Pages

Subscribe:

Ads 468x60px

۱۳۹۰ آبان ۲, دوشنبه

در هفتهای آینده شاهد پخش تلویزیون ملی یارسان خواهید بود



در هفتهای آینده شاهد پخش تلویزیون ملی یارسان خواهید بود

هاودەردی جونبش دموکراتیک یارسان و یاریکورد وەل بازماندەگان زڵزڵەێ وان

Untitled

هور ئەو جورەێکە لە رەسانەکان هاتگە،وە داخ فرە گرانێکوە جارێکتر بەڵاێاێ تەبیعی بیە وێران کەرگیان و ماڵ بڕێک لە مەردم کورد لە کوردستان تورکیە.زڵزڵەێک وە قوەت ٧،٢ شار ئەرجیش سەر وە ئوستان وان لەرزان و لە نەتیجەێا بایس ڕمیان وکاول بیین ٥٢ ئاپارتمان بی،کە لە نتیجەێ ڕمیان ئی ئاپارتمانگەلە بڕ فرەێک کە هەمراێ ژمارەێان ماڵوم نیە لە ملەت کورد لەو شارە گیان خوەێان لە دەس



دان و هەزاران کەستر زەخمی بین. دیارە ڕمیان ٥٢ ئاپارتمان کار فرە سادەێک نیە و ئیە نەتیجەێ بێ تەوەجوی مقامات دەولەتە وە ساخت و ساز مەسکەن و بێ تەوەجۆ وە مەسائل ئەمنیەتی. ئیمە جور جونبش دموکراتیک یارسان و یاریکورد ئی موسیبەت گەورە وە ملەت کورد وە تایبەت بنە ماڵە و کەس و کار ئەو کەسگەلە کە گیانێان لە دەس دانە تەسلیەت ویشیم و ئارەزو سلامەتی ئەڕا بازماندەگان کەیم. لە هاوڵاتیەیل ئەزیز داوا کەیم هەرکەس وە پاێ تواناێ خوەێ وە هاوار ئەو لەلێ قومیاگەلوە بچنو و کومەکێان بکەن


گزارش جدید آمانو در باره اتم ایران "تکان دهنده" خواهد بود

گزارش بخش فارسی رادیو اسرائیل- آگاهان سیاسی در وین گفتند: گزارش جدید آژانس بین المللی انرژی اتم که قرار است در روزهای آینده انتشار یابد، شامل اطلاعات تازه و تکان دهنده ای در مورد جنبه های نظامی برنامه اتمی حکومت ایران است.

با این همه، در گزارش پیش رو به صراحت گفته نخواهد شد که رژیم ایران قصد ساخت بمب هسته ای دارد.

در عین حال، نمایندگان روسیه و چین ابراز نگرانی کرده اند که اگر گزارش جدید در حال و هوای کنونی منطقه و جهان انتشار یابد، به کوشش های کشورهای 1+5 برای از سرگیری گفتگوهای اتمی با حکومت ایران لطمه خواهد زد.


شیمعون پرس در دیدار با گیلعاد شلیط:


کمتر انسانی راسخ و پرصلابت مثل توست، به تو افتخار می کنیم

گزارش بخش فارسی رادیو اسرائیل- رییس جمهوری اسرائیل، پرزیدنت شیمعون پرس امروز رسماً به دیدار سرباز آزاد شده از اسارت حماس، گیلعاد شلیط رفت و آزادیش را به او شادباش گفت.

در این دیدار، پرزیدنت پرس گیلعاد شلیط را به گرمی در آغوش گرفت و به او گفت که در زمان اسارت استقامت خوبی نشان داده و مسلماً زیاد نیستند افرادی که بتوانند در چینن موقعیتی سالم و با سرفرازی باقی بمانند و لذا والدین او باید به او افتخار کنند.

گیلعاد شلیط به رییس جمهوری اسرائیل گفت: گرچه در زمان اسارت بسیار لاغر شده، ولی اندک اندک نیروی خود را از باز می یابد.

گیلعاد شلیط به مدت 1941 روز (پنج سال و چهار ماه) دوران اسارت را در دخمه ای که هنوز محل آن معلوم نشده به سر برد و از آنجا که محل زندان او روزنه ای به خارج نداشت، وی نمی توانست بفهمد چه موقع روز و چه هنگام شب است و به همین دلیل به هنگام خروج از زندان چشمانش دچار خیرگی شده بود.

رییس جمهوری اسرائیل در خلال دیدار با سرباز آزاد شده حاضر نشد با خبرنگاران گفتگو کند، ولی پدر گیلعاد، آقای نوعم از وضع فرزند خود سخن گفت و اظهار داشت گیلعاد به خوبی متوجه حمایت گسترده مردم از خود هست و بسیاری از شهروندان در چند روزه اخیر همراه با شاخه های گل و انواع شیرینی ها و هدیه ها برای دیدن او آمده اند و وی از این نظر بسیار خوشحال است.

تأکید اسرائیل دراعزام سریع کمک و کارشناسان به مناطق زلزله زده ترکیه

گزارش بخش فارسی رادیو اسرائیل- مقامات اسرائیلی از همان آغاز گزارش خبر زلزله ترکیه، آمادگی کشور را برای کمک به زلزله زدگان اعلام داشتند.

نخست وزیر اسرائیل، آقای بنیامین نتانیاهو گفت: «من به دولت دستور داده ام هر کاری را که از دستشان برمی آید برای زلزله زدگان انجام بدهند. ما در زلزله قبلی ترکیه در یازده سال پیش این کمک را انجام دادیم».

او به کمک های ترکیه به هنگام آتش سوزی در کوه های "کرمل" در شمال اسرائیل اشاره کرد و گفت: «ترکیه به هنگام آتش سوزی کرمل به ما کمک کرد و دو هواپیما برای خاموش کردن آتش فرستاد و البته این کار تعجبی ندارد و همسایگان در چنین مواردی به یاری یکدیگر می شتابند».

رییس جمهوری اسرائیل، پرزیدنت شیمعون پرس نیز شب گذشته با پرزیدنت عبدالله گول، همتای ترک خود تماس گرفت و به نام خود و ملت اسرائیل مرگ قربانیان در اثر زلزله را تسلیت گفت و اظهار داشت اسرائیل آماده هرگونه کمک است. ولی پرزیدنت گول ضمن اظهار سپاس گفت: «در حال حاضر نیروهای امدادی کشورش کافی هستند».

نخست وزیر ترکیه، آقای رجب طیب اردوغان سحرگاه امروز از مناطق زلزله زده در شرق کشورش، در شهرهای "آرکیس" و "وان" دیدار کرد و نگرانی خود را به ویژه از سرنوشت روستانشینانی که هنوز امدادگران و نیروهای نجات نتوانسته اند به آنجا بروند، ابراز داشت. اردوغان به خبرنگاران گفت: از آنجا که در روستاها، ساختمان های از گل ساخته شده در قبال زمین لرزه آسیب پذیرتر هستند، همه با خاک یکسان شده اند.

زلزله اولیه در ترکیه به قدرت هفت و دو دهم درجه ریشتر بود و ساعاتی بعد پس لرزه ای با قدرت شش و یک دهم درجه در مقیاس ریشتر رخ داد و بر میزان خرابی ها و کشته و زخمی ها افزود.

"بنیاد نوروز" به یاری پناهجویان زلزله زده ایرانی در استان وان ترکیه شتافت

گزارش بخش فارسی رادیو اسرائیل- براساس گزارش های رسیده، زلزله ای که روز گذشته شهر "وان" در ترکیه را لرزاند، خوشبختانه تلفات جانی در میان پناهجویان ایرانی ساکن آن شهر نداشته است.

یادآوری می کنیم که صدها پناهجوی ایرانی در کمپ های پناهندگی در شهر "وان" زندگی می کنند که در شرایط بسیار سختی به سر می برند و از دستیابی به امکانات اولیه زندگی نیز محروم هستند.

در این زمینه مصاحبه مستقیمی با خانم "نشمیل شبلی"، یکی از پناهجویان در وان ترکیه داشتیم که گزارش جالب و دلخراشی را از وضعیت پناهجویان ایرانی از زمان وقوع زلزله ارائه کرد.

"بنیاد نوروز" اعلام داشت که چندین محموله پتو، دارو و کمک های دیگر را از ایالات متحده برای آسیب دیدگان ایرانی در وان فرستاده اند.

وقوع زلزله در استان وان ترکیه در ایران نیز موجب مجروح گردیدن دو نفر و مشکلاتی در امر برق رسانی شد.

بنا بر گزارش ها، زمین لرزه هفت و دو دهم ریشتری استان وان ترکیه، در روستاهای شهر چالدران در آذربایجان ایران دو نفر زخمی داشته و دیوار خانه های تعدادی از روستاهای آن شهر نیز تخریب گردیده است.

هشدار جدی سناتور مک کین به بشار اسد و ایران

گزارش بخش فارسی رادیو اسرائیل- در میان ادامه تظاهرات و خیزش مردمی در کشور سوریه و کشتار معترضان به دست مأموران اسد، رابرت فورد، سفیر ایالات متحده در سوریه، آن کشور را به مقصد واشینگتن ترک کرد و اعلام شد وی به دلایل امنیتی به ایالات متحده بازگشته است و فعلاً قصدی برای بازگشت به سوریه ندارد.

سناتور آمریکایی، جان مک کین، کاندیدای پیشین ریاست جمهوری آمریکا، با پایان فعالیت های نظامی ناتو در کشور لیبی پیشنهاد کرده است که ناتو برای دفاع از جان شهروندان سوری فعالیت در آن کشور را آغاز نماید.

سناتور مک کین به بشار اسد هشدار داد که اشتباه قذافی را مرتکب نشود و نیاندیشد که می تواند با قتل مردم از مجازات بگریزد.

سناتور جان مک کین به حکومت اسلامی ایران نیز اشاره داشت و گفت: «نیروهای اهریمنی در منطقه خاورمیانه و به ویژه در ایران بیش از همیشه کوشش دارند "بهار عربی" را به شکست بکشانند».

وی این سخنان را در همآیش اقتصادی در اردن بیان داشت.

به گزارش خبرگزاری دولتی اردن، "پطرا"، سناتور مک کین دیداری نیز با ملک عبدالله دوم پادشاه اردن داشت و در زمینه اوضاع خاورمیانه با او رایزنی کرد.

در سوریه شب گذشته دستکم بیست و دو نفر دیگر به دست مأموران اسد کشته شدند و شبکه تلویزیونی "العربیة" گزارش داد اکثر کشته ها از شهر "حمص" بوده اند.

نخستین نشست محاکمه متهم به توطئه قتل سفیر عربستان
در نیویورک آغاز شد

گزارش بخش فارسی رادیو اسرائیل- نخستین جلسه محاکمه منصور ارباب سیر، متهم به توطئه قتل سفیر عربستان در ایالات متحده، روز دوشنبه در نیویورک برگزار می شود.

این ایرانی که دارای شهروندی آمریکایی نیز هست متهم گردیده که با کمک گانگسترهای مکزیکی و کارتل مواد مخدر قصد داشته سفیر عربستان را ترور کند و سفارتخانه های اسرائیل و عربستان را نیز منفجر سازد.

ارباب سیر به این اتهامات اعتراف کرده و گفته می شود که اطلاعات مهمی درباره شیوه همکاری خود با رژیم ایران و افرادی در داخل حکومت ایران که مسئول این توطئه بوده اند، در اختیار بازپرسان آمریکایی خود گذاشته است.

متهم دیگر این پرونده فردی به نام غلام شکوری است که از افسران سپاه پاسداران معرفی گردیده و او بوده که به ارباب سیر پول رسانده و دستور انجام ترور را داده است.

مقامات آمریکایی حدس می زنند که شکوری توانسته است به ایران بگریزد.

حکومت ایران اتهامات وارده را قاطعانه تکذیب می کند و برخی آگاهان آمریکایی نیز بعید می دانند که این توطئه قتل جدی بوده است. ولی پرزیدنت اوباما در سخنرانی خود تأکید کرد که اسناد و اطلاعات به دست آمده جای هیچگونه تردیدی باقی نمی گذارد.

در جلسه امروز دادگاه، قرار است کیفرخواست دادستانی ایالات متحده علیه ارباب سیر و شکوری خوانده شود.

آخرین روزهای در به دری قذافی در لیبی چگونه گذشت؟

گزارش بخش فارسی رادیو اسرائیل- روزنامه آمریکایی "نیویورک تایمز" امروز نوشت: معمر قذافی در روزهای آخر عمر خود، دائماً خانه به خانه سرگردان بود و با ماکارونی و برنج تغذیه می کرد و طرفدارانش حاضر به کمک چندانی به گروه وی نبودند.

در این میان، سعدی، فرزند معمر قذافی در پیامی گفت که او از اهانت رژیم جدید نسبت به جسد پدر خویش و برادرش معتصم به تکان درآمده و اطمینان دارد که هیچ یک از بلندپایگان رژیم پیشین از یک محاکمه عادلانه در لیبی برخوردار نخواهد شد.

مصطفی عبدالجلیل، رهبر شورای ملی انتقالی لیبی در سخنان امروز خود، و پس از فشارهای سنگین جهانی، اعلام داشت که شورای انتقالی موجبات قتل معمر قذافی را مورد رسیدگی قرار خواهد داد. عبدالجلیل ادعا می کند که قذافی به دست طرفداران خویش هدف گلوله قرار گرفت و از پای درآمد.

روزهای آخر دیکتاتور لیبی؛ دربدری و گرسنگی و گدايی

رهبر گارد ویژه معمر قذافی كه در آخرین روزهای سرگردانی دیكتاتور لیبی در شهر سرت همراه وی بوده آخرین روزهای زندگی‌ وی را پس از فرار از طرابلس تشریح كرد.

منصور الضو ابراهیم، رئیس گارد ویژه معمر قذافی كه همراه با دیكتاتور لیبی و پسرش معتصم، روز پنجشنبه دستگیر شد، در مصاحبه‌ای اظهار داشت: قذافی و اطرافیانش در آخرین روزهای زندگی با درخواست برنج و پاستا (ماکارونی) از خانه‌های مسكونی و متروك در شهر سرت غذای خود را تامین می‌كردند.

وی گفت: قذافی كه همواره به زندگی راحت و بی‌دغدغه عادت داشت، در روزهایی كه در شهر سرت از خانه‌ای به خانه دیگر فرار می‌كرده از نبود امكانات و آب و برق گلایه داشت.

ابراهیم كه هنگام محاصره شهر سرت نزدیك به قذافی بود، گفت: به قذافی توصیه می‌كردیم كه یا قدرت و یا لیبی را ترك كند اما ظاهرا او و پسرش معتصم حتی به این گزینه ها فكر نمی‌كردند.

اگرچه برخی هواداران قذافی گفته‌اند كه وی تا پایان به مقاومت ادامه ‌داده، اما ابراهیم می‌گوید كه قذافی ترجیح می‌داد با تلفن ماهواره‌ای خود تماس بگیرد و یا به خواندن پیام‌ها برروی آن مشغول باشد و به گفته وی قذافی حتی یك گلوله نیز شلیك نكرده است.

به نوشته روزنامه نیویورك تایمز، منصور الضو ابراهیم، كه پسرعموی قذافی است، یكی از اعضای مورد اعتماد وی به عنوان فرمانده گارد ریاست نیرویی را برعهده داشت كه متهم به سركوب خشونت‌آمیز انقلابیون و شلیك مستقیم به تظاهركنندگان در طرابلس هستند.

به گفته یكی از فعالان گروه حقوق بشر لیبی، منصور الضو ابراهیم در مزرعه‌اش به نگهداری بازداشتی‌ها و تسلیحات می‌پرداخته است.

وی در مصاحبه با دیده‌بان حقوق بشر اتهامات مبنی بر دستور به انجام خشونت را رد كرد.

ابراهیم تاكید كرد كه وی و دیگران می‌خواستند قذافی را قانع كنند انقلابیون موش و مزدور نیستند و انسان‌های معمولی هستند.

وی تاسف ‌خود را از اینكه فرار نكرده و یا تسلیم نشده اعلام داشت اما گفت كه یك حس اخلاقی وی را وادار به ماندن در كنار قذافی می‌كرده است.

به گفته ابراهیم قذافی كه روز 21 اوت از طرابلس فرار كرد، بسیار از ناتو می‌ترسید.

وی گفت: اصرار معتصم قذافی بر این بوده كه باید حتما در شهر سرت بمانند، زیرا شهر سرت آخرین جایی خواهد بود كه انقلابیون به سراغ آن خواهند آمد. قذافی را در این شهر 10 تن اعم از دستیاران نزدیك و نگهبانانش همراهی می‌كردند، اما معتصم از پدرش جدا بود زیرا بیم آن داشت كه تلفن ماهواره‌ای پدرش مكان وی را افشا كند.

به گفته ابراهیم، قذافی به غیر از تلفن ماهواره‌ای‌اش كه پیام‌هایش را با آن می‌فرستاد، هیچ ارتباط دیگری با جهان پیرامون نداشت. قذافی كامپیوتر نداشت و حتی به برق نیز كمتر دسترسی پیدا می‌كرد و بخشی از زمان خود را به خواندن قرآن مشغول بود. او هیچوقت حاضر به واگذاری قدرت نبود و می‌گفت" اینجا كشورم است و من قدرت را در سال 1977 واگذار كرده‌ام."

فرمانده گارد قذافی در ادامه افزود: در چند هفته‌ای كه شهر سرت زیر گلوله‌ باران انقلابیون بود یكبار یك خمپاره یكی از خانه‌های محل اختفای قذافی را هدف قرار داد كه موجب زخمی شدن سه نگهبان و یك سرآشپز شد كه پس از زخمی شدن این سرآشپز بقیه مجبور به غذا پختن شدند. قذافی حدود دو هفته پیش با حمله انقلابیون به سرت در محله شماره دو این شهر گرفتار شد، تنها باید تصمیم می‌گرفتیم كه فرار كنیم و یا بمیریم. اینبار قذافی گفت وقت فرار است.

روز پنجشنبه گذشته كاروانی متشكل از 40 خودرو قرار بود ساعت 3 نیمه‌شب شهر را ترك كند، اما بی‌نظمی نیروهای وفادار به قذافی سبب می‌شود كه اعزام كاروان تا ساعت 8 صبح به تاخیر بیفتد. ابراهیم هنگام فرار در خودروی تویوتای حامل معمر قذافی بوده كه كاروان توسط جنگنده‌های ناتو شناسایی و مورد حمله قرار می‌گیرد. وی در اثر اصابت تركش مجروح می‌شود كه در بیمارستان بهوش می‌آید.

از سوی دیگر، به نوشته روزنامه دیلی میل، به گفته انقلابیون، عایشه، دختر قذافی پس از آنكه از دستگیری پدرش مطلع شده، با تلفن ماهواره‌ای پدرش تماس می‌گیرد اما یكی از انقلابیون جواب تماس وی را داده و به وی می‌گوید: همه ‌چیز تمام شده و ابوشفشوفه (مو فرفری) مرده است. (ابوشفشوفه به معنی مو فرفری، لقبی است كه قذافی در لیبی به آن مشهور شده بود.)

عایشه اكنون به همراه مادر و دو برادرش در الجزایر هستند.

همچنین انقلابیون گفته‌اند كه قذافی در آخرین ساعات زندگی‌اش به آنها التماس می‌كرده كه پول و طلا و هر چیز دیگری كه بخواهند، می‌دهد تا او را نكشند.

این هم مدرک مهم در باره شریک بودن مصطفی عبدال جلیل در قتلعام زندانیان ابوسلیم و شخصا نامه اجرای اعدام دستجمعی زندانیان را صادر نموده است در این مدرک آمده است طبق قوانین کشور لیبی باید 33 نفر از زندانیان ابوسلیم را تیرباران نمود و بقیه ی آنها زندان موابد براشون صادر میشود نامه توسط رئیس دادگاه وقت لیبی شخص مصطفی عبدال جلیل که شریک معمر قذافی خامنه ای آسا جان خیلی از لیبیایها گرفته است

هنوز جسد قذافی خاک نشده
"بشارت" رهبر انقلاب لیبی به مردان: چند زن بگیرید

یک روز پس از آن که سران جدید لیبی رهایی آن کشور از یوغ حکومت معمر قذافی را رسماً اعلام کرده و جشن گرفتند، مصطفی عبدالجلیل گفت که رژیم جدید اسلام را به حکومت باز می گرداند و یکی از اولین اقدامات آن، لغو ممنوعیت ازدواج با چند زن می باشد و از این پس تک همسری در لیبی باطل خواهد شد.

رییس شورای ملی انتقالی در توجیه این اقدام گفت: لیبی یک کشور اسلامی است و شریعت اسلام پایه و اساس قانونگزاری آن کشور خواهد بود و هر آن چه که برخلاف شریعت اسلامی باشد لغو می شود که یکی از اولین های آن، تک همسری است.

یادآوری می شود: رهبران ایالات متحده و اروپا و چندین کشور دیگر جهان، در روزهای اخیر سرنگونی رژیم معمر قذافی و به روی کار آمدن حاکمان جدید را یک رویداد فرخنده خوانده و آن را شادباش گفته اند.

مصطفی عبدالجلیل همچنین گفت که طبق شریعت اسلام، جسد معمر قذافی باید هر چه زودتر به خاک سپرده شود – و این در حالی است که این جسد همچنان در سردخانه یک کشتارگاه در شهر مصراتة قرار دارد و گروه گروه از مردم و از جمله کودکان خردسال به دیدن آن می روند و جسد را مورد توهین و تف انداختن قرار می دهند.

همزمان، دبیر کل سازمان ملل، آقای بان گی مون از تلاش های شورای انتقالی لیبی برای برگزاری انتخابات پارلمانی و برپایی یک دولت موقت ابراز خرسندی کرد و گفت: اکنون که سران جدید لیبی رهایی از حکومت قذافی را رسماً اعلام کرده اند، لیبی وارد یک دوران جدید تاریخی می شود.

او گفت: پس از یک دوران خونریزی و جنگ، اهالی لیبی اکنون انتظار دارند که رژیم جدید حقوق انسانی و آزادی های فردی آن ها را محترم دانسته و آن را تأمین کند.

صالحی در اوج اعدام ها در ایران: حاضر به گفت و گو با اروپا

درباره "مفهوم حقوق بشر" هستیم!

گزارش بخش فارسی رادیو اسرائیل- دو نفر دیگر امروز در ایران اعدام شدند؛ یکی به اتهام قاچاق مواد مخدر و دیگری به اتهام قتل یک مأمور انتظامی.

به گزارش خبرگزاری های ایرانی، بامداد امروز فردی در شهرستان اردبیل به اتهام قاچاق مواد مخدر به دار آویخته شد.

در مورد مشخصات این فرد، جزییات بیشتری منتشر نشده است.

فردی نیز در جنوب ایران به اتهام قتل یک مأمور انتظامی به دار آویخته شد که به گزارش خبرگزاری "فارس"، علی رفیع پور نام داشت.

بدین صورت شمار کل اعدام های اعلام شده در ایران از 230 مورد در سال جاری میلادی نیز فراتر رفت، و این در حالی است که سازمان ملل می گوید در مدت مشابه، دستکم 200 تن نیز به صورت مخفیانه در ایران اعدام شده اند.

اما در اوج سرکوب آزادی های انسانی در حکومت اسلامی ایران، علی اکبر صالحی اعلام داشت که حکومت ایران حاضر است با اتحادیه اروپا درباره "مفهوم حقوق بشر" به بحث و تبادل نظر بپردازد.


---------------------------------
روژ تیوی



//////////////////////////

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر