Pages

Subscribe:

Ads 468x60px

۱۳۹۱ شهریور ۱۲, یکشنبه

رژیم جنون اسلامی دست به تخریب نقش‌برجسته ازدواج «شاپور ساسانی» و «آناهیتا»


 رژیم جنون اسلامی دست به تخریب نقش‌برجسته ازدواج «شاپور ساسانی» و «آناهیتا»
رژیم ایران همانند رژیم طالیان حال در حال نابودی آثار تمدن ماست:به گزارش شرق نقش قندیل، نقش‌برجسته‌ای که صحنه ازدواج «شاپور اول ساسانی» با «ملکه آذر آناهیتا» را تصویر کرده است، به صورت تعمدی تخریب شد. به گفته برخی منابع محلی شلیک گلوله یا اصابت جسمی سخت مانند پتک، عامل تخریب این اثر است. نقش قندیل در فاصله 25کیلومتری شمال‌غربی «کازرون» و در فاصله یک‌کیلومتری روستای «قندیل» واقع شده است. این نقش‌برجسته صحنه ازدواج شاپور اول ساسانی با ملکه آذر آناهیتا را نشان می‌دهد. در پشت سر شاپور نقش موبد موبدان (کرتیر) حجاری شده است.


به گزارش شرق ، نقش برجسته تنگ قندیل مربوط به دوره ساسانیان است، این اثر در تاریخ ۱۱ دی ۱۳۸۰ با شماره ثبت ۴۵۳۹ به‌عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است. این اولین بار نیست که نقش‌برجسته‌های تاریخی در این قسمت از استان فارس به صورت تعمدی تخریب می‌شوند. سال گذشته نیز قسمتی از یکی از نقش‌برجسته‌های ساسانی در تنگ چوگان عامدانه به وسیله پتک تخریب شد و از بین رفت. همچنین بر اساس اخبار منتشرشده یک نقش‌برجسته ساسانی دیگر به نام «سرآب بهرام» در شهرستان «نورآباد» در همسایگی شهرستان کازرون نیز به وسیله شلیک گلوله‌های پی‌درپی توسط برخی اهالی روستاهای اطراف اثر و افرادی که برای تفریح و شکار به این منطقه می‌رفتند به میزان زیادی آسیب دیده است.

به نظر می‌رسد آسیبی که در روزهای گذشته به نقش تاریخی قندیل وارد شد نیز هدف خاصی جز تخریب تعمدی اثر نداشته است. در این آسیب‌رسانی، بخش‌هایی از سنگ دیواره سمت راست، بخش‌هایی از خود اثر و پایین نقش‌برجسته تخریب شده است. «محسن عباسپور» فعال میراث فرهنگی و عضو سازمان غیردولتی «هم‌اندیشان جوان» در شهرستان کازرون در این‌باره به «شرق» می‌گوید: «در مقابل نقش قندیل قطعه‌سنگی بود که شخص یا اشخاصی احتمالا با شلیک گلوله یا ضربات وسیله‌ای پتک‌مانند، صدماتی را به آن وارد کرده‌اند، اما اصلی‌‌ترین آسیب واردشده مربوط به جدا کردن قسمتی از بخش سنگی دیواره‌‌ای است که نقش قندیل روی آن حجاری شده به گونه‌‌ای که در فاصله ‌حدودا 40سانتی‌متری از بازوی بانویی که در این نقش حجاری شده (آناهیتا) فضایی به ابعاد تقریبی 50 در 30 سانتی‌متر به صورت تعمدی کنده شده است.» وی می‌افزاید: «البته گمانه دیگری که می‌توان برای تخریب این اثر در نظر گرفت، خصومت‌های شخصی با کارکنان میراث یا نگهبان این اثر تاریخی در روستای قندیل است، البته این احتمال نیاز به حضور و بررسی‌های بیشتر دستگاه‌‌های قضایی و مراجع ذی‌‌صلاح در این خصوص دارد، ما نیز برخی اطلاعات و احتمالات را در این زمینه در اختیار دستگاه‌های قضایی و انتظامی قرار داده‌ایم.»



عباسپور در ادامه با تاکید بر لزوم افزایش مراقبت‌ها از این‌گونه آثار تاریخی در شهرستان کازرون می‌گوید: «در پیگیری‌هایی که پس از تخریب «نقش بهرام» در «تنگ چوگان» برای افزایش ضریب امنیت نقوش برجسته موجود در این تنگه باستانی دنبال شد، بارها اعلام کردیم که باید برای سه نقش‌برجسته دیگر کازرون که در نقاطی قرار دارند که دسترسی کمی به آنها هست و فاقد هرگونه ضریب امنیتی هستند نیز اقدامات امنیتی مشابهی انجام شود اما متاسفانه این هشدارها جدی گرفته نشد تا امروز شاهد این تخریب جدید باشیم. چراکه علاوه بر نقش قندیل، نقش‌برجسته «سرمشهد» و نقش «پریشو» نیز از دیگر نقوش باستانی هستند که امکان تخریب‌های مشابه به دلیل فقدان هرگونه اقدامات امنیتی در آنها وجود دارد.

تخریب دیواره این نقش‌برجسته نفیس ساسانی در شرایطی اتفاق می‌افتد که چند ماه پیش مورد مشابهی در فاصله حدودا 10کیلومتری این نقش و برای یکی از نقوش برجسته تنگ چوگان رخ داده بود. پیش از تخریب نقش برجسته بهرام در تنگ چوگان در اواخر سال گذشته، همواره هشدارهای مکرری در خصوص لزوم افزایش ضریب ایمنی این‌گونه آثار داده شده بود ولی متاسفانه تا زمان تخریب این اثر مسوولان ذی‌ربط به‌ویژه در پایگاه پژوهشی بیشاپور به فکر ساماندهی امنیتی این نقوش نیفتادند.» نقش قندیل اثر حجاری‌شده ساسانی در شهرستان کازرون از جمله آثار تاریخی بازمانده از امپراتوری ساسانیان در این منطقه است. این اثر تاریخی در حاشیه یک آبراه فصلی و در فاصله‌ای چندکیلومتری از روستای قندیل قرار دارد.
به گفته باستان‌شناسان نقش قندیل چه در فرم و تراش و چه در محتوا، از جمله نفیس‌ترین و باارزش‌ترین نقوش تاریخی تمدن ایران محسوب می‌شود، چرا که علاوه بر روایت تاریخی که توسط این نقش بازگو می‌شود، آن را می‌توان در ردیف انگشت‌شمار نقوش باستانی ایرانی قرار داد که تصویری از یک زن ایرانی با پوشش مخصوص به خود در آن نگاشته شده است. آسیب‌رسانی به نقش قندیل در حالی صورت می‌گیرد که به گفته منابع محلی، اهالی روستای قندیل حساسیت بالایی نسبت به این اثر تاریخی و محافظت از آن دارند. به‌گونه‌ای که حضور افراد ناشناس در نزدیکی این نقش را بلافاصله پیگیری و گزارش می‌کنند. آسیب‌رسانی و تخریب آثار تاریخی در سال‌های اخیر همیشه بخشی از اصلی‌ترین خبرهای مربوط به حوزه میراث تاریخی کشور بوده است، با این حال بخش عمده‌ای از این تخریب‌ها به دلایلی سودجویانه با هدف یافتن آثار تاریخی و فروش آنها در بازارهای غیرقانونی انجام می‌گرفت. با این حال روند جدید تخریب‌ها نشان می‌دهد دلیل این آسیب‌رسانی‌ها به آثار تاریخی هدفی غیر از سودجویی داشته است.
منبع رادیو کردانه
/////////////////////

محاکمه مجدد زندانی سیاسی محکوم به اعدام

خبرگزاری هرانا – جعفر گوشوراه زندانی سیاسی که به اتهام عضویت در حزب دموکرات کردستان ایران به اعدام محکوم شده است مجددا از چهار ماه پیش جهت بازپرسی و محاکمه از زندان ارومیه به زندان مهاباد منتقل شد.
بنا به اطلاع گزارشگران هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، این زندانی سیاسی که به اتهام همکاری با حزب دموکرات در سال ۷ دی ماه سال ۸۷ و در شهرستان مهاباد بازداشت شده است پس از محاکمه در شعبه یکم دادگاه انقلاب ارومیه بدون حضور وکیل مدافع شخصی به اعدام محکوم شد.
نامبرده از چهار ماه پیش جهت بازپرسی در خصوص قتل یک تن از پرسنل نیروی انتظامی مجددا از زندان ارومیه به زندان مهاباد منتقل شده است و علی رغم گذشت چهارماه به وضعیت پرونده وی رسیدگی نشده است.
یک منبع مطلع نزدیک به این زندانی در گفتگو با گزارشگر هرانا اعلام داشت این زندانی در حالی جهت بازپرسی قتل یک تن از پرسنل نیروی انتظامی به زندان مهاباد منتقل شده است که طی سالهای گذشته هفت تن دیگر نیز با همین اتهام (قتل سرباز نیروی انتظامی) در محل دیگری بازداشت و محاکمه شده‌اند و محاکمه جعفر گوشواره به اتهام قتل ایشان محلی از اعراب ندارد.
وی هم چنین در خصوص محاکمه این زندانی سیاسی در دادگاه انقلاب نیز یادآور شد جعفر گوشواره پس از محاکمه غیابی به اعدام محکوم شده است و هیچ‌گاه دادنامه‌ای به وی ارائه نشده است، حکم مذکور بدون ابلاغ کتبی از سوی دیوان عالی کشور مورد تائید قرار گرفته است.
گفتنی است وی پس بازداشت در ۷ دیماه سال ۸۷ توسط اداره اطلاعات مهاباد و تحمل ۴۷ روز انفرادی به اداره اطلاعات ارومیه منتقل شده و تحت شکنجه‌های مختلف جسمی از جمله، وصل کردن برق به صندلی فلزی جهت شوک الکتریکی،‌‌ رها کردن زندانی به مدت ۳۰ روز در انفرادی، بی‌خوابی دادن به زندانی از طریق چکاندن قطره‌های ممتد آب بروی سر، قرار گرفته است.
لازم به ذکر است، بر اساس گزارش دستگاه قضایی در خصوص قتل یکی از پرسنل نیروی انتظامی هفت نفر از کردهای سلفی انور خضری، خسرو بشارت، قاسم آب بسه، داوود عبدالهی، به همراه دو تن دیگر در طی سالهای گذشته بازداشت و محاکمه شده‌اند.
/////////////////////

بارزانی: هه‌رێمی کوردسـتان هه‌وڵ له‌گه‌ڵ وڵاتانی بیانی ده‌دات بۆ مسۆگه‌رکردنی ئاینده‌ی کوردی سوریا

ئه‌مڕۆ یه‌کشه‌ممه‌ سه‌رۆکی هه‌رێمی کوردسـتانی عێراق مه‌سعود بارزانی له‌ میانه‌ی سه‌ردانیدا بۆ که‌مپـی ئاواره‌کانی سوریا له‌ کۆمه‌ڵگه‌ی دۆمیزی پارێزگای دهۆک گوتی هه‌رێم له‌ هه‌وڵ و کوشـشدایه‌ له‌گه‌ڵ وڵاتانی بیانی له‌ پـێناو مسۆگه‌رکردنی ئاینده‌یه‌کی پته‌و بۆ کوردی سوریا.
بارزانی له‌ قسه‌کانیدا ئاماژه‌ی به‌وه‌ش کرد که‌ هه‌رێمی کوردستان ڕێز له‌ هه‌ر بڕیارێـکی خه‌ڵـکی سوریا ده‌گرێت، به‌ڵام گوتی ئه‌لته‌رناتیڤێكی دیموكراسی هه‌م له‌ به‌رژه‌وه‌ندی سوریایه‌ و هه‌میش له‌ به‌رژه‌وه‌ندی كورده‌که‌یتی.
سه‌رۆکی هه‌رێم ڕێـکخسـتنی ماڵی کوردی به‌ کارێـکی پـیرۆز ناوزه‌دکرد و گوتی رێکه‌وتننامه‌ی هه‌ولێر، ئه‌وه‌ی‌ لایه‌نه‌كانی كوردی سوریا مۆریانکردووه،‌ هه‌نگاوێـکی پـڕبایه‌خه‌ بۆ یه‌كخستنی كار و هه‌وڵه‌كان له‌ پـێناو دابینكردنی ئاینده‌یه‌كی گه‌ش بۆ كوردانی سوریا.
جێی ئاماژه‌یه‌ به‌پـێی ڕێـکخراوی په‌نابه‌رانی نه‌ته‌وه‌ یه‌کگرتووه‌کان هه‌تا ئێسـتا زیاتر له‌ 11 هه‌زار هاوڵاتی سوری وه‌ک په‌نابه‌ر له‌ هه‌رێمی کوردسـتانی عێراق تۆمارکراون. هه‌ر له‌ که‌مپـی دۆمیز که‌ 20 کیلۆمه‌تر له‌ خوارووی شـاری دهۆکه‌، نزیکه‌ی 2720 په‌نابه‌ر هه‌یه‌ که‌ زۆربه‌یان کوردن.
دەنگی  کوردی ئەمریکا

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر