Pages

Subscribe:

Ads 468x60px

۱۳۹۱ مهر ۲۱, جمعه

اهدای جایزه صلح نوبل به اتحادیه اروپا


اهدای جایزه صلح نوبل به اتحادیه اروپا

اتحادیه اروپا بعنوان مرکزی برای آزادیهای اساسی و آزادی بیان و رعایت حقوق بشر مستحق دریافت جایزه نوبل 

میباشد

واکنش رؤسای اتحادیه اروپا به دریافت جایزه صلح نوبل


اتحادیه اروپا یکی از تاثیرگذارترین نهادهای منطقه ای و جهانی، جایزه صلح نوبل ۲۰۱۲ را از آن خود کرد. هر چند این اتحادیه با چالش‌های اقتصادی و از این روی، حتی با از دست دادن برخی از اعضایش و نیز با انتقاداتی روبروست، اما یکی از موفق ترین تجربه‌های همزیستی مسالمت آمیز به شمار می‌رود. شاید علت دریافت جایزه صلح نوبل امسال هم در همین نکته نهفته باشد.


بزرگان و رؤسای این اتحادیه در این خصوص و دریافت جایزه صلح نوبل چه می‌گویند.
ژوزه مانوئل باروسو، رئیس کمیسیون اتحادیه اروپا می‌گوید: «مفتخریم به اینکه اتحادیه اروپا بزرگ‌ترین ارائه دهنده کمک‌های توسعه‌ای و انساندوستانه است و با مبارزه علیه تغییرات آب و هوایی در خط مقدم تلاشهای جهانی محافظت از کرۀ زمین قرار دارد. اعطای جایزه صلح نوبل امسال نشانگر این است که در عصر سخت حاضر، اتحادیه اروپا منبع الهام برای تمام کشورهای دنیاست و اینکه جهانیان و جامعۀ جهانی به اتحادیه اروپای نیرومندی نیاز دارد.»
هرمان ون رامپوی، رئیس شورای اتحادیه اروپا اما دریافت اینجایزه را نتیجه تلاشهای جمعی می‌داند. وی می‌گوید: «دریافت جایزه به رسمیت شناختن تلاشهای پیشینیان و شهروندان ما در شش دهۀ گذشته است. و بر دوش ما، از نخست وزیران گرفته تا سایر رهبران اروپاست، تا با ادامۀ این روند، نسل آینده را نیز از [دستاوردهای] اتحادیه اروپا بهره‌مند سازیم.»
مارتین شولتز، رئیس پارلمان اتحادیه اروپا نیز می‌گوید: «اعطای جایزه صلح نوبل پیامی برای همۀ اروپاییان است؛ به ایجاد [حفظ و انسجام اتحادیه] اروپا ادامه دهید و نابودش نکنید. باور دارم به چشم کمیته جایزه صلح نوبل، این، پارلمان اتحادیه اروپا، ارزش‌ها و پافشاری آن برای انسجام اروپاست که اتحادیه را مستحق دریافت اینجایزه کرده است.»
اما سوال مهمی که پیش پای این اتحادیه و جهان قرار دارد این است که آیا اتحادیه اروپا قادر خواهد بود با حفظ انسجام به الگوی همزیستی مسالمت آمیز برای کل جهان تبدیل شود؟!
-
جایزه صلح نوبل سال ۲۰۱۲ میلادی، روز جمعه به اتحادیه اروپا اهدا شد.
سوربیون جگلند، رئیس کمیته ۵ نفره نروژی نوبل با اعلام این خبر در جمع خبرنگاران گفت: «اتحادیه و خارجی‌های آن، بیش از شش دهه است که به پیشبرد صلح، آشتی ملی، دموکراسی و حقوق بشر در اروپا یاری رسانده‌اند.»
در بخش دیگری از بیانیه کمیته نوبل در اسلو در خصوص دلایل این تصمیم آمده است: «کمیته نروژی نوبل با تمرکز بر آنچه نتایج بسیار مهم اتحادیه اروپا محسوب می‌شود، آرزوهای خود را محقق می‌بیند.»
وی نتایج ایجاد اتحادیه اروپا را چنین برشمرد: «موفقیت در مبارزه برای صلح و آشتی ملی و دموکراسی و حقوق بشر و نیز نقش اتحادیه اروپا در ایجاد ثبات و یاری به تبدیل بیشتر اروپا از قاره جنگ به قاره صلح.»
جین شارپ ۸۴ ساله، از تئوریسین‌های مبارزه به دور از خشونت در برابر نظام‌های استبدادی، بیل کلینتون رئیس جمهوری اسبق ایالات متحده آمریکا که نقش به سزایی در پیمان صلح سال ۱۹۹۳ میلادی میان دولت اسرائیل و جنبش فتح ایفا کرد از جمله چهره‌هایی هستند که امسال به این کمیته پیشنهاد شده بودند.
این جایزه در سال ۲۰۰۳ میلادی به شیرین عبادی، حقوقدان ایرانی تعلق گرفت. جایزه صلح تنها جایزه‌ای است که موسسه نوبل آن را در شهر استکهلم، پایتخت سوئد اهدا نمی‌کند.
http://persian.euronews.com/2012/10/12/european-union-wins-nobel-peace-prize-for-uniting-continent

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر