Pages

Subscribe:

Ads 468x60px

۱۳۹۱ شهریور ۱۸, شنبه

اسرائیل: تصمیم کانادا الگویی برای جامعه جهانی است



تنگ تر شدن حلقه محاصره بین المللی علیه رژیم جنایت پیشه ولی فقیه روز بروز تنگتر میشود و این رژیم درمانده جنگطلب خشونت پیشه را بیشتر در منگنه تنگنا قرار میگیرد

اسرائیل: تصمیم کانادا الگویی برای جامعه جهانی است

نخست وزیر اسرائیل از تصمیم کانادا به تعطیلی سفارت خود در تهران و قطع روابط با رژیم ایران استقبال کرد.

به گزارش سایت عصر ایران به نقل از خبرگزاری فرانسه، بنیامین نتانیاهو با صدور بیانیه ای اعلام کرد: به استفان هارپر نخست وزیر کانادا به دلیل این تصمیم شجاعانه تبریک می گویم. این اقدام پیام های واضحی را به رژیم ایران و تمام جهان ارسال می کند.



وزیر خارجه کانادا با صدور بیانیه ای از تعطیلی سفارت این کشور در تهران و اخراج همه دیپلمات های جمهوری اسلامی از کانادا خبر داد.
او در این بیانیه، دشمنی رژیم ایران با اسرائیل را یکی از دلایل این اقدام ذکر کرده است.
نتانیاهو در این بیانیه که از دفتر نخست وزیری اسرائیل در اورشلیم منتشر شد گفت: تصمیم نخست وزیر کانادا، اهمیت بسیاری دارد و الگویی برای جامعه جهانی است.
وی با اشاره به اجلاس اخیر سران جنبش عدم تعهد در تهران افزود: این تصمیم مسؤلانه یک هفته پس از نمایش یهودستیزی و نفرت در تهران گرفته شد!

نتانیاهو اضافه کرد: این اقدام کانادا همخوان با درخواست از جامعه جهانی برای تعیین خط قرمز شفاف در مقابل حکومت ایران برای توقف برنامه هسته ای اش است. جامعه جهانی باید به این اعمال فشارها بپیوندند و خط قرمزهای شفافی را در مقابل رژیم ایران ترسیم کند.
--------------------

اگر در زمان پخش برنامه مستقیم به این صفحه مراجعه کرده اید، (یعنی: از ساعت 18:30 تا 20:00 شامگاه ایران) لطفاً صدای برنامه را از طریق پخش زنده در دگمه دست راست در همین تارنما بشنوید.
برنامه امروز، شنبه، شامل دو بخش مشروح خبری است که به ویژه دربرگیرندۀ آخرین و مهم ترین اخبار و تحولات مرتبط  با ایران است. مهم ترین بخش از گزارش های دو بولتن خبری امروز ما به عواقب تصمیم غیر منتظره دولت کانادا در قطع کامل مناسبات دیپلماتیک با ایران اختصاص دارد. طیفی از واکنش ها در اسرائیل و ایران و نیز گزارش های مهم رسانه های کانادا را در زمینه این تصمیم به آگاهی شنوندگان می رسانیم. (برای آگاهی از گزارش های هر دو بخش مشروح خبری امروز، لطفاً صدای برنامه را بشنوید).

بحران جدی در مناسبات کاملاً قطع شده ایران و کانادا
بخش بزرگی از گزارش های خبری امروز رادیو اسرائیل را به خود اختصاص می دهد
امروز شنونده بازپخش مصاحبه رادیو اسرائیل با شاهزاده رضا پهلوی هستیم. این مصاحبه روز دوشنبه گذشته: سوم سپتامبر/سیزدهم شهریور انجام شد که در آن این تلاشگر سیاسی در باره مسایل مهم روز ایران اظهارنظر کرد و به پرسش های آقای منشه امیر پاسخ گفت. بخشی از این پرسش ها به برنامه هسته ای ایران و احتمال حمله نظامی به سایت های هسته ای ایران اختصاص یافت. این مصاحبه به مدت 39 دقیقه طول کشید.
بدرخواست برخی از شنوندگان و همچنین نظر به اینکه روز دوشنبه در زمان پخش این مصاحبه، امواج کوتاه رادیو اسرائیل بدلیل تعمیرات فرستنده ها قطع شده بود، باز پخش مصاحبه با شاهزاده رضا پهلوی را به امروز، شنبه، موکول کردیم. نظر به این مصاحبه، امروز استثنائاً «تفسیر سیاسی هفته» پخش نمی شود.


 آنچه که درادامه می خوانید، چکیده ای از اخبار روز آدینه هفدهم شهریور/هفتم سپتامبر است
فشرده خبرهای روز شنبه هجدهم شهریور/هشتم سپتامبر در پایان برنامه زنده امروز رادیو اسرائیل در این صفحه قرار می گیرد
*        دولت کانادا اعلام داشت که سفارت خانه خود در تهران را می بندد و به همه دیپلمات ها در سفارت خانه ایران در اوتاوا دستور داده در ظرف پنج روز خاک آن کشور را ترک گویند. مناسبات کانادا و ایران از سال های پیش به تیرگی گراییده بود و علت آن عملیات ستمگرانه حکومت ایران علیه مردم آن کشور و همچنین قتل یا زندانی کردن شماری از ایرانیان دارای تابعیت مضاعف کانادایی بود. تصمیم دولت کانادا که نشان اوج این تیرگی روابط دو کشور است در حالی اعلام می شود که کانادا در سال های اخیر به مرکز جدید مهاجران ایرانی مبدل شده است و بسته شدن سفارت در تهران ممکن است موجب دشواری های بیشتری در تماس ایرانیان مقیم کانادا با خانواده های آن ها در ایران و همچنین مسئله انتقال پول و دریافت ویزا و آمد و شد بین دو کشور باشد.  خانم فرنوش رام در گزارش تلفنی درباره این خبر گفت: در سال های اخیر شماری از مقامات حکومت اسلامی به کانادا گریخته اند که ممکن است افشاگری های آنان در تصمیم دولت اوتاوا در مورد قطع روابط  با رژیم ایران مؤثر بوده است.

سفارت ایران در اتاوا پایتخت کانادا تا سه شنبه برای بستن کامل و رفتن همه دیپلمات های ایران مهلت دارد
گزارش مشروح خانم فرنوش رام از قطع کامل مناسبات ایران و کانادا دقایقی پس از اعلام این خبر
 *        نخست وزیر اسرائیل، آقای بنیامین نتانیاهو اعلام کرد قاطعانه قصد دارد جلوی ورود آفریقایی ها را که به عنوان پناهجو به طور غیرقانونی به اسرائیل رخنه می کنند، بگیرد. در سال های اخیر آفریقایی های بسیاری به ویژه از دو کشور اریتره و سودان ظاهراً به عنوان پناهجو ولی در واقع برای کار وارد اسرائیل شده و دشوارهای اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی و حتی امنیتی بسیاری به بار آورده اند و به همین دلیل دولت اسرائیل قصد دارد از این پس جلوی ورود آنها را به کشور بگیرد.
 *        وزیر دفاع اسرائیل آقای اهود باراک در پی دیدار و گفت و گو با معاون ستاد کل ارتش آمریکا اعلام داشت که دولت واشنگتن در رابطه با معضل اتمی ایران حق اسرائیل را برای تصمیم گیری محترم می شمارد. آقای باراک افزود: «دولت اسرائیل به تنهایی در مورد آینده و امنیت خود تصمیم می گیرد و در عین حال همکاری اطلاعاتی و پشتیبانی آمریکا از امنیت اسرائیل اکنون فوق العاده است و در اوج می باشد چرا که تهدیدهای ایران اتمی متوجه ایالات متحده نیز هست». به گفته آقای باراک در عین حال که مسئله اتم ایران معضل مشترک اسرائیل و ایالات متحده است ولی دو طرف در زمینه برخورد با آن اختلاف دیدگاه دارند و اسرائیل باید خود در مورد چگونگی مبارزه با معضل اتمی ایران تصمیم بگیرد. وزیر دفاع اسرائیل این سخنان را در آستانه "روش هشانا" سال نو عبری در بین اعضای حزب خود "استقلال" اظهار داشت. کارشناسان نظامی می گویند این سخنان باراک می تواند انصراف وی از لزوم حمله نظامی فوری به تاسیسات اتمی رژیم ایران تلقی شود.

اهود باراک پس از دیدار با معاون ستاد کل ارتش آمریکا در تل آویو:
 «آمادگی نظامی آمریکا در برابر ایران بویژه استقرار قوایش در خلیج فارس خیره کننده است»
*        کارشناسان گفتند: اسرائیل از جامعه بین المللی می خواهد هرپه زودتر تلاش خود را متوجه حل مسئله اتمی ایران سازد و به ایالات متحده فشار می آورد که علیه تأسیسات اتمی ایران وارد اقدام شود. ولی مقامات آمریکایی بر این باورند که هنوز تا زمان تصمیم گیری عملی سران ایران برای تولید بمب اتم وقت باقی است. همچنین ایالات متحده قصد ندارد خود را درگیر کشاکشی کند که احتمالاً موجب جنگ گسترد ه ای در خاورمیانه گردد. ایالات متحده ترجیح می دهد که هر گونه اقدام در این زمینه به بعد از برگزاری انتخابات ریاست جمهوری (در آغاز ماه نوامبر) موکول شود. پیش از آقای باراک، سفیر ایالات متحده در اسرائیل آقای دان شپیرو، گفته بود که ایالات متحده از حق اسرائیل برای دفاع از خود و شهروندانش حمایت می کند و اسرائیل و آمریکا هر دو  بر این باورند که نباید اجازه داد ایران به بمب اتمی مجهز شود.

دان شاپیرو سفیر آمریکا در اسرائیل
نماینده بارز کنگره درگیری شدید لفظی نتانیاهو با شاپیرو را تأیید می کند
*        روزنامه "فایننشال تایمز" در شماره امروز خود نوشت، بینامین نتانیاهو نخست وزیر اسرائیل بیشتر از گذشته بر این نکته پای می فشرد که عدم انجام حمله نظامی اسرائیل علیه تأسیسات اتمی ایران، به نحوه بینش و کنش های پرزیدنت اوباما در رابطه با بحران ایران بستگی دارد. "فایننشال تایمز" افزود، نخست وزیر اسرائیل بر این باور است که دولت آمریکا باید خط قرمز مشخصی را در رابطه با زمان پایان دادن به مذاکرات با رژیم ایران و به کارگیری گزینه نظامی از سوی ایالات متحده اعلام نماید. "فایننشال تایمز" نوشت، دستگاه های اطلاعاتی اسرائیل و آمریکا به این نتیجه رسیده اند که برای حل مسالمت آمیز بحران اتمی ایران هنوز فرصت وجود دارد و می توان به راه حل دیپلماتیک همچنان امیدوار بود. این روزنامه افزود، شماری از دولتمردان در آمریکا از این موضوع واهمه دارند که اسرائیل پیش از انجام انتخابات ریاست جمهوری ایالات متحده، دست به اقدام نظامی علیه رژیم ایران بزند و به این ترتیب بخت و احتمال گزینش دوباره پرزیدنت اوباما به مقام ریاست جمهوری از میان برود. "فایننشال تایمز" نوشت، مقام های نزدیک به اوباما این را نیز می گویند که رییس جمهوری آمریکا در سیاست خود برای جلوگیری از دست یافتن جمهوری اسلامی به سلاح اتمی عزمی راسخ دارد و می کوشد تا به هر شکل ممکن پرونده اتمی ایران را پایانی خردمندانه دهد.
 *        رییس حکومت خودگردان فلسطینی محمود عباس گفت که فلسطینی ها موجودیت اسرائیل را به رسمیت می شناسند و این کشور نیز باید متقابلا برپایی فلسطین را در مرزهای سال 1967 به رسمیت بشناسد و کشوری که برپا می شود تنها ویژه سکونت فلسطینی ها باشد و اسرائیلیان حق زندگی در آن را نداشته باشند. محمود عباس که در پی دیدار با رییس جمهوری مصر، محمد مُرسی با خبرنگاران در قاهره سخن می گفت، چند روز پیش در دیدار با چند تن از مذهبیون یهودی ادعا کرده بود که "کار اسرائیل تمام است و به زودی از هم خواهد پاشید". ولی این بار او گفت که فلسطینی ها موجودیت اسرائیل را می پذیرند و خواهان ریختن شهروندان اسرائیلی به دریا نیستند، ولی در عین حال از اسرائیل نیز می خواهند برپایی کشور فلسطین را در مرزهای سال 1967 بپذیرد.
*        رییس حکومت خودگردان فلسطینی به تظاهرات شهروندان فلسطینی در کرانه باختری رود اردن و اعتراض آنها به روند گرانی ها نیز اشاره داشت و گفت: مسئولیت بحران اقتصادی در کرانه باختری را می پذیرد. تظاهر کنندگان خواهان برکناری نخست وزیر تشکیلات فلسطینی سلام فیاض شده بودند ولی محمود عباس این خواسته را رد کرد.       
*        همآیش انتخاباتی حزب دموکرات ایالات متحده با سخنرانی پرزیدنت باراک اوباما به کار خود پایان داد. رییس جمهوری  پرزیدنت باراک اوباما تأکید کرد که درباره تعهدات کشورش نسبت به اسرائیل جای هیچگونه تردیدی وجود ندارد. او بامداد امروز در همآیش عظیم حزب دموکرات سخنرانی کرد و تأکید داشت در صورتی که حکومت اسلامی ایران به جاه طلبی اتمی خود ادامه بدهد خویشتن را با جامعه جهانی روبرو خواهد دید. پرزیدنت اوباما گفت که ایالات متحده با چالش های زیاد و سخت روبرو است که رفع آنها آسان نیست. رییس جمهوری ایالات متحده بار دیگر پیام آرام بخشی به اسرائیل بر زیان آورد و گفت: «ما خود را نسبت به امنیت اسرائیل متعهد می دانیم و نباید در این باره تردید داشت».   
*        در دمشق و حومه آن امروز نیز نبرد خونین بین ارتش سوریه و "ارتش آزاد" ادامه داشت و همزمان یک موتور سیکلت که در آن بمب کار گذاشته شده بود در پایتخت سوریه در مجاورت یک مسجد منفجر شد و دست کم پنج سرباز ارتش سوریه کشته شدند و شش نفر دیگر زخمی گردیدند. انفجار هنگامی رخ داد که نمازگزاران در پی اقامه نماز جمعه از مساجد خارج می شدند. اوپوزیسیون سوری ساعاتی پیش گزارش داد که ارتش بشار اسد در جنوب دمشق محله الترامون و اردوگاه پناهندگان "الیرموک" را گلوله باران کرده و صدها سرباز در شهر "باییلا" در جنوب شرق دمشق به مواضع مخالفان حمله برده و در یک محله دیگر ده ها نفر را بازداشت کرده اند.
*        امروز اعلام شد ایالات متحده برای آنکه به نیروهای درگیر در مبارزه علیه حکومت اسد یاری برساند، شمار دیپلمات ها و مأموران اطلاعاتی خود را در مرز ترکیه و سوریه افزایش داده است. به گفته یک منبع آمریکایی، دیپلمات ها و مأموران اطلاعاتی که به یاری مخالفان اسد آمده اند توانسته اند سطح مهارت جنگی و سیاسی آنان را بالا برند.

رون پروس اور سفیر اسرائیل در سازمان ملل متحد:
 چرا فعالان صلح کشتی هایی را به سوریه نمی فرستند؟
*        سفیر اسرائیل در سازمان ملل متحد امروز از این که طرفداران حقوق بشر در اروپا هیچ کشتی یاری رسانی روانه سوریه نمی کنند و تنها در مورد نوار غزه به چنین اقدام نمایشی دست زدند، ابراز شگفتی کرد. آقای رون پروس اور گفت: در سوریه در بیست ماه اخیر چهار برابر فلسطینی هایی که در بیست سال اختلاف بین اسرائیل و فلسطینی ها کشته شده اند به قتل رسیده اند. ولی حامیان حقوق بشربه اقدامی برای قطع خونریزی در سوریه دست نمی زنند. پروس اور تأکید کرد که حامیان حقوق بشر می دانند که در رفتن به غزه هیچ اتفاق سوئی برای آنها رخ نخواهد داد و حتی بازداشت هم نمی شوند، ولی اگر به سوریه بروند احتمالاً کشته خواهند شد.
*        یک روزنامه نگار سوری که پیشتر در کاخ ریاست جمهوری در دمشق کار می کرده و اکنون به صف مخالفین اسد پیوسته است فاش ساخت که پرزیدنت بشار اسد از سرنوشت خود نگران است و شب ها تنها یک یا دو ساعت در شب می خوابد. عبدالله العمر گفت: محافظان اسد حتی به نزدیکان او اجازه نمی دهند در نزدیکی وی اسلحه در اختیار داشته باشند و حتی برادر اسد (ماهر اسد) نیز مشمول این دستور است.
*        کارشناسان امور خاورمیانه می گویند سیاست های اخیر پرزیدنت محمد مُرسی رییس جمهوری مصر در رابطه با ایران و سوریه، این امید را در میان دولتمردان ایالات متحده آمریکا پدید آورده که به رغم هراس های ابتدایی، رییس جمهوری مصر در مسیر سیاست های آمریکا عمل می کند. جان کیگلی، کارشناس امور ایران در واشنگتن می گوید، پرزیدنت مُرسی و جنبشی که او آن را نمایندگی می کند (اخوان المسلمین)، دارای مناسبات خوبی با رهبران حماس در نوار غزه است و از این رو می توان امید داشت که وی بتواند به دلیل حفظ روابط خود با اسرائیل، در آینده در مذاکرات اسرائیل با فلسطینی ها نقشی میانجیگرانه و فعال بازی کند. این ها در حالی است که کارشناسان سیاسی آمریکایی می گویند، در هر حال پرزیدنت مُرسی، حسنی مبارک نیست و می توان انتظار داشت اوکه با بیشتر جناح های تندرو در جهان عرب روابط دوستانه دارد، به حل و فصل بحران اسرائیل – فلسطینی ها بپردازد. این کارشناسان افزوده اند محمد مُرسی فراموش نخواهد کرد که دولت آمریکا بود که وی را بر حسنی مبارک ترجیح داد و موجبات رسیدن او به مقام ریاست جمهوری مصر را فراهم کرد.
 *        یک مقام دولتی در تهران گفت: حمایت از جنایات پرزیدنت بشار اسد علیه مردم سوریه و پشتیبانی از شورشیان شیعه در بحرین دو اصل مهم در سیاست خارجی رژیم ایران است. آخوند محمد حسن اختری که سرکردگی نهادی را با نام "جشنواره بین المللی مقاومت اسلامی" به عهده دارد در این رابطه افزوده گفت: حمایت از سوریه و بحرین، یکی ار رسالت های ملت های مسلمان است. او گفت: مقاومت باید به تمام کشورهای جهان اسلامی گسترش یابد. حکومت ایران اکنون سالیان دراز است می کوشد حمایت از ترور فلسطینی – عربی – اسلامی را در سرلوحه تلاش های بین المللی خود قرار دهد – ولی در همآیش سران کشورهای غیرمتعهد در تهران در این زمینه دستآوردی نداشت.
   *      بلندپایگان رژیم اسلامی در ایران در دیدار با یکی از سرکردگان گروه تروریستی حماس خواستار شدند که عملیات تروریستی و مسلحانه علیه اسرائیل همچنان ادامه یابد. علی لاریجانی و سعید جلیلی دو تن از مقامات ارشد حکومت بودند که در دیدار با محمود الزهار از سرکردگان گروه حماس این توصیه را بازگو کردند.
 *        محمود الزهار به تهران رفته تا تیرگی روابط طرفین را برطرف سازد و درباره آمادگی حکومت ایران برای میانجیگری بین حماس و فتح توضیحاتی بخواهد. علی لاریجانی در دیدار با محمود الزهار بر سیاست اسرائیل ستیزی حکومت ایران تأکید گذاشت و خواستار ادامه "مقاومت" شد. "مقاومت" واژه ای است که حکومت ایران و سازمان های تروریستی برای سرپوش نهادن بر کلمه ترور آن را به کار می برند. محمود الزهار نیز گفت: عملیات مسلحانه تا نابودی اسرائیل و اشغال کامل خاک این سرزمین ادامه خواهد یافت.
*        سعید جلیلی دبیر شورای عالی امنیت ملی رژیم نیز در دیدار با محمود الزهار خواستار ادامه مبارزه مسلحانه علیه اسرائیل شده و گفت: مقابله با رژیم صهیونیستی، فصل مشترک بیداری اسلامی است. این ادعا در حالی مطرح می شود که بیداری مردمی در همه کشورهای عرب از تونس تا مصر و یمن تا لیبی از بحران های داخلی نشأت می گیرد و با نزاع فلسطینی – اسرائیلی ارتباطی نداشته است.  
*        پرزیدنت باراک اوباما شب گذشته در سخنرانی خود خط قرمزی را برای برنامه اتمی ایران تعیین نکرد. رییس کمیته اطلاعاتی در کنگره آمریکا مایک راجزر در واکنش به این امر امروز هشدار داد که اگر دولت واشنگتن در مورد خط قرمز در قبال اتم ایران صراحت نشان ندهد، احتمال دارد اسرائیل به آن کشور حمله کند.
 *        جمهوری روسیه امروز از حکومت اسلامی ایران خواست با تلاش بیشتر موجب برطرف کردن سوءظن جامعه بین المللی در مورد نیات اتمی خود شود. معاون وزیر خارجه روسیه، سرگئی ریابکوف که در مسکو سخن می گفت افزود، دولت مسکو انتظار دارد که به زودی  دور دیگری از گفت و گوهای اتمی بین ایران و گروه 5+1 آغاز شود.
  *       محسن رضایی که چند سال فرماندهی کل سپاه پاسداران را به عهده داشت امروز توصیه کرد که رژیم ایران احتمال حمله اسرائیل به تأسیسات اتمی را دست کم نگیرد. رضایی که در سال های اخیر سمت دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام را به دست دارد گفت: «باید خود را برای یک جنگ ظالمانه و نابرابر آماده کنیم». فرمانده اسبق سپاه پاسداران با این سخنان و به کار بردن واژه های "جنگ ظالمانه و نابرابر" عملاً تأیید کرد که حکومت ایران دارای یک قدرت دفاعی بسیار ضعیف است و رقبای آن بسیار نیرومند هستند – و از این رو اگر جنگی رخ دهد «نابرابر و ظالمانه" (از دیدگاه رژیم ایران) خواهد بود. رضایی ادعا کرد که "اسرائیل همیشه خواب حمله به رژیم ایران را دیده است". محسن رضایی همچنین کارآیی تحریم های جهانی را عملاً مورد تأیید قرار داد و گفت: «دشمنان با فشار اقتصادی، سعی در ضربه زدن به نظام و انقلاب را دارند». او گفت: «تحریم های وضع شده به گونه ای است که نفت ما فروخته می شود، اما به دلیل تحریم ها ما نمی توانیم پول آن را دریافت کنیم». به ادعای محسن رضایی، غرب با در پیش گرفتن این تحریم ها، عملاً به خانه مردمان ایران حمله برده است. او هشدار داد که توأم شدن تحریم ها یا سوء مدیریت رژیم، ممکن است پیامدهای وخیمی برای حکومت داشته باشد. محسن رضایی به عنوان نمونه به بهای ارزهای خارجی اشاره کرد که در ظرف چند ماه به بیش از دو برابر رسید و احتمال می رود که به زودی نرخ دلار آمریکایی به سه هزار تومان نیز برسد.
 *        روزنامه آمریکایی "نیوزدی"، خود نوشت: تهدید مقام های رژیم ایران برای گسیل ناوهای جنگی ایرانی به سواحل آمریکا بیشتر به یک مزاح شبیه است تا واقعیت. "نیوزدی" افزود، نیروی دریایی ایران بیشتر به ناوچه ها و قایق های تندرو چند نفره مجهز است که تنها توانایی عملیاتی شدن در سواحل نزدیک خاک ایران را دارند و نیروی دریایی ایران جز چند ناو کهنه و بسیار قدیمی خود، از کشتی های جنگی قابل حرکت در اقیانوس های دور برخوردار نیست. "نیوزدی" نوشت، ادعاهای اخیر رژیم ایران در زمینه گسیل کشتی های جنگی به سواحل آمریکا در حقیقت بخشی از جنگ روانی جمهوری اسلامی علیه ایالات متحده آمریکا است. "نیوزدی" افزود، دریادار حبیب الله سیاری فرمانده نیروی دریایی ایران را به دلیل بزرگ نمایی هایش می توان به عنوان یک روانشناس متخصص جنگ روانی در تلویزیون آمریکا به کار گرفت!!
 *        به دنبال تلاش حکومت ایران برای تولید جنگ افزار اتمی، دولت فرانسه به یک گروه از دانشجویان نخبه علمی و فنی دانشگاه کاشان اجازه نداد در مسابقات طراحی و ساخت رادار ماهواره شرکت کنند و آنان به ناچار به ایران باز گشتند. محل برگزاری این مسابقه یکی از قرارگاه های نظامی وزارت دفاع فرانسه بود.
 *        شبکه تلویزیونی آمریکایی "سی.ان.بی.سی" گزارش می دهد که در هفته های اخیر درآمدهای نفتی ایران به شدت کاهش یافته است.        "سی.ان.بی.سی" افزود، اکنون درآمد ماهیانه ایران از صادرات نفت به زیر سه میلیارد دلار کاهش یافته و این در حالی است که درآمد متوسط نفت ایران در سال 2011، نزدیک به ده میلیارد دلار در ماه بود. شبکه تلویزیونی "سی.ان.بی.سی" افزود، کارشناسان صنعت نفت می گویند، این کاهش فاحش درآمدهای نفتی ایران همچنان ادامه خواهد یافت. این کارشناسان اثر مهلک تحریم های بین المللی علیه رژیم ایران را عامل اصلی سقوط درآمدهای نفتی جمهوری اسلامی اعلام کرده و افزوده اند که با هر چه افزوده شدن خیره سری رژیم ایران در عدم پذیرش خواست بین المللی در زمینه برنامه اتمی ایران، تحریم های بین المللی گسترده تری برقرار خواهد شد. کارشناسان نفتی به شبکه تلویزیونی "سی.ان.بی.سی" گفتند، اکنون صادرات نفت ایران میان هشتصد تا نهصد هزار بشکه در روز است و این در حالی است که سال گذشه در همین هنگام، ایران روزانه دو میلیون و هشتصد هزار بشکه نفت را صادر می کرد.
 *        از تهران گزارش رسید که گرچه معمولاً در روزهای آخر هفته، در بازار تغییری در بهای ارز رخ نمی داد، اما روز گذشته (پنجشنبه) و امروز (جمعه) در رویدادی غیرعادی، بهای ارزها در پایتخت افزایش یافت و صبح امروز (جمعه)، دلالان در چهار راه استانبول، دلار را به نرخ بالای 2300 تومان و یورو را به بهای بالای 2900 تومان به فروش می رساندند. عبور قیمت دلار از مرز 2300 تومان در حالی است که دلالان ارز در تهران می گویند، در روزهای آینده نرخ ارز باز هم افزایش خواهد یافت و دور نیست روزی که قیمت دلار به سه هزار تومان برسد. کارشناسان اقتصادی انتشار اخبار روزهای گذشته در مورد تحریم های بین المللی و کاهش صادرات نفت ایران به زیر یک میلیون بشکه در روز را عامل اصلی گرانی دو روز اخیر بهای ارز در ایران عنوان کرده اند. این ها در حالی است که امروز (جمعه)، دلالان بازار طلا، سکه طلا را با بالای هشتصد و هشتاد هزار تومان به فروش می رساندند و به نظر می رسد که رسیدن قیمت سکه طلا به نرخ یک میلیون تومان از چند روز دیگر به یک واقعیت تبدیل خواهد شد.
 *        حکومت ایران که از احتمال به پاخیزی مردم، به علت شدت گرفتن بحران اقتصادی به شدت نگران است، واحدهای سپاه و بسیج را دوباره به خیابان های شهر خلخال می کشاند که با برگزاری آنچه که "رزمآیش" نام گرفته، مردم را از اقدامات اعتراضی بترساند. سیف الله معصومی فرمانده سپاه پاسداران در خلخال گفت: «هدف اصلی این رزمآیش حراست از نظام جمهوری اسلامی و همچنین بالا بردن سطح توان و آمادگی نیروهای بسیج است».
 *        هم زمان، یک مقام مسئول حکومت نیز فاش ساخت که رژیم برای مقابله با خیزش احتمالی آینده مردم ایران و رویارویی با بحران ها واحدهای ویژه را تربیت می کند. محمد جواد امام پور مدیر نهادی با نام "شجرة طیبه صالحین" به خبرنگاران گفت: ما می کوشیم سربازانی تربیت کنیم که در بحران ها از صحنه نگریزند و همواره در صحنه باشند و تحت امر مسلم ولایت مطلقه فقیه فعالیت کنند. آخوند امام پور گفت: این سربازان قرار است به زودی با خامنه ای دیدار کنند.
 *        دفتر ریاست جمهوری در تهران اعلام کرد که محمود احمدی نژاد قصد دارد در همآیش آینده مجمع عمومی سازمان ملل نیز شرکت جوید و برای همین منظور دو هفته دیگر، به نیویورک خواهد رفت. احمدی نژاد در همه سال های ریاست جمهوری خود، همیشه در گشایش همآیش سالیانه مجمع عمومی شرکت کرده و به سخنرانی پرداخته است.
 *        از نیویورک خبر رسید که سازمان های اوپوزیسیون ایرانی از هم اکنون خود را برای انجام تظاهرات اعتراضی علیه احمدی نژاد آماده می سازند. در یک گزارش دیگر آمده است که دفتر ریاست جمهوری در تهران، از هم اکنون چندین اطاق رادر هتل مجلل "وارویک" نیویورک برای مدت اقامت احمدی نژاد و همراهانش رزرو کرده است. ولی سازمان های اوپوزیسیون قصد دارند از ورود رییس جمهوری رژیم اسلامی ایران به هتل جلوگیری کنند.  روزنامه آمریکایی "نیویورک پست" نوشت: تلاشگران ایرانی تهدید کرده اند که اگر هتل "وارویک" قرارداد خود با حکومت ایران را باطل نکند، مورد تحریم قرار خواهد گرفت. سال گذشته نیز احمدی نژاد و همراهانش هنگام شرکت در همآیش سازمان ملل در همین هتل اقامت کرده بودند.
و به عنوان آخرین مطلب مجموعه خبری روز آدینه:
*        آیا تا کون نام بنین را شنیده اید؟ خیر؟ بنین یک کشور فقیر و در حال رشد و کم جمعیت آفریقایی است که رییس جمهوری آن میهمان کنفرانس غیرمتعهدها در تهران بود. رییس جمهوری بنین که افتخار دیدار با مقام معظم رهبری را داشت، به گزارش خبرگزاری "فارس"، فرمود که هیچ کس به اقتدار و کیاست و هوش و شخصیت سید علی خامنه ای نیست. رییس جمهوری کشور زیمبابوه نیز همین سخنان را گفته بود. همان رابرت موگابه که مردم زیمبابوه را به فلاکت کشاند و از منفورترین افراد سیاسی جهان است. اینانند که حکومت ایران به آنها پول های کلان داد و پذیرایی مفصل به عمل آورد و نمک گیر شدند و چاپلوسی و کاسه لیسی می کنند. ولی اگر این تعریف و تمجید کافی نبود، آخوند حسین نوری همدانی نیز پیام ویژه ای برای آخوند سید علی خامنه ای فرستاد و نوشت: بیانات جنابعالی در اجلاس غیرمتعهدها، پایه گذار صلح و عدالت بود.
 کدام صلح و کدام عدالت؟

http://radis.org/
///////////////////

باند موتلفه: سفارت کانادا مثل سفارت آمریکا بود

خبرگزاری فارس: مسئول امور بین‌الملل حزب مؤتلفه گفت: ما از قطع رابطه با کانادا استقبال می‌کنیم، وابستگی این کشور به رژیم صهیونیستی و تاثیرپذیری‌ای که از آنها دارد، شرایطی به وجود آورده که ما نیازی به ارتباط با کانادا نداریم.
حمیدرضا ترقی مسئول امور بین‌الملل حزب مؤتلفه اسلامی با اشاره به قطع ارتباط کانادا با ایران، اظهار داشت: سفارت کانادا از نظر سنخیت کاری و رابطه‌ای هیچ تفاوتی با سفارت آمریکا ندارد و کاملاً سیاست‌هایش هماهنگ با آمریکاست.
وی با تأکید بر اینکه ما از قطع رابطه با کانادا استقبال می‌کنیم، تصریح کرد: وابستگی این کشور به رژیم صهیونیستی و تأثیرپذیری‌ای که از آنها دارد، شرایطی به وجود آورده که ما نیازی به ارتباط با کانادا نداریم.
ترقی به نداشتن رابطه اقتصادی ایران با کانادا اشاره و اضافه کرد: به نظر می‌رسد این اولین واکنش آمریکا و انگلیس و غربی‌ها در قبال موفقیت اجلاس جنبش عدم تعهد در ایران است که قرار است در آن یک واکنش جهانی علیه تروریسم و رژیم اشغالگر صهیونیستی صورت گیرد.
وی خاطرنشان کرد: طبیعی است که در چنین شرایطی آمریکا و رژیم صهیونیستی دست به چنین اقداماتی می‌زنند اما باید گفت قطع رابطه کانادا با ما به نفع جمهوری اسلامی ایران و به ضرر آنها است.
/////////////////

اتحادیه اروپا تحریم رژیم تهران را شدت می‌ بخشد

رادیو آلمان: وزرای خارجه اتحادیه اروپا در نشست خود در قبرس از تهیه پیش‌نویسی جدید برای افزایش تحریم ایران خبر دادند. آنها با اعلام عدم پیشرفت مذاکرات هسته‌ای افزودند که پیش‌نویس جدید احتمالا در اکتبر بررسی خواهد شد.

اتحادیه اروپا با تهیه پیش‌نویسی جدید تحریم‌های تازه‌ای علیه ایران تدارک دیده است. گیدو وستروله، وزیر خارجه آلمان عصر جمعه (۱۷ شهریور/ ۷ سپتامبر) در نشست غیر رسمی وزاری خارجه کشورهای عضو اتحادیه اروپا در پافوس قبرس اعلام کرد که تاریخ احتمالی بررسی پیش‌نویس جدید ۱۵ اکتبر خواهد بود.
دور پیشین تحریم‌های اتحادیه اروپا علیه ایران در ژانویه سال جاری به تصویب رسید و از اول ماه ژوئیه به اجرا در آمد. سازمان ملل متحد و غرب بارها ایران را به دلیل برنامه مناقشه‌‌برانگیز اتمی این کشور مورد تحریم قرار داده‌اند.
ایران ماهیت برنامه هسته‌ای خود را صلح‌آمیز می‌نامد، اما غرب احتمال می‌دهد که برنامه اتمی ایران اهداف نظامی دنبال می‌کند.
وزیر خارجه آلمان در نشست پافوس "نگرانی زیاد" خود در مورد "نقصان در پیشرفت مذاکرات هسته‌ای" با ایران را اعلام کرد و گفت: «ما تسلیح ایران به بمب اتمی را نخواهیم پذیرفت.»
وی از رهبران ایران خواست در مذاکرات بین‌المللی در باره فعالیت‌های هسته‌ای این کشور "پیشنهادهای اساسی" بدهند.
تشدید تحریم در عرصه‌های مالی و تجاری
اتحادیه اروپا بارها ایران را در عرصه‌های مختلف، از جمله عرصه نفتی تحریم کرده است. در آخرین دور تحریم‌‌ها، اتحادیه اروپا خرید نفت ایران را تحریم کرد و شرکت‌ها‌ی بیمه اروپایی نیز از بیمه محموله‌های نفتی ایران و ارائه بیمه‌نامه به کشتی‌های حامل نفت ایران منع شدند.
ایران در اواخر ماه ژوئیه اقرار کرد که تحریم‌های غرب به اقتصاد این کشور لطمه وارد آورده است.
بنا به اظهارات دیپلمات‌های غربی‌، بریتانیا خواستار آن است که تحریم ایران در عرصه‌های انرژی و تجاری نیز تشدید شود. ویلیام هیگ،‌وزیر خارجه بریتانیا در نشست پافوس فشار بیشتر بر ایران از طریق تحریم‌های جدید را "ضروری" نامید.
دور پیشین مذاکره گروه بین‌المللی "پنج به علاوه یک" با ایران در مسکو بدون کسب نتیجه به پایان رسید. کاترین اشتون، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا به نمایندگی از پنج عضو دائمی شورای امنیت سازمان ملل متحد و آلمان تلاش دارد مذاکره با ایران را به پیش براند.
اشتون با تشریح مشکلات جاری پیشبرد گفت‌وگوهای هسته‌ای با ایران در پافوس اعلام کرد که مذاکره با سعید جلیلی، مذاکره‌کننده ارشد هسته‌ای ایران و دبیر شورای عالی امنیت ملی این کشور تا کنون انجام نگرفته است. این مذاکرات قرار بود در ماه اوت انجام شود.
لوران فابیوس، وزیر خارجه فرانسه و جولیو ترزی، همتای ایتالیایی او نیز از شدت بخشیدن به تحریم‌های ایران استقبال کرده ‌و گفتند: «آرزوی ما رسیدن به راه حلی سیاسی است. اما ایران باید برای رسیدن به این هدف از خود حرکتی نشان دهد.»

اسرائیل دست‌یابی ایران به سلاح هسته‌ای را تهدیدی علیه موجودیت خود قلمداد می‌کند. این کشور بارها از احتمال حمله‌ نظامی به تأسیسات اتمی ایران صحبت کرده و ظاهرا این گزینه به گونه‌ای فزاینده برای اسرائيل اهمیت می‌یابد.
//////////////

نقش عراق در قاچاق اسلحه رژیم ایران به سوریه

رضا تقی زاده/رادیو فرانسه
صدور اسلحه توسط ایران یکی از اهرم‌های سیاست خارجی جمهوری اسلامی است و در خدمت افزایش نفوذ منطقه ای تهران صورت می‌گیرد. ایران نه تنها استفاده از این اهرم را کاهش نداده که در مواردی مشخص، که سوریه نمونه بارز آن است، حتی به بهای استقبال از مخاطرات امنیتی، تلاشهای گذشته را افزایش نیز داده است.

مقامات رسمی آمریکا روز چهارشنبه هفته جاری اظهار داشتند که ایران با استفاده از پروازهای مسافری دربست، (چارتر) از ماه ژوئیه ارسال محموله‌های اسلحه قاچاق به مقصد سوریه، با استفاده از راهروی هوایی عراق را از سر گرفته است. هفته گذشته روزنامه آمریکایی نیویورک تایمز طی مقاله ای مدعی شده بود که ارسال اسلحه قاچاق ایران با استفاده از هواپیماهای شرکت هوایی ماهان صورت میگرد.
مطابق بند پنج قطعنامه شماره 1747 شورای امنیت که در ماه مارس سال 2007 به تصویب رسیده، با توسل به بند 41 از فصل هفتم منشور ملل متحد، ارسال هر نوع سلاح از سوی ایران منع شده است. از کلیه کشورهای عضو سازمان ملل نیز خواسته شده که در اجرای این قطعنامه همکاری لازم را به عمل آورند.
در ابتدای سال جاری مسیحی دولت عراق مدعی شد جمهوری اسلامی به آنها اطمینان داده که از آسمان آن کشور برای ارسال اسلحه به مقصد سوریه استفاده نمی شود و محموله های ارسالی تنها منحصر به "کمکهای انسان دوستانه" است.
ایران در سال 2005 یک پیمان دفاعی و امنیتی با رژیم کنونی دمشق به امضاء رسانده و هرگز حمایت کامل خود را از رژیم اسد پنهان نساخته است.
نداشتن توانایی یا تمایل؟
عراق فاقد نیروی هوایی است و هواپیماهای جنگنده آمریکا نیز همزمان با خروج نیروهای نظامی آن کشور، عراق را ترک کرده اند. به این ترتیب آسمان عراق عملا بروی هواپیماهای عبوری ایران گشوده است.
پاتریک ونترل سخنگوی وزارت خارجه آمریکا دو روز پیش طی سخنانی در این زمینه، خواستار قطع کمکهای مالی، اطلاعاتی و تسلیحاتی تهران به رژیم بشار اسد شد.
تامی ویه تو سخنگوی کاخ سفید گفته است که بغداد در گذشته به دولت آمریکا اطمینان داده که در اجرای قطعنامه‌های شورای امنیت همکاری خواهد کرد، و واشنگتن انتظار دارد که این همکاری همچنان ادامه یابد.
فارغ از علاقمندی و یا مخالفت دولت مالکی نسبت به قطع یا ادامه قاچاق اسلحه توسط ایران به سوریه، عراق فاقد ظرفیت نظامی لازم برای بازداشتن ایران از مبادرت به پروازهای مشکوک است.
مناسبات دوستانه و نزدیک دولت نوری مالکی با تهران و حمایت غیرمستقیم آن از رژیم اسد، موضع واقعی بغداد را در رابطه با ارسال اسلحه از مبدا تهران به مقصد دمشق تا حدودی مبهم می‌سازد.
دولت بغداد در سال 2008 قراردادی تحت عنوان "مشارکت" با آمریکا به امضاء رسانده که بر اساس آن موظف به حفظ مناسبات دوستانه با واشنگتن و انجام همکاری های امنیتی با ایالات متحده است.
فشارهای محافل دست راستی
سناتورهای عضو حزب جمهوری خواه آمریکا در رابطه با مسائل سوریه، دولت اوباما را به ضعف رهبری و نداشتن قاطعیت متهم ساخته و ارزش جان از دست رفته 4500 سرباز آمریکایی و بیش از 4 هزار میلیارد دلار هزینه های آن کشور در عراق را زیر سوال برده اند.
در تقابل با ارزیابی دولت آمریکا مبنی بر اینکه "زمان به نفع مخالفان اسد در جریان است"، نمایندگان جمهوری خواه، منجمله سناتور گراهام، نقش ایران در طولانی تر شدن جنگ داخلی در سوریه را مورد اشاره قرار می‌دهند. طی هفده ماه گذشته بیش از 22 هزار نفر طی درگیری‌های داخلی در سوریه به قتل رسیده اند.
واکنش تازه دولت آمریکا در مورد گزارش روزنامه نیویورک تایمز دایر بر از سر گرفته شدن ارسال اسلحه از ایران به مقصد سوریه نیز در رابطه با چنین انتقاداتی صورت گرفته است.
سوابق ارسال اسلحه
در اجرای پیمان امنیتی و دفاعی با دمشق و علیرغم ممنوعیت های قانونی برای صادرات اسلحه و مهمات به خارج، تهران در گذشته با توسل به روشهای پنهانی و قاچاق، به ارسال محموله‌های نظامی برای سوریه مبادرت نموده است.
پیش از شروع بهار عربی و سرایت موج آزادی‌خواهی به سوریه، محموله‌های نظامی ایران از مسیر کانال سوئز ، استفاده از تسهیلات بندری قبرس و مسیر هوایی ترکیه به مقصد سوریه ارسال می‌شد.
در ماه ژانویه سال 2009 نیروی دریایی آمریکا یک کشتی باری روسی به نام مونچی گورسکی را در دریای سرخ و در مسیر رسیدن به سوریه متوقف کرد.
کشتی مزبور پرچم قبرس را حمل می‌کرد و توسط جمهوری اسلامی اجاره شده بود. نیروی دریایی آمریکا در اقدام به متوقف ساختن کشتی روسی، به نقض قطعنامه 1747 شورای امنیت و ممنوعیت قانونی ایران برای صدور اسلحه استناد کرد.
کشتی یاد شده بجای سوریه به قبرس منتقل شد. بنا بر گزارش روزنامه وال استریت جورنال در کشتی یاد شده مقادیر قابل ملاحظه ای مواد انفجاری مورد استفاده برای ساخت گلوله خمپاره و توپ، و پوشش خارجی گلوله های توپ 125 و 130 میلیمتری بدست آمد.
در ماه اکتبر سال 1991 یک فروند کشتی باری کره شمالی بنام موپو در حال حمل موشکهای نوع اسکاد و ابزار یدکی آنها به مقصد سوریه در کانال سوئز متوقف، و به کشور کره بازگردانده شد.
محموله یاد شده در ماه مارس سال 1992 توسط دو کشتی بارکش کره ای موسوم به دایی هونگ هو و دایی هونگ دان، در حالی که توسط کشتی‌های نظامی آمریکا همراهی می‌شد، در بندرعباس تخلیه شد.


در آن زمان قطعنامه 1747 به تصویب نرسیده بود. گفته شد که محموله 

یاد شده متعاقباً به سوریه ارسال شد.

در ماه اوت سال 1993 یک فروند کشتی باری چینی موسوم به یین‌هه که مشکوک به حمل مواد مورد استفاده در تولید سلاحهای شیمیایی به مقصد ایران بود متوقف و مجبور به پهلو گرفتن در عربستان سعودی شد.
ارسال اسلحه برای دشمنان آمریکا
طی سالهای اخیر دست ایران در تعداد دیگری از تلاشهای مشابه بمنظور صدور اسلحه از راه دریا و هوا و عبور از خاک کشور سوم برای دشمنان آمریکا و اسرائیل دیده شده است.
در ماه مه و دسامبر سال 2001 دو قایق بزرگ خصوصی بنامهای سنچوری ( قرن) و کالیپو توسط اسرائیل متوقف شدند. ایران بدنبال این رویدادها و بخصوص در جریان متوقف ساختن کشتی کاترینا در دریای سرخ متهم به تلاش برای ارسال 50 تن اسلحه برای فلسطینیان شد.
در سال 2006 اسرائیل ایران را به ارسال اسلحه برای شیعیان لبنان از راه ترکیه متهم ساخت. این اتهام زمانی اعتبار بیشتری بدست آورد که در ماه مه سال 2007 یک ترن در جنوب شرقی خاک ترکیه توسط کردهای پ ک ک از خط خارج شد و بعد از بازرسی در درون آن محموله های اعلام نشده سلاحهای پرتابی و سلاحهای سبک ایرانی کشف شد. مقصد نهایی این سلاحها سوریه بود.
اسلحه برای آفریقا و آمریکای لاتین
علاوه بر ارسال سلاحهای غیر قانونی برای سوریه، حزب الله لبنان و فلسطینیان، ایران متهم به ارسال اسلحه قاچاق برای کشورهای آفریقایی و آمریکای لاتین نیز بوده است.
در ماه نوامبر سال 2010 یک محموله اسلحه قاچاق ایرانی که از بندرعباس بارگیری شده بود در نیجریه کشف شد. وزیر خارجه وقت ایران منوچهر متکی در مورد موضوع یاد شده اظهار بی اطلاعی کرد.
دولت نیجریه موضوع را به شورای امنیت گزارش داد و یک فرد ایرانی بنام عظیم آقاجانی به اتهام مشارکت در تدارک این محموله قاچاق دستگیر شد.
در سال 2010 مناسبات سیاسی ایران با تعدادی از کشورهای آفریقایی، منجمله سنگال و نیجر، به دلیل تلاش برای ارسال اسلحه قاچاق قطع شد. یک سال پیش از آن یک کشتی ایرانی متهم به حمل اسلحه در آبهای سودان هدف قرار گرفت و غرق شد.
در ماه ژانویه و فوریه سال 2009 نیروی هوایی اسرائیل دو کامیون حامل بار را که گفته شد برای سازمان حماس اسلحه ایرانی حمل می‌کرده هدف قرار داد.
در ماه ژانویه سال 2009 ترکیه یک محموله اسلحه قاچاق ایران را در بندر مرسین کشف کرد. محموله کشتی یاد شده توسط کامیون از ایران بارگیری شده و مقصد نهایی آن ونزوئلا بود.
صدور اسلحه (قاچاق) توسط ایران یکی از اهرمهای سیاست خارجی جمهوری اسلامی است و در خدمت افزایش نفوذ منطقه ای تهران صورت می‌گیرد.
با وجود منع قانونی ناشی از تصویب قطعنامه های شورای امنیت، ایران نه تنها استفاده از این اهرم و ارسال اسلحه به خارج را کاهش نداده که در مواردی مشخص، که سوریه نمونه بارز آن است، حتی به بهای استقبال از مخاطرات امنیتی خاص، تلاشهای گذشته را افزایش نیز داده است.

در طول ماههای اخیر مخالفان بشار اسد به موشکهای شانه-حمل ضدهواپیما از نوع استینگر دست یافته اند. از این لحاظ، در صورت ادامه حمل محمولات اسلحه از آسمان عراق، ممکن است هواپیماهای مسافری ایران (شرکت ماهان) که متهم به اقدام برای حمل مهمات و اسلحه برای نیروی های بشار اسد است، توسط مخالفان اسد در آسمان سوریه هدف قرار گیرند. 



هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر