعوت کرده و او نیز باید این دعوت را "بدون هیچ شرطی" بپذیرد.
مدیر کل آژانس، هفته گذشته در واکنش به دعوت جمهوری اسلامی گفته بود زمانی به تهران خواهد رفت که بداند سفر او "نتیجه بخش" خواهد بود.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر